Diskusia k téme Rádio Anténa Rock
https://bratislava.dnes24.sk/galeria/vyrub-stromov… tu je trochu vidno vysielacie antény smerovanie je cca SV
Zaujimavo infosky! A kde ma ten Walter web?
Ak by to prip. niekoho zaujimalo, tu je cosi o Ekoiuvente alias Stanici mladych prirodovedcov: https://www.register-architektury.sk/objekt/263-st…
Frekvencia 100.3MHz bola prapôvodne koordinovaná pre Nové Zámky (ak sa nemýlim).
V Bratislave bol najskôr použitý stožiar bývalých (tuším) zväzarmových klubákov v areáli Iuventy Staré Mesto, resp. vodojemu / prečerpávačky BVS - ulica Francúzskych partizánov, na vrchnej hranici Horského parku.
Stožiar sa zrejme v minulosti aj vyvyšoval, no hlavne sa niekoľkokrát vyosil, prípadne poškodil, naposledy sa v dôsledku poveternostných podmienok odtrhlo jedno istiace lano a istý čas pred jeho zlikvidovaním bol stožiar vykrivený a značne nahnutý, čo nakoniec vyústilo k jeho preloženiu na Drotársku ulicu č. 7, kde sa výhľad na okolie ešte zlepšil, najmä v severo-západnom smere (priama viditeľnosť bola na Zobor, Pannohalmu, RaxAlpen, a smer Marchegg).
Viac info aj s fotkami je určite aj na webe u Waltera.
Dikes!
Na panelak 1 kW slusne. Este su tam vsetci nazive? ;-)
100,3 MHz = panelak Drotarska 7
97,6 MHz = OC Glavica - TESCO
Dik aj Tebe!
Tak rozmyslam, kde pri hrade mohla byt antena - 1 kW by uz mal byt dost daleko od okien. Zeby niekde pri Slavine?
A Devinska? Vodojem, panelak?
Tá silnejšia bola niekde poblíž hradu... Ktovie, aké mala vyžarovanie, pretože som ju v aute v slušnej kvalite chytal pri PD.
Nevadi, aj tak dakujem! Mozno niekto iny by vedel blizsie upresnit?
Dikes! A kde presne ich mali kotovane?
Staré mesto – 100,3 MHz – 1,00 kW
Devínska Nová Ves - 97,6 MHz – 0,10 kW
Prial by to Trnavskému a by stačila 1 frekvencia na celý trnavský kraj.
Veď nejde iba dočasne .. tipujem tak do roka tam niečo bude..
https://www.radiojih.cz/novinky/pokryti-na-88-9-fm…
..len dokedy im to vydrží :-)
V Košiciach na Furči je z niektorých miest s výhľadom na JV možné zachytiť aj 94,8 Petöfi rádio z Budapešti
Ahoj fortnite pre gamer dnes som to nechytil tvoje rádio co si včera zapol a hralo na 105,2 môžeš zajtra dat hudbu rockovu na 6 hod.od 8:20-15:00 hod. Pre mestu ze by som tam nemal šum aj každý týždeň v dne.
Včera sme boli na Durnitovej skale pri Sedliciach v okrese Prešov. Cestou tam zo Suchej doliny som na mojom mobile vo výške okolo 550 metrov nad morom počúval chvíľu rádio, aby som zistil ako sa prejaví vypnutie Antény Rock na príjme iných rádií. Začnem košickou frekvenciou 94.8 MHz, po jej vypnutí bolo veľmi dobre počuť poľskú Trojku na 94.7 MHz zo Szcawnice v Pieninách.
Po vypnutí vysielača v Snine na Magurici na 95.9 MHz som mal veľmi dobrý príjem poľského RMF FM na 96 MHz. Keď som sa doma pozrel, išlo to až z vysielača v Krakowe, čo ma trochu prekvapilo. Na bývalej prešovskej frekvencii 105.2 MHz sa vrátilo ukrajinské rádio Lux FM z Užhorodu a vďaka absencii signálu na popradskej frekvencii 107.3 MHz bolo dobre počuť ukrajinské rádio UR1 na frekvencii 107.2 MHz takisto od Užhorodu. Prekvapil ma tam aj slušný dosah košického Rádia Kiss na 104.5 MHz a trochu slabší príjem všetkých vysielačov z Kráľovej hole.
ja nie fortnite som za lesom ani muk nie je a niečo bolo a ale vo finticiach trochu ide a zajtra idem do Po vyskúšam ako to ide a máš zapnute RDS A STEREO alebo len hudba a niečo ide a bez rds a sterea je to srandovné a čo ide cez deň iba hudba rocková,popova,oldies,retro a môžeš to pušťavať celý deň.
Aktuálne beží na 105.2 v PO+okolie...
Chytil to niekto???
podiel [%] celkovej počúvanosti
2. + 3. vlna 2024 (kĺzavé dáta)
% populácie SR vo veku 14-79 rokov, počúval včera
% populácie SR vo veku 14-79 rokov, počúval minulý týždeň