Diskusia k téme Pirátske rádiá
Ahojte vraj sa tu riesil nejaky pirat z NZ mozno je to ten co sa mi ho podarilo zachytit dnes len o nieco dalej. Piratske radio ktore chytam nema nazov, ziadne jingle iba hra tanecnu muziku z 90tych rokov nieco ako eurodance. Vysiela z frekvencie 87,5 a vzdy od piatku vecera do nedele vecera. Oblast prijmu je pohranicna dedina Chlaba konkr. rekeacna oblast Kovacov asi 10 km od Sturova. Viete o tomto nieco viac?
Kam zmizla cela tema o piratovi z Novych Zamkov?
Sluboval ponechanie internetoveho vysielania, ale teraz neviem na akej adrese to bolo ...
Rasto, ozvi sa mi na fmtxinfo zavinac gmail bodka com, mam par otazok, ktore tu nechcem rozoberat. Diky.
Tri roky som vysielal na Vysočine v Čechách v jednej dedine pirátske rádio. Začínal som na 1 W, pokračoval na 5 W a nakoniec som skončil na 10 W s dynamickým RDS s názvom pesničky. Úspech to malo, na zverejnené SMSkové číslo v jingloch chodili aj žiadosti o pesničku, Nikdy som nemoderoval, len pesničky, jingle, časák v celej hodine a 30. minúte v hodine a v 10. a 40. minúte aktuálna teplota v dedine. Nikdy ma neodhalil ČTU. Ale bolo to v dedine, kde líšky dávajú dobrú noc, ďaleko od okresného mesta, dedina bola v údolí, takže signál "ostával" len v dedine. Keď som raz anténu vyniesol nad dedinu, tak s 10 W som pokryl okolie cca 15 km v okolí vysielača. Ale to som urobil iba raz a na skúšku.
Ako ste na tom vy?
Medzičasom sme už na to prišli, tým pádom beriem späť slová že vysielajú pirátsky :-)
kapanek nemate najcerstvejsie informacie
musicbox ide pod srbskou tv licenciou
nie, T/152 patri spolocnosti CREATV pre programovu sluzbu MusicBox
vlani si sice CREATV podala ziadost o odobratie licencie, ale potom ju stiahla a tak RVR 18.12. ju na svojom zasadnuti neodobrala
Číslo licencie: T/152. Platnosť licencie: 11.11.2002 - 12.11.2014; i - COMMERCE, s.r.o., Teslova 43, 821 02 Bratislava. Názov programovej služby: Moooby TV.
toto?
kamosko a komu asi tak patri licencia T/152 ?
toto pirátske rádio na frekvencií 88,1 MHz som mal možnosť počúvať, kvalitne stereo a bez šumu v Bytči. Ale čo je to za rádio alebo odkiaľ vysiela neviem.
Ako som sa dočítal niekde, tak máme tu jednu pirátsku hudobnú televíziu, konkrétne Music Box. Spoločnosť ktorá ju prevádzkuje, údajne vrátila licenciu a nikto vraj nevie, na základe čoho dnes vysielajú
keby to bola nejaká iná frekvencia, tak by som hneď vedel o koho ide - Hit FM :) tí tiež hrajú ako nejakí piráti akurát, že majú na to licenciu
Možno FM vysielač z neďalekého auta alebo upravený v dome: D
objavila VIVA na 93.4, RDS tam nemám, ale je tam "TUNED".
nazdar podľa tohto skúste, mne to pekne fachá :)
http://www.pira.cz
Od včerajšej noci až do dneška (cca 08:10) som registroval ďalšie pirátske rádio na 100.0, bol tam len mix hudby, dosť pesničiek i od Michaela Jacksona a zrejme nejaké sety od DJ-a z Ministry of FUN.
ake boli frekvencie tych piratskych radii v humennom
Áno, je to možné, by ma zaujímalo, že kde bol vysielač, dosah to malo asi väčší.
toto skôr byť mohol prenosny transmiter FM ktory niekto použival doma, na zahrade alebo v aute. čoraz viac ludi niečo take použiva.
Aké máte skúsenosti s príjmom pirátskych rádií, chytíte nejaké ? Ja som koncom apríla 2009 chytal v BB veľmi krátko jedno na 93.0, no neviem čo to bolo.
podiel [%] celkovej počúvanosti
2. + 3. vlna 2024 (kĺzavé dáta)
% populácie SR vo veku 14-79 rokov, počúval včera
% populácie SR vo veku 14-79 rokov, počúval minulý týždeň