Diskusia k téme Rádio Roma
Má ho aj appka Rádiá.sk ... https://www.radioroma.sk/
MajoDX ma informoval o dostupnom streame: http://server2.gipsy.sk:8000/gipsysk
Dnes som si všimol, že nevysiela už ani R1 a ani Gipsy.sk
Rada pre vysielanie a retransmisiu na svojom zasadnutí č. 06/2020, ktoré sa konalo 25. marca 2020 odňala licenciu na terestriálne rozhlasové vysielanie vysielateľovi INICIATÍVA s.r.o., Banská Bystrica [programová služba Rádio Roma].
Majitela by mali preverit kam sa vyparilo takmer pol miliona co do tohto projektu stat postupne nalial.
No mohlo to byť aj skôr, začiatkom roka, aby sa stihli dať frekvencie do jarného konania, takto budú zbytočne polroka "hluché" + ďalší rok po pridelení, kým ich spustia noví vysielatelia... Rok a pol v ťahu...
Vysielateľ INICIATÍVA s.r.o., držiteľ licencie R/131 požiadal Radu listom doručeným dňa 10. 3. 2020 o odňatie licencie.
S pozdravom
Mgr. Ivana Čaučíková
hovorkyňa
Útvar riaditeľa kancelárie
Rada pre vysielanie a retransmisiu
Palisády 36
811 06 Bratislava
Prešovská 97,2 rádio roma už opäť v prevádzke,dnes som skusal
čo som napísal rýchlo rasťo z PO že musí niekto zaplatiť a za vysielač do konca novembra a už píšem pomaly si nerozumel mojej odpovede.
Tak, a teraz po slovensky, pomaly a zrozumiteľne.
dobrý večer.ahojte nezaplatili rádio roma za vysielač na další rok majiteľ vypol lebo nemal peniaze na 97,2 prosím nech niekto to zaplatí za vysielač aj od romy mohli zaplatiť ja niekto z prešovčanov do konca novembra že nebol šum a môžu prísť o frekvenciu včera bartoš hovoril o tým proste niekto za to.dovi
už som nervozný že dokedy bude šum na 97,2 som volal že pôjde už a stále je šum už 2 týždňe a ked nepôjde do konca novembra prídu o frekvenciu a odňaju jú a presunu do jarného výberového konania a bude nadávka ked nepôjde do zajtra alebo do pondelka sľubil že pôjde tak mi hovoril ked som volal.
"Bol problém, nejaká bratislavská mimovládna organizácia ho odborne alebo vedecky popísala a vzala za to peniaze, oi. aj tisíce dolárov. Mimovládne organizácie dostávajú prostriedky aj od vlády SR – napr. v roku 2004 to bolo 2 miliardy Sk z rozpočtu cez tzv. slovenských donorov a doláre i eurá zo zahraničia, na rok 2011 je v rozpočte SR na „riešenie rómskeho problému“ vyčlenených asi 88 miliónov eur. Niektoré organizácie potrebujú, aby problém existoval, lebo keby problém nebol, tak by boli zbytočné. Chcú riešiť problém 30 rokov až do odchodu svojich pracovníkov do penzie. Splnomocnenkyňa vlády pre rómske komunity pani K. Orgovánová napr. tvrdila, že problém Rómov sa vyrieši do roku 2030."
Ako to vidite s tým rádiom niekto odtiaľ nahlásil do RVR že nemá licenciu takze môžu skončiť a frekvencia sa presunie do jarného výberového konania na iné rádio keď prebehne rade môže trvať aj 5,9 mesiacov že môžu skončiť.
Neboj sa, pokiaľ sa RVR zobudí, pozbiera a začne vobec nejake preverovanie prebehne aspoň rok
Vďaka takýmto ľuďom sa to tu aj rieši. Pozri sa do historie tejto diskusie a nájdeš tam nejake články ohľadom rádia Roma, kde brali dotácie ktore skončili niekomu vo vrecku. Takéto samohrajky, ktore ani poriadne nefunguju nikto nepotrebuje. Ale pokiaľ ťa zaujimaju ciganske piesne, daj adresu napalím ti CDčko a pošlem ti ho :-D
podiel [%] celkovej počúvanosti
2. + 3. vlna 2024 (kĺzavé dáta)
% populácie SR vo veku 14-79 rokov, počúval včera
% populácie SR vo veku 14-79 rokov, počúval minulý týždeň