Diskusia k téme DAB/DAB+ zo zahraničia
Vysiela sa na kanáli 11C, ERP je 500 Wattov.
ahoj peťo takacs odblokuj ma na fb a prečo si ma blokol že česko prechádza na DAB.
Na autoradiu mi to šlo po Záhorí vcelku bez výpadkov po D2 nejak po cca.Kamenny mlyn tam už to potom vypadlo úplne ďalej som neskúšal FM z Kojalu ide aj v Bratislave
Na autorádií sa mi objavil multiplex CRo Horné Srnie, Nemšova v jamach bez signálu.
Ahojte, potvrdzujem - mám tu 90% signál 12D lokalita Trenčín, smerová anténa 9dB. Momentálne mám 36 programov cez DAB+. Ale stále absencia lokálneho DAB+ Slovenských Muxov. (Česká Republika 90%, Rakúsko 65% a Slovensko smer BA 55% sem tam sa ozve aj Žilina)
Potvrdzujem, že už to ide, ale chytám to len zo strany domu, kde by som to nečakal, takže vôbec neviem posúdiť, či ide o Kojál alebo Zlín. Lokalita Myjava
Ako inak, HE-AAC - nizkotokove Scheisse s "kompenzatormi" (= prznicmi zvuku) SBR a PS.
;-(
Žiaľ niekto zneužíva môj nick v diskusií pod rôznymi vláknami (neregistrovaný, 195.91.7.xxx) preto ešte raz opakujem, že moje príspevky sú pravé len ako registrovaný užívateľ. Taktiež príspevok 25.10.2019 14:52 je blud.
DAB+ vysielač 7B Lysá hora vysiela vertikálnou polarizáciou, ale nie je umiestnený na vysielači České Rádiokomunikace, ale na meteostanici a smerové antény sú otočené na Frenštát pod Radhoštem, takže preto to nechytíte na Slovensku, resp. len slabo zachytený signál.
Siedmu bé sa mne vo Višňovom v dome na rádio s teleskopom naladiť nepodarilo. Škoda, že som o preladení nevedel v nedeľu, bol som pod horou, odkiaľ je vidieť Lysú, tam zrejme v pohode pôjde.
kuvang, a na com si to v Bytci naladil (s akou antenou)?
A ide to aj teraz, ked tropo skoncilo?
Bytca naladene. V Ziline bez signalu.
Takze Lysa hora uz vysiela v III.pasme:
http://www.teleko.cz/zmena-vysilaciho-kanalu-digit…
Na prvy pohlad pre prijem na Slovensku dobra sprava, kedze prijimac s L-bandom ma malokto. Co vsak Teleko v sprave nepise, je uz pre prijem u nas horsie: povodny vykon bol 5kW, teraz je to 150W. Osobne to nechapem, preco sa za tychto okolnosti ponahlali s preladenim. Navyse, 150W sa hodi tak do mestskej zastavby, nie na najvyssi vrch Slezska.
Hornokysucania, dajste vediet, ci daco chytite.
Zmena vysielačov ,doteraz vysielali 2 vysielače vertikálne,teraz sú to 3 vysielače z toho dva vysielajú horizontálne.U mňa dnes odrazom naskenoval 11C na horizontálnu anténu.Doteraz signál na 11C vertikál objavoval len sporadicky.(okres KNM)
ide vam v ba slovisnko / chorvatsko? v kralovskom udoli a v casti dlhych dielov mam odskusane - inde sa mi zatial nepodarilo
podiel [%] celkovej počúvanosti
4. vlna 2023 + 1. vlna 2024 (kĺzavé dáta)
% populácie SR vo veku 14-79 rokov, počúval včera
% populácie SR vo veku 14-79 rokov, počúval minulý týždeň