Diskusia k téme DAB/DAB+ zo zahraničia

A naši sedia doma na zadku a hrajú sa celý deň Solitaire. Potom príde prvý deň v mesiaci, hovorkyňa vyčviriká niečo o tom aké je to ťažké čokoľvek skoordinovať a zalezie späť do svojej nory......

Ale ten originálny polmetrový, či si vymenil za dlhší? Lebo mne to ledva doma chytá Lysú a Wislu :( Po tvojich videách som čakal, že to vzhľadom na vzdialenosť pôjde parádne.

Normálny teleskop. To je také čarovné miesto pri Maxe. Tu som som chytil pred rokmi aj keď zapli 12D. Pozri v histórii videí.

Akú máš anténu na tom rádiu? Lebo na tú originálnu mi to hrá dosť biedne :(

Tá tabuľka v českom článku je totálna hlúposť. Si si to vôbec prečítal, že to nekorešponduje s mapou?

Otestuj si v praxi RTI v pohybe. Vytvorili niekoľko regionálnych verzií, ktoré vôbec nespolupracujú v SFN. A inak dodnes nefunguje Liberec - Proseč. A deklarujú ho ako spustený.

10D CZE (TELEKO DAB1 - Veľká Javorina) plný signál
9D CZE (RTI cz SM - Veľká Javorina) plný signál
12D CZE (CRo DAB+) 9/16
11A POL (Polskie Radio - Góra Skrzyczne) do 2/16..viac nehralo ako hralo...
5C AUT DAB+ MUX3-WNB (len vypísalo prevádzkovateľa)
10B AUT DAB+ MUX2-NOE (len vypísalo prevádzkovateľa)
Potom naše 3 MUXy...
10C Zobor (12/16)
12A Krížava (9/16)
12C Nad Oborou (12/16)
GPS miesta príjmu: https://1url.cz/I1Oyp
Rádioprijímač Sencor SRD 7200.

Reagoval jsem na lež, že RTI nic nedobudovala.
Můžeme se sice dohadovat o vhodnosti nuansy, avšak to nic nemění na faktu, že mnoho vysílačů je již dokončeno a práce na dalším rozšiřování pokračují.
Na Slovensku si o takovém rozsáhlém pokrytí DAB+ můžete zatím pouze nechat zdát.

Česká Rada pre rozhlasové a televízne vysielanie dnes udelila spoločnosti Simple Media licenciu pre Rádio Americana. Nové rádio bude vysielať americkú hudbu rôznych žánrov - country, folk, blues a rock. Ponúkne mix klasických a súčasných interpretov americkej hudobnej scény. Licencia bola udelená na 8 rokov.

Není pravda, že RTI nic nedobudovala. Společnost RTI CZ zprovoznila celkem 23 vysílačů a proces přeladění je rovněž součástí budování sítě. Do podzimu 2025 musí být pokryto 50 % obyvatel a dálnic, přičemž již nyní je pokryto 69,26 % populace. Na splnění stanovených kritérií má RTI již vše potřebné vybudované. Přesto jsou v plánu další vysílače. Dobudováni neznamená, že jsou všechny práce u konce. Tak se uklidni.

RTI nič nedobudovala. Spustila pár základných vysielačov v spolupráci s Telekom. Aj to chýba Liberec. Chýbal aj Olomouc. Ten ale spustili minulý týždeň. Na pláne je Třebíč. Znojmo. Suchý vrch. Čiže sa stále buduje. Posilnila sa aj Praha a to tretím vysielačom. Takisto Příbram. Tam kde bol test Teleko.

RTI cz ako prvá súkromná spoločnost pokryla celoplošným signálom DAB+ Českou republiku.
podiel [%] celkovej počúvanosti
3. + 4. vlna 2024 (kĺzavé dáta)
% populácie SR vo veku 14-79 rokov, počúval včera
% populácie SR vo veku 14-79 rokov, počúval minulý týždeň