Diskusia k téme Rádio_FM
Dnes začali vysielať o 10:00 s programom Kino_FM. Ale v dávam ti za pravdu, že po zmenách programovej štruktúry pociťujem aj ja značný nedostatok informácií v priebehu dňa. V rámci programu Menu_FM nevysielajú žiadne spravodajské bloky a chýba aj dopravný servis. Pôvodne vysielali Pyramídu_FM v rozsahu jednej hodiny a myslím, že tento časový priestor v nej absolútne postačoval na hudbu bez hovoreného slova. O 9:00,10:00,11:00, 13:00 a 14:00 sa správy nevysielajú, čo nie je dobre, lebo onedlho sa to ozrkadlí na počúvanosti. Ešte by som prijal tie programové zmeny v Rádiu_FM, len tie správy mi tam fakt chýbajú - boli dosť podstatnou zložkou vo vysielaní.
Na moj vkus, az prilis casto vysielaju nemoderovane relacie. Napriklad dnes zacali normalne vysielat az od 13:00. Takto mozu stratit dost vela posluchacov. Ale ako som tu uz pisal, mozno prave o to ide.
no ved to ked ho aj tak počuva len okolo 3,5% obyvatelov, hehehe jaaj kam sa toto radio dostane
V dnešnej Pravde sa piše že tento rok príde k prerozdeleniu vysielacich frekvencií Radia_FM. Šef techniky SRo Robert Oravec prezradil, že po prerozdeleni si bude moct program Radia_FM naladit asi o desat percent posluchacov menej. Namiesto sucastnych 92% obyvatelov ho bude moct počuvat 82,5%
Fakt zaujimave spekulacie a a konspiracie sa tu siria. Radio_FM ma na tento rok financovanie iste, co bude dalej ukaze cas. Trendom v sucasnosti je, aby radia ponukali viac hudby a menej slov, pokial sa jedna o hudobne radia. A _FM je hudobne radio, takze dopoludnie bez hovoreneho slova je len odrazom trendu.
Inak podaktori tuna uz ocividne zabudli, kto formatovo vytiahol _FM tam, kde je dnes, vsakze Pista...
No ty si uz len dalsi odbornik.Vsetky DOBRE rozhlasove stanice maju spravy minimalne kazdu hodinu - len v roznej forme. Zmyslom vysielania je predsa INFORMOVAT!!! Ci uz o novej hudbe alebo o veciach, ktore sa okolo teba deju. Aj dopravny servis su spravy a jedna stanica na tom dokonca postavila svoj uspech!!! Vyhodou rozhlasovej stanice ktora ma KOMPLEXNY program predsa je, ze ju nepreladis lebo tam najdes vsetko pokope!!!
Ak je premyslenou strategiou rusenie sprav, tak ty si asi spadol
z haluze. A to, ze Machaj FM zrusi, je hotova vec.Ved s tym do rozhlasu liezol.
naco su ti kazdu hodinu spravy v radiu? aj tak je to stale to iste, vojna na blizkom vychode....ze nasu krajinu navstivil xy....aj tak nikdy nevies kto to je.
no vidis lalo
ja som bol do piatku na dovolenke v brne (cast jundrov) na takej chate co je sice dost vysoko a si predstav ze aj napriek tomu ze som nemal kojal v ceste (bol smerom dolava) a bratislavu som mal priamo pred sebou a nebol tam kopec tak som nechytal jojku ani so zosilovacom (20dB) pretoze ma na kamziku maly vyzarovaci vykon...
Bývam v DK na Brezovci. Chytám FM s troch miest. S Krížavy, Magurky (Námestovo) a Kráľovej hole. Keď si naladím 100,1 MHz (Krížava) hudobné efekty mi idú na pravom kanáli. Naladím si 102,4 MHz (Magurka) efekty idú na oboch kanáloch. Naládím si 104,3 MHz (Kráľ.hola) efekty idú na ľavom kanáli. Ľudia čo pracujú na týchto vysielačoch (možno aj na iných) by si mali najprv vypočuť zvuk vychádzajúci primo so štúdia a nie s iného vysielača. Podľa toho by si malo nastaviť stereo. Aby pravý, ľavý kanál išiel tak ako so štúdia. Pred dvoma dňami išla reklama. Skúška ľavého rep.-skúška pravého rep. Na 100,1 MHz to išlo tak ako to ide so štúdia. Na 102,4 MHz to išlo na oboch kanáloch (žiadny balance --- RL na oboch kanáloch). No a na 104,3 MHz to išlo opačne. (ľavý na pravom, pravý na ľavom.) Bol by som rád keby si tento článok prečítal aspoň jeden človek s Magurky a jeden s Kráľovej hole.
Aspon z toho, co som zachytil - spravy idu az do 9:00 kazdu pol hodinu aj s dopravou a spravy so sportom o 12:00 zostali. Na hudobny alternativny okruh uplne postacujuce. Pride mi to ako celkom premyslena strategia Radia_FM vs. SRo. Ved na komplexne spravy su urcene ine okruhy. Inak aj popoludni je to nezmenene.
Mne osobne tie zmeny aj celkom vyhovuju. Akurat ma velmi mrzi, ze sa doobeda uz nevysielaju spravy. To povazujem za velku chybu.
Vera a Marcel sa vratili tam, kam patria. Do ukricaneho Fun radia.
Tito anonymni Machajo-kuvici. Mozes to podlozit? Lebo FM vysiela vsetky rubriky ako doteraz, len v inych casoch. http://www.radiofm.sk/vysielanie/den ne/rubriky Kto odisiel. Marcel a Vera? Je to na vysielani citit? Ja to necitim. Naopak kvitujem denne zmeny. V radiach, ci TV je migracia ludi prirodzena, ak sa deju vacsie zmeny v programe.
Tak, likvidacia Radia_FM sa uz pravdepodobne zacala. Ludia pomaly odchadzaju, rusia sa spravy, rubriky a vsetko co aspon za nieco stalo.Zostane len hudba-lol. Uz len prehodit z vysielacov na internet. Pekne si to ten Machaj vymyslel.
...alebo vymenia riaditela a dosadia tam niekoho zo svojich....
Zmeny v radiu _FM, prispeli k tomu, ze toto radio je este alternativnejsie, ako bolo predtym. Posluchaci, ktori maju radi hudbu, to mozu ocenit. Problem vsak vidim v tom, ze to moze este viac znizit pocuvanost tohoto radia. Mensia pocuvanost by ale mohla byt aj cielom urcitych ludi vo vedeni rozhlasu, aby mali pred verejnostou silnejsi argument pre zrusenie radia.
suhlas, lepsie to bolo predtym, a este zrusili aj chillout_FM, to je skoda :-(
podiel [%] celkovej počúvanosti
2. + 3. vlna 2024 (kĺzavé dáta)
% populácie SR vo veku 14-79 rokov, počúval včera
% populácie SR vo veku 14-79 rokov, počúval minulý týždeň