Diskusia k téme Rádio_FM
Nie zla otazka @. Aj preto si ho treba uzivat kym je take super ake je.
Bude rádio fm také, ako je aj keď sa Rezníkovi skončí funkčné obdobie a nastanú zmeny na poste riaditeľa rozhlasu? Môže zmeniť celkovo koncepciu SRo3 a hlavne to personálne zmeniť po svojom. Závisí od toho, kto tú stoličku dostane.
na webe radia FM som o Herbertovi nasiel takyto fasa text od guru capo di tutti capi Hvoreckeho -
Vysamploval dokonca aj zvuk ničených obalov na známe americké hamburgery, čo ilustruje výrazný politický rozmer jeho diela.
Srandoval alebo je fakt .......................................
Ako kedy, niekedy to fakt nestiham ani po sebe precitat- hold skola nepusti....
mas to dobre, kexxx, ked to po sebe necitas, tak to vsetko vysvetluje :-)))))
O, a este nieco, ja nemam az tolko casu- citat svoje prispevky po sebe- preto obcas skutocne vyzneju inac ako som xcel- ale zda sa, ze ludia z rozhlasu ho maju na rozdavanie :)))))) Ale nic v zlom :))))))
Vidis, wonder, ja mam pocit, ze na odbornika sa hras niekedy Ty... to, ze si preskakal uz 4 radia, este neznamena, ze sa musis navazat do kazdeho, co ma troxa iny nazor... Ja som to nemyslel v zlom, ale co uz.... ja sa uz s Tebou tiez nemienim vyhadovat, uz to ukoncime konecne....
wonder sa teraz cely trasie ako mu to kexxx natrel :)
ja bezdovodne neutocim, ale ked mna niekedy tie tvoje vyroky vazne fascinuju. ako do vsetkeho vidis a si na vsetko odbornik... :)
that's all. prestavam na teba reagovat, aby si zas nemal pocit ze na teba utocim. akurat jedna rada - precitaj a porozmyslaj vzdy nad tym co si napisal predtym ako to odosles, jo? ;) peace...
Fúúúúúha, teraz si mu to natrel ;-)
Btw. Disko proti Tebe nic- s Tebou sa mi komunikuje velmi dobre a co sa tyka SRo v globale, tak nazor na este xvilu nezmenim, pokial neuvidim resp. neupocujem vyraznu zmenu na vsetkyx okruhox a pokial neprestanu produkovat tu obrovsku stratu. Nic mi vsak nebrani v tom, aby som pocuval aspon 1 jeho dobre urobeny okruh- RADIO_FM-
Tak moment- ja som bol vcera troxa nastvany- lebo wonder vytrhol moj vyrok z kontextu a nenapisal cely moj citat, iba jeho cast. Btw. Viem, ze v zahranici to takto funguje, ze hocijake lokalne radio ma nahr. studio a su to prave radia, ktore dostali mnohe garazove skupiny skupiny do eteru a tym im umoznili vysoku popularitu. Jasne, xapem ze ani v SRo sa neda nahravat len tak- to mi je nad slnko jasne... len nexapem, preco ma wonder za kazdu cenu taha za slovicka a interpetuje moje vyroky po svojom- ja som to myslel v dobrom, len on xce furt rypat. Ja sa na najmudrejsieho nexcem hrat a ani s anehram- akurat niektori ludia zo SRo si nexcu priznat, aka je realita- ze vrozhlase to furt skripe, ze sa tam safari a ze korupcia je tam dost rozsirena- uz sa tu totiz ma margo rozhlasu objavili kadejake informacie a zaujimave, ze nikto ix nedementoval, takze tym ix asi potvrdil. Zmena v RADIU _ FM je sice extremne vyrazna- avsak ostatne okruhy su furt tam kde boli. Tak nexapem- napr. s clovekom ktory s apodpisuje ako Disko, tusim ze sa vola Dusan alebo nejak tak sa velmi dobre komunikuje, co sa vsakneda povedat o wonderovi a este 1 kolegovi ( ten co furt meni nicky a pise blbosti typu kotula vypadol atd...), ktori nedokazu strovit akukolvek kritiku....
pekne sa tu sekate boys :-). Inak - chvalim radio_FM za nove jingle a vkus v muzike.
LOL
Studia verejnopravneho rozhlasu nie su charita. Kexxx - skus prist do Le Creative na Kolibu, alebo do Ebony a povedz, ze mas extra supa dupa revolucne slovenske demo, no v radiu ti povedali, ze ti ho zahraju iba ak bude kvalitne nahrate. Ze pekne prosis a ze ak ti ho nenahraju, tak je to banda komunistov, co robia iba protekcne nahravky pre zbohatlikov a vobec sa nesnazia podporit kvalitnu slovensku hudbu, ci kulturu.
Lebo to si prave povedal - iba aplikovane na SRo. Inak no offence. Shak sa chapeme. :) A uz dost hadok.
nejde o to ci SRo je alebo nie je - citujem - 'byrokraticka a komunisticka institucia'. a to ma akoze rozhlas hocikomu nahravat albumy len tak pre pekne oci? PRECO by to mal robit?!? ved aj SRo je firma ktora funguje v trhovom mechanizme a povedz mi jeden rozumny dovod, preco by mal zadarmo nahravat albumy... lebo tak si to napisal. a vobec, nechapem preco sa s tebou o tom vobec bavim... svoj nazor na SRo aj tak nezmenis.
kexx, nepochopil si co ti wonder odpisal. "len tak" sa neda nahravat nikde.
Wonder, teraz si len potvrdil to, co o SRo tvrdim: Je to furt byrokraticka a komunisticka institucia a nie verejnopravna... ak to bolo myslene tak, ze sancu nahravat v studiax SRo maju len "ti protekcni", tak potom svoj nazor na SRo este dlho nezmenim...
wonder to bolo myslene ze ak su skvely ze mozu dostat taku sancu.
Disko to je pravda!!! Ale aspon by sme sa mali na com pri radiach smiat.
Cistocny suhlas, BoSS. Ano, zvukovky su dnes inde, ako par rokov dozadu. Ale nejde o to "iba" kvalitne to nahrat. Aj ked dobre prevodniky na karte su plus. Je kopec veci, co ovplyvnuju vysledok. Mixaz, mastering, pouzity softver a najma SKUSENOSTI A ZRUCNOST. Nie kazdy, kto je dobry muzikant musi zakonite vediet urobit aj dobru produkcnu pracu a zvukarinu. Ani kvalitna zvukovka za 30 000 a oficialne kupeny Cubase ti nezaruci, ze demo bude zniet dobre.
A tam je skor pes zakopany dla mna...
cit.:...zeby nebol problem zavolat ix do nahr. studia SRo, kde by to spravili na urovni...
-----
heh, dovol aby som sa zasmial. a co si ty myslis, ze to tu funguje tak, ze sem hocikto pride a nieco si nahra? len preto ze to SRo je verejnopravna institucia? sa zobud! :)))
Polda mna sa da nahrat kvalitne hudba aj doma. Zvukove karty uz naozaj dost pokrocili. Tam uz skor zalezi ci je aj dobry napad na pesnicku.
Presnejsie povedane, ti, ktori maju stedrych sponzorov. :) Ale nie. Toto fakt netusim.
Nahravacie studia som este nemal tu cest vidiet. Ale ak vychadzam zo zvuku, aky tu urobili napriklad Jane Kirschner, tak klubuk dolu. :) V tom najlepsom slova zmysle samozrejme.
Jasne, jasne.... teraz uz nie problem s vydavatelstvami ako kedysi- su aj male labels, ktore sa nebrania aj mensinovym zanrom.Inac, tipujem, ze nahravat priamo v studiax SRo mozu len niektori interpreti. Vraj tam mate celkom dobre masiny a aj zvukarov... :))))))
Orientacia: Spolukreativec zvukovy a vysielac radiovy.
Ad nahravanie v SRo: Vec nie je taka jednoducha ako pises... To by mohol robit kazdy a otazka toho, co je pozoruhodne, je tiez relativna. Ak si to interpret zaplati a nahra kvalitne demo za vlastne, ani tak nemusi byt iste, ci sa dostane do vysielania.
Veci funguju vzdy tak, ze pociatocne investicie si musi hradit autor sam. A potom... Je daleko lepsie oslovit vydavatelstva, nez radio. Nemyslim len major labels. Vydavatelstiev su mraky. To o com som pisal, ze sa hra aj "unsigned" hudba, ktora prisla Demeterovi, alebo chalanom a este nevysla oficialne, je skor vynimocne a urcite nerotuje. Hadam som to vysvetlil pochopitelne. :) Ak nieco vyjde na vydavatelstve = vydavatel ruci svojou prestizou a zrejme vie, co vydava, preto je pravdepodobnost hrania vyssia. Plus kriterium zapadnutia do formatu + pouzitelnost v dennom, alebo nocnom case, zaner a pod.
Len taka otazocka: Na akej pozicii si v _FM. Len tak pre orientaciu...
Co sa tyka tej slov. hudby- ked vam interpret posle nahravku, hoci nie je v kvalitnom zvuku, ale je pozoruhodna, myslim, zeby nebol problem zavolat ix do nahr. studia SRo, kde by to spravili na urovni...
podiel [%] celkovej počúvanosti
2. + 3. vlna 2024 (kĺzavé dáta)
% populácie SR vo veku 14-79 rokov, počúval včera
% populácie SR vo veku 14-79 rokov, počúval minulý týždeň