Diskusia k téme Rádio Expres
To či to je guľáš, nechám už na posúdenie tých ktorých čitateľov a poslucháčov rádia. Nezabúdajte, že rádio Expres počúvajú všetky vekové generácie, ktoré uvítajú vo vysielaní aj známe tváre z Markízy, Jojky, STV-čky, či iných rádii. To som dal len ako príklad. Samozrejme, moderátori a moderátorky sa budú striedať. Každý týždeň, každý exprácky blok bude vysielať niekto iný zo slovenského šoubiznisu: herci, herečky, moderátori a moderátorky našich televízii, spíkri a spíkerky iných rádii, speváci, speváčky, športovci, prominenti. Chcel som dať len známe tváre, nie neznáme. Preto sa ti to možno zdá ako odpad. Ale to je len tvoj subjektívny pocit, nehovor za všetkých ľudí. Buď rád, že konečne niekto napísal unikatnú, všestrannú, dobre zapamätateľnú, jednoduchú, vzorovú, vecnú programovú štruktúru. Však dokáž to ty LuboTS, keď si taký múdry, a neposudzuj človeka, ktorý sa snaží.
ešte kto by taky nechutny gulaš počuval?bezdeda,žitný,ďurianová,
Bruchala,Lakatošová,Kuly.
To ti napadol najvacssí odpad aký doma máme?
No a ešte by si mohol vymyslieť nejaké programové rubriky a dať im stále vysielacie časy. Skúsiš? :-)))))
Prosimta na com ficis? Toto uz nasvedcuje pre LSD alebo lysohlavky :)
Balaz a Hubinak na Exprese, ja sa snad urehocem k smrti :-D
Napíšem vám teda ešte moderátorov jednotlivých nových programových blokov na Exprese. Nebudem uvádzať len moderátorov Expresu, ale aj ďalšie slovenské celebrity, kvôli tomu, aby to malo šťavu. Samozrejme, v praxi sa asi ťažko alebo ťažšie bude niečo také dať zrealizovať, aby na Exprese robilo čo najviac našich známych osobností, či už z televízie alebo iných rádii. Ale bolo by dobre, keby sa čo najviac ľudí zo šoubiznisu vystriedalo na Exprese, stačilo by, keby boli externí zamestnanci. Tu je môj návrh.
Pondelok
05.00 - 09.00 Expres ráno: Dodo a Noro
09.00 - 14.00 Expres deň: Palo Chovanec
14.00 - 19.00 Expres popoludnie: Oľga Záblacká
19.00 - 23.00 Expres večer: Rasťo Žitný
23.00 - 05.00 Expres noc: Pavel Bruchala
Utorok
05.00 - 09.00 Expres ráno: Baláž a Hubinák
09.00 - 14.00 Expres deň: Lenka Čviriková-Hriadeľová
14.00 - 19.00 Expres popoludnie: Bidlo
19.00 - 23.00 Expres večer: Martina Žikavská
23.00 - 05.00 Expres noc: Zuzana Kostelníková
Streda
05.00 - 09.00 Expres ráno: Katarína Brychtová a Maroš Košík
09.00 - 14.00 Expres deň: Peter Kočiš
14.00 - 19.00 Expres popoludnie: Didiana
19.00 - 23.00 Expres večer: Eva Bacigalová
23.00 - 05.00 Expres noc: Karin Hajdu
Štvrtok
05.00 - 09.00 Expres ráno: Michaela Čobejová a Tomáš Maštalír
09.00 - 14.00 Expres deň: Miňo Urbaník
14.00 - 19.00 Expres popoludnie: Marianna Ďurianová
19.00 - 23.00 Expres večer: Silvia Lakatošová
23.00 - 05.00 Expres noc: Diana Mórová
Piatok
05.00 - 09.00 Expres ráno: Eva Pribilincová a Katika Žitniaková
09.00 - 14.00 Expres deň: Martin Šmahel
14.00 - 19.00 Expres popoludnie: Katka Koščová
19.00 - 00.00 Expres piatkový večer: Pyco a Kuly
00.00 - 06.00 Expres noc: Peter Palovič
Sobota
06.00 - 10.00 Expres víkendové ráno: Demeter
10.00 - 15.00 Expres víkendový deň: Zora Czoborová
15.00 - 19.00 Expres víkendové popoludnie: Jana Hubinská
19.00 - 00.00 Expres sobotný večer: Ďuro Turis a Tomáš Bezdeda
00.00 - 06.00 Expres noc: Jana Majeská
Nedeľa
06.00 - 10.00 Expres víkendové ráno: Zuzana Hajdu
10.00 - 15.00 Expres víkendový deň: Martina Mečiarová
15.00 - 19.00 Expres víkendové popoludnie: Peter Varinský
19.00 - 23.00 Expres víkendový večer: Petra Bernasovská
23.00 - 05.00 Expres noc: Filip Tůma
cital som pozorne...
ale ine je moderator a ine je dopravak. Pre mna je nepredstavitelne, aby dopravak moderoval, mal naviac vstupy, ako su vyhradene pre neho. nema o com rozpravat, nema mu kto pisat vstupy do plachiet. Ide aj o dramaturgiu. Áno, musia ho platit, ale platia ho za nieco ine- za to ze dviha telefony, zaznamenava si udalosti a 2x do hodky ich odrecituje live on air. Ine by bolo, keby normalny moderator mal citat dopravu a zaroven moderovat a mat vstupy ako tomu bolo kedysi...
A k tej ekonomike - myslis ze keby dopravak cital dopravu a zaroven bol aj moderator (v noci) by dostaval len to co ma za dopravu...?
asi by mu museli dat naviac, si myslim....
no a k zabave z 90´ - aj mne vela veci chyba, no spat uz nikdy nebudu, musime sa z tym zmierit. Co bolo, bolo. To na com som ja vyrastal, tu uz nikdy nebude...:)) :D
Tak konečne vieme kto tu aj v minulosti vymýšľal programové štruktúry aj pre iné rádiá.. Zabudol si napísať moderátorov jednotlivých blokov :-) Môžeš doplniť? Myslím že to je dosť dôležité :-)
Na vaše želanie som vypracoval vynikajúcu, dobre zapamätateľnú programovú štruktúru, kde som zohľadnil nonstop živé vysielanie. Tak ako ste si to želali, aby sa vysielalo naživo počas celého dňa, večera, aj v noci. Tak si to vychutnajte práve tu a teraz.
Pondelok - Štvrtok
05.00 - 09.00 Expres ráno
- ranná show najlepšia na Slovensku!
09.00 - 14.00 Expres deň
14.00 - 19.00 Expres popoludnie
19.00 - 23.00 Expres večer
- pesničky na želanie, hudobné tipy, pozdravy a odkazy
23.00 - 05.00 Expres noc
- viac hudby a menej slov počas celej noci, jediné nočné moderované vysielanie na Slovensku!
Piatok
05.00 - 09.00 Expres ráno
09.00 - 14.00 Expres deň
14.00 - 19.00 Expres popoludnie
19.00 - 00.00 Expres piatkový večer
- Najlepší mejdan na Slovensku! Viac tanečných a párty hitov.
00.00 - 06.00 Expres noc
Sobota
06.00 - 10.00 Expres víkendové ráno
10.00 - 15.00 Expres víkendový deň
15.00 - 19.00 Expres víkendové popoludnie
19.00 - 00.00 Expres sobotný večer
- Najlepší mejdan na Slovensku! Viac tanečných a párty hitov.
00.00 - 06.00 Expres noc
Nedeľa
06.00 - 10.00 Expres víkendové ráno
10.00 - 15.00 Expres víkendový deň
15.00 - 19.00 Expres víkendové popoludnie
19.00 - 23.00 Expres víkendový večer
- pesničky na želanie, hudobné tipy, pozdravy a odkazy
23.00 - 05.00 Expres noc
To, ze patria pod velku spolocnost, este nemusi znamenat, ze ich budu donekonecna dotovat :) Nase Fun svojho casu tiez Francuzi nejak vyznamne nedotovali. Ani X nedotuju Amici, skor im zarabaju na radia v inych statoch :) Ale v pripade OK sa mozeme len domnievat, ci ide o cost-cutting, alebo to posluchaci tiez tak chcu. Kazdopadne, OK je formatovane v porovnani s X a FR daleko horsie, stale robia chybu za chybou a menia uz 100x zmenene :)
takto nikdy neprdbehnu ani JM :)
Teba som si nechal na zaver:) Velmi rad by som si precital tvoje argumenty, prave o tom je diskusia.. Ja by som ti tiez mohol pisat na A4 a zosekal som to do par viet.. Zvlastne, ze ti kazi zivot nieco, do coho sa zapajas, resp. ked ma niekto iny nazor na veci, ako ty sam..
Diky, ze si pochopil z tych co tu na mna reagovali ako jediny, co som sa snazil povedat, tym co som napisal.. :) No tak to bude mozne pri Vive, ale pri Okey je mi to zvlastne, ved patria pod velku spolocnost, ktora ma podla mna dostatok financii,nie? Neviem ako to je.. Ale rad by som sa to dozvedel :)
Ale ved nech su stanice, ktore nemoderuju v noci, kludne, nech si vysielaju.. Ale nech je aspon jedna, ktora aj moderuje, co je na tom pre vas take nepochopitelne?? Ved nech maju moznost si vybrat aj posluchaci, ktori chcu pocut aj v noci moderovanie... A ak si si nevsimol, viacere radia uz ani cez den nemoderuju..
Cital si, co som pisal? Ja som pisal, ze v Exprese ten clovek tam sedi... On tam je.. Hlasi dopravu, takze kludne moze aj moderovat, tak preco pises o tom, ci je to ekonomicke, alebo nie? Ved ked tam je, tak ho musia raz platit..
A suhlasim s tebou, ja sa tiez chcem pri radiu zabavat, presne ako pises.. Tiez by som chcel, aby tu boli zabavne programy, ake boli v 90 rokoch, a tie zabavnymi boli.. Napr. Forte party Show na Forte, alebo v Hviezde Dve do polnoci v utorok, alebo Netopier klub a podobne relacie.. Bola to zabava a presne o tomto pisem, toto mi chyba z radii, takze tvoje argumenty, co si pisal ze o spravy o pocasi a podobne ani mna nezaujimaju z eteru.. Je len zaujimave, ze v ostatnych statoch Europskej unie nocne moderovane vysielanie funguje.. A na viacerych staniciach.. A u nas ani na jednej, dokonca uz ani na SRO... Takze aj nadalej obajujte, neobhajitelne...
Suhlasim s Tebou v tom, ze radia, ktore zaostavaju za lidrami by sa nemali len pokusat ich napodobnovat v tom, ze budu kopirovat ich uspesne programove prvky,a le priniest nieco ine, zaujimavejsie. Ale zato X a ani FR nemozu :)))
Btw. Viva a okey na tom asi finacne moc dobre nie su, preto vypustenie vecerneho moderovaneho vysielania je skor krok ako usetrit. V pripade FR ide o to, ze to posluchaci proste nechcu :)))
Hmm, ze slaba konkurencia. V cielovke 14-29 je uz najpocuvanejsie FR. Ranne vysielanie v cielovke 14-34 ma najpocuvanejsie FR. V live streame suverenne vedie FR. V priemernej dennej dlzke pocuvania uz vedie FR. Tomu hovoris slaba konkurencia pre X? To, ze X vedie v pocte posluchacov je skor otazka zvyku posluchaca, predpokladam, ze do roka sa to vyraznejsie zrovna a bude sa bojovat o kazdeho posluchaca. Btw. Tie chyby su na X uplne rovnake ake robi aj ich konkurencia. Na tom trvam...
@Palo: 20 percent nie väčšina ale ani 13 percent nie je väčšina... Ale súčet všetkých poslucháčov ktorí počúvajú rádiá ktoré cez deň moderujú je väčší a aj počet rádií ktoré cez deň moderujú je väčší, teda si v tej väčšej skupine :-)
@bianko: Tvoje tipy nie sú zlé pre istú skupinu poslucháčov, ale nie sú dobré pre veľkú skupinu poslucháčov. To čo by si chcel by akceptovala len časť cieľovej skupiny Expresu a dokonca iba časť poslucháčov Fun rádia, dával som totiž pred AMT vo Funku nejaké tipy na staršie skladby a z nich sa hrá toho veľmi málo, jednoducho prieskumy ukážu že poslucháči chcú niečo iné ako si myslíš Ty..
najprv som ku kazdemu tvojmu tvrdeniu chcel napisat protiargument. ale to by som pisal prispevok na 3 A4ky, tak nad tym lamem palicu... vsak svieti slniecko, naco si kazit zivot:)
Tiež si myslím, že nočné vysielanie je najlepšie nemoderované. Pretože by to jednoducho rádio nezaplatilo tých nočných moderátorov. Navyše počúvanosť v noci je príliš nízka, tak sa to vôbec neoplatí. Sú poslucháči, ktorí nemajú radi príliš hovoreného slova, no a na to majú nočné vysielanie, aby si vychutnali hudbu tak ako ju majú radi: úplne bez slov. Veď počas dňa majú stále moderované vysielanie.
Otázka sa však týka tej hudby. Áno, o kapánek sa hudba na Exprese zlepšila, ale stále to nie je to pravé orechové. Keby nasadili tie skvelé progresívne hity, čo kedysi vysielalo Fun radio, keď ešte bolo progresívne európske hitové rádio. Tým by nič nepokazilo. Všetko to boli hity, nie nehity. Všetko to bolo na komerčnej báze.
Viď: Moloko - Sing it back, Phats and Small - Turn around, Madisson Avenue - Don´t call me babe, Basement Jaxx - Romeo, Rodger Sancez - Another change, Junior Jack - My feeling, Spiller - Groovejet, Armand Van Helden - My my my, Dj Tonka - Don´t be afraid, Funkstar de Luxe - Rainbow country, a ďalšie skvelé najmä tanečné vysoko kvalitné hity. Z aktuálnejších mi tam chýba úžasný Keane - Spiralling, či Ladyhawke - Dust till down, a prirodzene aj ďalšie.
Takže už asi viete, ako to myslím. Nič by tým nepokazili, keby nasadili staršie či novšie progresívnejšie hity a brit popové hity, v takej miere, aby sa to dalo počúvať zarovno tými bežnými popovými hitmi. Práveže by to prilákalo ďalších a ďalších poslucháčov, hlavne z mladšej generácie, ktorí vyrastali na funradiovských kvalitných hitoch.
Teraz máme Rádio_FM, ale to je alternatíva, či už ťažšia alebo ľahšia. Toto by som na Expres radšej viac či menej nedával. Samozrejme, dajú sa povyberať aj z Rádia_FM nejaké tie hity, ktoré sú komerčného rázu, ale nie je ich veľa vhodných pre formát Expresu.
naco je radiam v noci moderovane vysielanie? Ak sa vyznas trocha v ekonomike, myslis si ze mat moderatora v noci v radiu on air a obzvlast medzi 0:00 - 5:00 kedy je najmenej posluchacov je ekonomicke? Ja sosobne si nedokazem predstavit o com takom asi by moderator dokazal hovorit, o com by boli tie vstupy...
O pocasi? A o pocasi? a???
v noci ked som na cestach potrebujem len prud hudby a nie pocuvat moderatora ako sa snazi o nemozne... nepredstavitelne pre mna. Co sa tyka tych kazdych dvoch hodin dookola toho isteho, ako si pisal, ver tomu ze to tak celkom nieje. Konkretne vo FR je nocny playlist troska iny ako ten denny. Co sa tyka skladieb v A-rotacii, opakuju sa za 24 hod. najviac 7x co som ja postrehol, teda nech ratam ako ratam, nevychadza mi to cislo 2... V noci reklama nieje, akurat tak teasing na rannu sou sa objavi. A jingle - to je uplne normalne, ved tie jingle nie su len take obycajne a umravcane ako vo vacsine radii, su rozne, rozneho zanru s roznymi hlaskami a aj to trocha spestruje hudbu a celkove vysielanie.
To ze je X najpocuvanejsie je len vdaka ich doprave a kazdu hodinu vysielajucimi spravami, ktore mi naramne pripominaju SRO. Bez akehokolvek podmazu. Kedysi ked SRO bolo na tom biedne, ludia zrazu objavili X a uz tam ostali...
Ja som tiez kedysi dokazal pocuvat a X ci nebodaj niekdajsie rock FM, no to uz bolo davno. Dnes mi akosi nemaju co ponuknut.
Ja zas naopak tvrdim, ze kvalitne komercne radio formatu jeho blizkym nie je informativne takym sposobom, ze kazdu hodinu vysiela stale tie iste spravy - na to sluzi verejnopravny rozhlas, ale ma hrat hudbu, ma ponukat zabavu, ktoru mi napr. moj mp3 prehravac neponukne. A tymto je to radio informativne. Ja sa z komercneho radia potrebujem dozvediet co je new na hudobnej scene a nie cely den pocuvat ktoreho ministra odvolali, napr...
Co sa tyka _FM myslim, ze za to, ako dnes slape a komu mozu viaceri dakovat aj samoti posluchaci je M.F...
Ale je to len moj osobny nazor.
A este co sa tyka konkurencie X - tak take Okey sa teda splha poriadne vysoko po zmenach od toho 6.apila....
X uz nie je to silne co byvavalo...
No, prve co napisem, ze nepatrim medzi posluchacov radia Expres, pocuvam hlavne radio FM (tiez iba tie moderovane bloky), ale tie stoja teda za to, pretoze su tvorene clovekom, a veci tvorene clovekom su vseobecne pokladane v spolocnosti odjakziva za najdrahsie a najuznavanejsie.. Ale priznam sa, ze mi je sympaticke, ze Expres ako najpocuvanejsie radio ma moderovane vysielanie, aj ked si myslim, ze by mohlo mat kludne aj v noci moderovane, kedze clovek tam je, hlasi dopravu.. V noci sa toho na cestach moc nedeje, aspon by aj on mal spestrenie v praci a urcite by to dobre padlo posluchacom cestujucich v aute, keby sa ozval nejaky hlas raz za cas z eteru.. A vidis, co sa tyka vacsiny, mensiny, tak vyzera ze vacsina ludi pocuva Expres.. No len otazka je, ze ci 20% pocuvanost nie je skor mensina.. To len na vyjadrenie toho, ze ako som uz v minulom prispevku pisal, ze nech sa vazia slova, lebo vacsina a mensina nemusia znamenat v tom ponimani ako ju ludia pouzivaju skutocnu hodnotu toho slova.. :)
to je moj osobny nazor...pre mna je dobra a keby to nebolo tak nebolo by to najpocuvanejsie radio...
Ja mam praveze dojem, ze ta konkurencia je dost slaba.
Keby bol Expres zle naformátovaný, nemal by najviac poslucháčov. Ináč myslím že v Exprese majú fakt zmapované to čo poslucháči chcú, nemyslím len hudbu ale aj hovorené slovo. Je to rádio ktoré nestagnuje, ich hudba ale aj vstupy sú úplne iné ako boli pred piatimi rokmi, Expres má však výhodu v tom, že prišiel ako prvý ktorý začal robiť hudbu a program podľa prieskumov. A táto výhoda asi nebude platiť naveky, Expres tu má konkurenciu a myslím že je to len dobré...
Expres je profesionalne radio, ake na Slovensku mozno ani nieje.Je aj vyvazene, ci je vsak najlepsie je tazko povedat - kolko ludi, tolko chuti.
Sef hudby by sa mal nad sebou zamysliet. Skvela pesnicka, za nou este lepsia a potom neskutocny shit!. Nech sa nedivia, ze expres je u mna najpreladovanejsie radio. A ze si casto spieva hraaame iba shity :-) .. a okrem toho maju najhorsi zvuk - pre mna, uplne ho dosr.. Hocktore regionalne raadio ho ma lepsi, ale o tom som tu uz debatil :-)
podiel [%] celkovej počúvanosti
4. vlna 2023 + 1. vlna 2024 (kĺzavé dáta)
% populácie SR vo veku 14-79 rokov, počúval včera
% populácie SR vo veku 14-79 rokov, počúval minulý týždeň