Diskusia k téme Rádio Expres
Na Exprese mi veľmi chýba v novej zvukovej grafike hodinový časový jingel, ktorým sa uzavrela vždy celá hodina, lebo teraz idú hneď správy, ani neviete, kedy bola celá a kedy sa začali správy... Teraz je to také bez hlavy a päty.
Ta skladba je stara len 2 tyzdne, zeby X ukradlo este z nahravacieho studia nedokonceny master? :-D
Co bude robit Zazrivcova? a kto bude moderovat Co tyzden dal?
Ako vies, ze Palovic odisiel z EMS, odisiel aj celkove z Expresu? a kam posiel? Zuzka Kostelnikova mi bude velmi chybat, pretoze je dobra moderatorka... ta nova, Petra Kamzikova na mna urobila velmi zly dojem, ked sa raz rano okolo stvrt na sest, ked moderovala cez prazdniny, pytala Maja Staracka pri dopravnom servise, ze jak casto si meni slipy... toto patri do radia??? Bernasovska by mi nechybala, ani keby sa nevratila... Bindo je dobry, preco sa ti nezda?
Pozor, pozor...Fun nepovedalo, že hrá novinku, Fun Rádio má počas leta každý týždeň zaradený iný hit, ako ten, ktorý propagujú, ako "najväčší letný hit na tento týždeň", oni nevravia, že je to novinka a pokiaľ by si dával lepší pozor, tak počas leta išlo viacero skladieb, ktoré neboli nové, napr. Booty Luv - Say it bola tiež zaradená niekedy koncom júla, avšak skladba je stará už niekoľko mesiacov ;)
Btw. vrátim sa k Expresu, ktorý zdá sa, že okrem jinglov vymenil aj moderátorov, keďže za mikrofón sa dosadil Ivan Bindas a taktiež aj Monika Zázrivcová, plus ešte nejaká nová prišla, z môjho subjektívneho pohľadu, nič moc, keďže Zázrivcová a ani Bindas sa mi rozhodne ako moderátori nehodia. Navyše odchod Peťa Paloviča z EMS a Zuzany Kostelníkovej z víkendového vysielania je dosť veľký šok...ešte je otázne, či sa Petra Bernasovská vráti po materskej naspäť, alebo s ňou už viac nepočítajú...
mne sa to iste stalo ked v pondelok zrazu na FR zahlasili ze hrame si novinku od Morandi - Colors... tuto skladbu na exprese uz hravaju 2 mesiace... tiez som skoro umrel, ale prezil som to.....
ale aj tak nerozumiem politike Expresu, ze ked si najdu nejaky hit - teraz napr. Guetta, tak ho hraju odvidim donevidim a potom to vela ludom lezie na nervy. Az sa moze naozaj stat, ze super oblubena pesnicka sa danemu cloveku, ako napr. aj mne, znechuti. Vy to takto necitite?? To na Exprese neznasam.
Ja si myslim ze konecne. tie stare spravarske jingle uz boli dost opocuvane. teraz ide spravy do podmazu co je super, cele to nejakym sposobom ako keby omladili. naopak, nepovazujem ta za minus, ale za velke plus. este vymenit normalne jingle a bude to super.
Zdá sa, že Expres oddnes trochu pozmenil zvukový obal, čo sa týka džinglov spravodajstva a dopravného servisu, hmm, myslím si, že čím ďalej je to horšie a horšie :(
Čo na to vravíte?
No podobne na Okey Slavo zaperlil ked povedal , že teraz zahrame skvelu skladbu od novej skupiny Mando Diao Dance with Somebody
Skoro som umrel po tejto informácii.Mando Diao možem už viac ako 5 rokov a majú min. 3 albumy /o ktorych viem.../
Ja by som tychto vševedkov z Expresu Fun radia a Okey vyťahal za uši a na týždeň zobral na školenie do radia _FM....
Tu sa ukazuje ich profesionalita a o to že len čítajú blbé frázy z papiera.
Volakedy vedel moderátor o hudbe ktorú hrá takmer všetko.
Pico a Eva Bacigalová v hudobných novinkách.To boli infošky...
Nepovedal by som, ze sa hra na objavitela, ale kedze ma novu pesnicku, ta sa asi rozhodli, ze ho kus spropaguju... "nechutne" ho obohravali len vcerajsi den, ale kedze nepocuvam expres cely den, nevadilo mi to :) pesnicky ma dobre, taze nemam co riesit... ako novinku ale prezentovali jeho novu pesnicku a nie jeho ako producenta a osobnost...
Expres sa teraz hraje na objavitela Davida Guettu, to co je? Tie pesnicky, ktore teraz omielaju, su stare min. 1-2 roky. Moj oblubeny DJ, ktoreho pesnicky zboznujem, teraz Expres tak obohrava, ze to je az nechutne. Pan programovy, David, nie Dejvid ako ho volate, kedze je to Francuz, David Guetta je na scene velmi velmi dlho a teraz sa netvarte, ze ho prezentujete ako novinku!!!
Radio Expres sa naozaj neda pocuvat...horsie to uz byt nemoze...stale tie iste pesnicky...kedze v robote nemam na vyber a musim pocuvat len stupidny Expres, uz po par dnoch to zacne neuveritelne liezt na nervy....tie texty piesni viem uz naspamat aj ked nechcem....hlavne Komajota, Katie Perry a podobne blbosti...
A este nieco, radia One a Kiss si nemozu dovolit take silne promo,malokto o nich vie, stale maju velke rezervy v selfprome takze ked sa niekoho opytas,z ktoreho radia pocuje sucasne hity ako prvy, tak skus 100x hadat, co asi odpovie :)))
Ad Novinky: Pred 4 rokmi Fun tiez razilo teoriu nasadzovania noviniek ( plus len skladby z roku 2000 a vyssie) ako prvi, ale ked preslo na system sofistikovanych prieskumov a testovania hudby, tak sa ukazalo, ze nasadzovanie velkeho mnozstva noviniek je skor kontraproduktivne. Apropo,v pocuvanosti je One na tom dost biedne, hoci ma pokrytie pomerne slusne.
Ad. Exkluzivita pesniciek- kedysi to naozaj tak fungovalo, ze ked nejaku pesnicku odpremierovalo R. Okey skor, tak Fun ju schvalne ignorovalo, ale doba sa zmenila, male radia si teraz nemozu dovolit ignorovat skladby, ktore hra ci uz X alebo Fun...
Je pravda že veľa hitov ako prvé nasadí One a Kiss (tieto rádia pôsobia na rozdielnych trhoch) ale nemusí byť vždy správne nasadiť novú skladbu čo najskôr. Boli prípady keď skladbu nasadilo Funko skôr ako Expres, na Funku sa skladba hrala pár týždňov, Expres nasadil skladbu neskôr a tam sa tá skladba hrala podstatne dlhšie. Niekedy rýchle nasadenie skladby môže byť aj kontraproduktívne, aj keď sa rádiá budú snažiť nasadzovať skladby ako prvé, vždy to však bude iba malý počet skladieb. V nasadzovaní noviniek budú asi stále najlepšie Kiss a One...
one patri v nasadzovani buducich hitov medzi jasnych lídrov-pitbull,rowland,guetta,cascad a,rihanna-te amo...to vsetko hrali ako prvi a to vsetko aj bodovalo a boduje.nie je umenie zaradit nieco do playlistu,umenie je uhadnut co z toho bude svetovy,nie slovensky hit...lebo ten sa da vyrobit velmi lahko.ako posledny priklad toho aki odbornici na hudbu su napriklad v exprese uvediem ze ked svojho casu mala rihanna aferu s brownom na webe sa objavil song silly boy a oni vo velkom rozpravali o tom ze je to rihanina pomsta brownovi a spieva tam aj lady gaga...a ten singel vysiel oficialne pred nedavnom a nespieva ho ani jedna z tychto dvoch dam,ale spevacka eva simons.
najhorsi v tomto smere su slovenski interpreti,teda ich vydavatelia-chcu aby sa ich pesnicky hrali a ked sa nieco nove objavi tak sa riesi exkluzivita-najprv jedno vybrane radio a napr.po tyzdni ostatne.mne sa to zda nefer voci posluchacovi,fanusikovi ktory si kupuje nosice.mna by zaujimalo co by niekto urobil keby male radia povedali-dobre,dali ste exkluzivitu napr.expresu,nech ju hra on,my budeme tu piesen bojkotovat.
pamätám si ešte prišla k nám rodina z Banskej Bystrice a Funko sa chválilo že hrajú ako prví v éteri Pink-Sober a ona zostala prekvapená a vravela že tu skladbu počula na One radiu predvčerom:-)Tak neviem ako je to s tými premierami...
Fun radio tiez udava ze niektore pesnicky hrali ako prvi, a pritom napr radio go deejay hralo niektore skladby skor.
celosvetovo mala airdate 3.8.warner ho avizoval uz mesiac dozadu.
Ved to je jasné,ale oficiálnu premieru na Slovensku mala až teraz...inak rovnako to je aj v Polsku,tam si ju tiez mohli vypocut posluchaci jedneho radia az v pondelok..
Tak tú novú skladbu ktorú dnes bude Expres premiérovať môžeme často počuť cez net na londýnskom Capital FM, na amerických rádiách som to zatiaľ nepočul :-) No a skladba sa dá stiahnuť cez net, už je v mojom PC aj v Sony Ericssone :-)
chvalabohu, ze je tam cirova a husovsky, pretoze ti sa daju pocuvat... ak by hrali nelu a kamila, prepinal by som presne tak, ako prepinam pri rybakovi...
už vas nemôžem počuvať,to maju u vas zaplatené? /IČírova,Husovský a spol/.Ešte ani raz ste nedali Nelu a kamila.Husovský a Čirova ked potrebujú na plienky, tak urobte im verejnu zbierku a nie celému Slovensku odrhujete uši.Mali by Ste sa počuvať celý deň ako sa opakujete.
podiel [%] celkovej počúvanosti
4. vlna 2023 + 1. vlna 2024 (kĺzavé dáta)
% populácie SR vo veku 14-79 rokov, počúval včera
% populácie SR vo veku 14-79 rokov, počúval minulý týždeň