Diskusia k téme Rádio Expres
a na aku mailovu adresu si im posielal tu staznost na ten zvuk??
ale aspon v Ziline Expres zvykol mat horzny zvuk. Taky nejaky premodulovany, neviem, co s tym robili.
neviete nahodou ci bude aj tento rok milionova dvacka?
Naco bisat do Expresu, ked ho nebudem pocuvat aj ked by mal idealne nastaveny zvuk? Vive v minulosti dlho neslo netove vysielanie, potom ho spustili a mali tiez nejaky vypadok, tak som im napisal a odpoved ziadna, ale do 2-hodin islo. Moze byt, ze im pisalo viac ludi a keby mali vsetkym odpovedat.....
Ale, ale... Expres tusim zareagoval.. Uz sa to pokusali vyladit, je to pocut.. Ale opat sa prejavila ich technicka amaterska stranka... Ich Release time a attack time maju nastaveny na minimum, co sa prejavuje akoby to sekalo.. Pre tych, co sa tomu rozumeju: Skuste popocuvat, je to pocut.. :) Maju to, akoby pouzivali jednoduchy softwareovy procesor na Winampe:))) Ale aj na Winampe sa da urobit lepsi.. Uz by ozaj ludia z "NAJlepsieho" Expres radia mali trosku sa sprofesionalizovat, lebo je to ozaj hanba, nad hanbu... Dakujem.
No vidis, to len hovori o tom, ze nie su az takí genialni, ako o nich vypisuju ich privrzenci.. Pisal som technicke postrehy do viacerych radii, a kazde mi odpisalo, dokonca z jedneho radia mi zatelefonovali a podakovali za postreh...
Takze opat raz sa Expres prejavili.. Su "NAJ", ale odzadu...
Aj ja som im uz pisal ohladom kubinskeho vysielaca (aj ked ich pocuvam len chvilkovo aj to len obcas), lebo podla mna nie je normalne ak byvam priamo v DK (mestska cast Medzihradne) a vysielac uplne chrci a ide dokonca horsie ako 88,40 z Ruzomberka, ci 96,50 z Trstenej.
O nastaveni zvuku ani nehovorim - dolnokubinsky vysielac ho ma asi najodlisnejsi (a bohuzial najcharakteristickejsi) od ostatnych dostupnych vysielacov v DK (RK, Trstena, MT). Ten nas totiz oproti ostatnym doslova vresti (ide pocutelne (naj)hasnejsie).
Samozrejme odpoved 0 bodov, ani len obycajne "dakujeme" za upozornenie.
Ja som im uz viackrat pisal na mail, ale ziadna odpoved... Ani na mail, ani zvukovo..
jubilejny 1000. prispevok na temu Radio Expres pridal www:)
Ved ked podla vas ma expres naozaj velke problemy so zvukom tak im napiste mail nech s tym nieco spravia..
A to budes niekde od BB, BR, LC, RS, RV, KE?
zhodou ookolnosti aj ja počúvam VIVU, RTI, SLAGER........+FUN RADIO
Krasne vysvetlene, ale tesi ma, ze som bol objektivny, aj ked Jemne je totalne slahnute radio, ale ten zvuk... Pocuvam Vivu, RTI, Slager.
O subjektivnosti, alebo objektivnosti sa da hovorit iba v pripade, ak cloveku sa ten ci onen zvuk paci.. Niekomu sa moze pacit aj nekvalitny zvuk, alebo nepacit kvalitny.. O objektivnosti sa da hovorit, ked sa hodnoti zvuk nie na zaklade emocii - teda ci sa niekomu paci, ale na zaklade faktov, ako su hlavne skreslenie a vzajomne rusenie jednotlivych pasiem, ako su trebars ak rusia stredy basy, alebo stredy vysky a podobne..Pravdou je to, ze spominane radia Jemne a Viva ho maju kvalitny, bez ohladu na to, ci sa niekomu paci, alebo nie.. Jemne maju silno nakomprimovany zvuk, ktory je vybudeny do vsetkych pasiem, to znamena, ze krasne hraju kristalovo vsetky frekvencie od basov po vysky a navzajom sa nerusia, ako trebars na Exprese, ktoremu stredy uplne pohlcuju ostatne pasma, ci su to basy, alebo vysky.. Navyse ho maju velmi tvrdy, co pri tej kompresii posobi na ludske ucho menej skreslenym pocitom. To iste Viva, ta nema az taky nakomprimovany zvuk, ale je pevny a tiez sa jednotlive pasma navzajom nerusia... Toto sa da najlepsie pozorovat na dobrom spektralnom analyzeri, tam to mam vsetko odsledovane, pre informaciu pre tych, ktori budu pisat, aby som si kupil lepsie radio:))) Este vyborny zvuk ma na Slovensku RTI. Z tych najhorsich zvukov jednoznacne Expres, Duha, HIT FM. O ostatnych nechcem pisat, kedze ich nemam tolko preskumane...
Moj subjektivny, mozno aj objektivny nazor....
to s tým najlepším zvukom bol subjektívny či objektívny názor
Suhlasim s davnejsimi prispevkami: Pozitiva expresu: dopravny servis a spravodajstvo, ale to uz maju aj ini a negativa: otrasny zvuk, hudobny kolotoc atd. Najlepsi zvuk maju: Viva - 105.1 - Sitno, RTI SK - 94.2 - Poprad a Jeble melodie - 87.7 - BB a tiez Slager - 95.5 .- Hungary
Musim dat soundtrackovemumaniakovi za pravdu.. Ako som pisal niekde, na niektorej z diskusii, ze si skusim popocuvat chvilu Expres, aby som presne vedel o co ide, ale ozaj som zistil, ze je to velmi povrchne radio s velmi umelym, nadiktovanym stylom... Idu podla sablony a toto ja nemozem... Clovek ma slobodu, ale tu vo vysielani vobec necitit.. A co sa tyka hudby, tak ozaj ju opakuju stale dookola, tak ako kazde radio na Slovensku. A okrem toho je to technicky velmi zaostale radio, takze ak by som mu mal dat znamku, tak by som dal 4. Plus maju jedine u mna v tom, ze maju informativne prvky, ako spravy a dopravny servis.. Ale ostatne ozaj nemozem hodnotit ako pozitivne.. Ak sa to niekomu paci, tak jasne ze mu to neberiem, ale nemozem sa s tym stotoznit, ze su super radio... Su iba cistym komercnym, plytkym vytvorom, ktory iba vyuziva ludsku naivitu...
...to má z toho núteného počúvania, uškodilo mu to až tak, že zistil že rádio má divákov....hehe,,,
to je zvlaštne že diváci. hm :)
kritizovať má právo každý tak nebuzerujte kritikov s preladovaním staníc alebo vyhánaním z diskusie. samozrejme sloboda slova ešte neznamena nebyť slušný.
ja som posledne mesiace "nuteny" počuvat expres. to viete sila väčšiny (v práci). a od začiatku mám k nemu až fyzický odpor. prejav moderátorov je priam slizký. pôsobí to umelo a nútene. najhoršie je že sa stále opakujú. vždy ked idú uviesť nejaku pieseň robia to akoby to bola premiéra. v štýle padnite na zadok a pritom je to po 100 krát za deň už počas dvoch mesiacov :)).
akoby to nestačilo tak vysielajú 5 piesní 5 (vraj) hitov stále dokola. to je pre mňa ubíjajúci streotyp každý, prisahám každý deň to isté.
chápem že je to hlavne o počúvanosti a teda o peniazoch a každé rádio má nejaky svoj štýl ktorého sa drží ale aspon trocha zmeny neuškodí. toto je doslova tlačenie na pílu. prehnané. aspon keby moderatori menili slová ale tuším aj tie sa opakujú. až sa akoby boja prejaviť inak alebo niečo zmeniť alebo byť spontanny.
ani tie ich postavičky ako Kutnas, Hruštikova a ten česky akože dj. zas až príliš umelé a príliš šité na mieru a tak aj podané a nikdy inak. proste teraz ideme byt vtipny s našimi postavičkami juj a ideme sa smiať chichichi. no čo nám dnes vyparátili. trošku infantilny pristup.
možno si divakov tak vychovali možno toto divaci naozaj chcú počuť. budiž ale ako sú psychicky naladní ked majú radi tento každodenný streotyp. a to im naozaj stačí len toto ?
Už si robil v automobilke!!!? A píše sa ľahké a nie lachké! Sú iba lachke ženy! Si z Leopoldova - BACHAR vo väznici!? Tvoriť vety pre vzdelaného človeka trebárs 24. hodín nie je problém, pre ňho je to zábava, ale je problém makať na zrýchlenom páse vautomobilke!!! Dobré ráno stará mama!
Uz v aute sa toto radio neda pocuvat. Minule som preladoval a chvilu pocuvam, ze co to spravili s tym ekvalizerom (mal som pocit, ze kedysi to takto skreslene stredovo nehralo). Nedalo mi to a doma som skusil naladit na "normalnej" aparature toto radio a bolo to 10x horsie ako v aute. Rychlo som to musel preradit spat, pretoze tuto zmenu robil asi nejaky hluchy tetrov. Alebo ze by to bolo optimalizovane pre repraciky za 500korun?
*takyto zvuk produkuje vysielac BA, neviem ako ostatne.
podiel [%] celkovej počúvanosti
4. vlna 2023 + 1. vlna 2024 (kĺzavé dáta)
% populácie SR vo veku 14-79 rokov, počúval včera
% populácie SR vo veku 14-79 rokov, počúval minulý týždeň