Diskusia k téme Rádio Viva
Mám skúsenosti aj s 30 m koaxiálom a išlo to normálne skús to zapojiť bez neho.
Radio Viva 95,6 mi koliduje s nejakou somarinou... neviem, ako je to inde v meste, ale aspon u mna doma je dost necisty prijem... :-/
A keď si tu ešte mám na teba jednu otázku ohľadom dvb-t podľa tvojej rady som zapojil ten koaxial priamo do antény no a teraz riešim takú dilemu signál mám okolo 70% kábel 15m ide to v pohode no mám ešte jeden a ten má možno aj cez 35m tak sa chcem opýtať či nie je lepšie použiť symetrizačný člen pri vačších dĺžkach a aká sa môže použiť maximálna dĺžka koaxialneho kábla???
Pretože je to ešte neskoordinované je to iba návrh.
Nie všetko, čo je ITU môže byť spustené.
No na ich mieste by som ju vymenil za 102.0 pretože je výkonnejšia a tým by viac rozšírili pokrytie tá 89.0 v Rožňave je slabá a nepredpokladám,že niekto iný plánuje tam vysielať nemám pocit,že by to bola nejaká lukratívna oblasť pre vysielateľov aby viedli súboj o tie frekvencie.
Neboj ja velmi dobre viem ,aký je rozdiel medzi Expresom a Expresnetom. Chcel som ti vtedylen povedat ,ze SRO na zapade krajiny hrá veľmi dobre resp.kvalitne nastavene s vysielačov Towercomu. Skor som nereagoval lebo sa nedali pridavat prispevky.
Ak má prijímač kvalitnejšú anténu, tak chytí 88,5 MHz aj na Dolnom Zemplíne, to isté 95,9 MHz. Viva na 99,0 MHz nebola spustená hneď po presunutí 88,5 MHz, bolo to asi 2 týždne neskôr, ešte skôr spustili 95,7 MHz.
Na Sčobíku Vivu spustili neskôr pretože v Michalovciach nemali vtedy náhradnú frekvenciu ešte v tom roku im bola udelená 99.0 a následne rozvysielaná tým pádom presunuli 88.5 na Sčobík.Pripomínam,že prevádzkovateľom oboch rádii je Virtual Radio Network a ich nič teraz neobmedzuje aby spustili vysielanie techniku anténu budu zdieľať uvidíme či budú vysielať z RRS Towercomu alebo z vlastného stožiara. Myslím,že spustenie oboch rádií spolu bude aj z finančného hľadiska rozumnejšie.Pre Vivu nahodia tanier na 23.5e a pre Kiss rádiorelovú trasu a vysielanie z vysielača môže začať.
No neviem, či v Strokove a Medzilaborciach zároveň s Kissom spustia aj Vivu, lebo keď spúšťali Tebou spomínaný Ščobík tak z neho najprv spustili Kiss a až potom o rok a pol spustili Vivu.
Včera bola na web stránke Rádia Viva jedná "krásna" veta:
Dopravný servis 15:30
"Vo Vozokanoch v smere do Tomášikova sa zrazili DVA autá v zákrute"
Máme asi nový pravopis: Ten auto = DVA autá.
Správne: To auto = DVE autá.
O HIT FM som písal už včera. No ono 90.7 a 97 sa vyslovuje de facto stejne. :-))
Ďalšie chyby sú
pri Hit FM nie je zapísaný vysielač Žilina,Trnava,Považská Bystrica no a v BB vysiela na 91.3 a nie na 93.1
pri radiu Kiss je zas chyba pretože vysiela z Michaloviec na 97.0MHz a nie na 90.7
No stáva sa aj horšie
No nedávno spustená stránka takže chyby môžu byť no dúfam,že termíny spustenia sú správne.
Nesedí Frontinus MT, podľa nich 92.2, ale je to 96.2
Na webe radionet má pri rádiu KISS plán január 2011 ale predpokladám,že spustí Stropkov a Medzilaborce spolu s rádiom Viva pretože oni využívajú spoločné anténne systémy s rádiom Viva a zrejme to bude fungovať a spúšťať ako v Snine Sčobík.
A na mieste rádia Kiss Rožňavu by som nespúšťal na tej frekvencii 89.0 Mhz pretože s výkonom 0.1kW a susedná 88.6 Regina 1kW bude dosť rušiť aj tých 0.1kW a navyše boli tam identifikované nové 3 voľné 1kW frekvencie čiže mohli by žiadať o výkonnejšiu frekvenciu napr 102.0 Mhz 1kW.A navyše od RVR boli pritlačený na rozvysielanie frekvencii inak by o ne prišli.
nefunguje vysierac alebo neociujete alebo jako? ništ nevysiera.
Odkiaľ čerpáš tie neoficiálne informácie?
Už som to chcel napísať 24. lenže radia.sk mali dovolenku. V HE mám zašumené mono.
Pre redakciu radia.sk vysielač rádia Viva v BJ už funguje od 24 decembra
a zrejme podľa neoficiálnych informácii Stropkov a Medzilaborce sa budu spolu s rádiom KISS spúšťať v prvom štvrťroku 2011.
podiel [%] celkovej počúvanosti
2. + 3. vlna 2024 (kĺzavé dáta)
% populácie SR vo veku 14-79 rokov, počúval včera
% populácie SR vo veku 14-79 rokov, počúval minulý týždeň