Diskusia k téme Rádio Viva
Bol tam smilik. Neber tu vsetko tak vazne. Len chatujeme.
Ja som dalsi co ma pozitivny nazor na X. Mam ho nastudovany od A po Z. Nikdo to nema zprodukovane tak do detailov ako X. Ale ako hovori henrieta. Its all about money. V X robi bez moderatorov cca 50 prvotriednych ludi. Vo Vive dvaja plus ja :)
Som rád, že nie som jediný človek s pozitívnym názorom na Expres :-)
@Ivan, snáď vojna je prisilné slovo :-)
Som rád, že si rozumieme a vieme racionálne komunikovať :-). No keď myslíš Mira z popoludnia, to je čas, kedy takmer výlučne počúvam Monu s Mišom. Dynamika, súťaž, chémia medzi moderátormi, ale tu na obhajobu menších rádii pripomeniem, že Expres a spol. majú na ráno a popo osobolitnú produkciu. Takže rozumiem, že obsahovo sú kvalitnejší. Ako bývalý kolega vravel - it is all about money.
Ale rozumeli :-) , Henrieta, plne s tebou súhlasím, ale keďže mi ide prevažne o hudbu, tak nechcem kritizovať moderátorov. Myslím, že aspoň Miro by ti mohol sedieť, ktorý veľakrát tú pridanú hodnotu dáva. Pre mňa sú slová "hrali sme si... a budeme si hrať..." zbytočné, lebo na to je RDS a v digitálnom svete, keď počúvam stream, tak sa to asi označuje iba ako meta údaje (neviem presne).
Karol - sorry za preklepy, som na rýchlom obede :-)
Ivan - fandím vám ;-)
Nerozumeli sme si :-). Ani Rádip Slovensko ná taký pomer hovoreného slova. Myslela som skôr to, podľa čoho sa rozhodujem a ppdľa čoho má rádio zaujme. Mám skôr na mysli to, či moderátor pravidelne hovorí, "hrali sme si... a budeme si hrať..." alebo tomu dá niečo viac...Ale tu sa dostáva do popredia rozhľadenosť moderátora, aký má prehľad v hudbe, v spoločnosti a pod. Uvediem príklad, počas víkendu som počúvala Expres - trojica moderátorov - talk zo života, vravím si, baví ma to, lebo riešia veci z každodenného života, väčšina poslucháčov sa v tom nájde... Preladím na Vlnu, lebo hrali Enriqueho a tam víkendový moderátor čosi v zmysle píšte mi, akého Serváca poznáte, o tri a pol minútky, po tejto skladbe mu venujem báseň a po skladbe recituje :-). Na Vive mi chýba to "niečo", keď sa aj za volantom usmeješ a identifikuješ sa s tým rádiom. Rozumieme si? :-)
Vitaj spat na vlakne Viva. Nestihla si Hviezdne vojny medzi galaxiou X a planetkou V . :)
Cital som tvoj prispevok a chapem tvoje pripomienky. Ale uz som to pisal predtym . X FN E VN si mozu dovolit tych najlepsich moderatorov, ktori v SK su. My zijeme v inom svete. Chapem , ze teba to nemusi zaujimat, ziadas TOP kvalitu. Pracujeme na tom :)
A to je dosť podstatný rozdiel, Henrieta, pri akej činnosti kto počúva rádio, resp. každý má aj tak rád iné vyváženie. 60/40 by bolo pre mňa priveľa a napr. Rádio Slovensko by som pri programovaní počúvať nechcel. Mne vyhovujú aj tzv. samohrajky bez slova. Ale trochu správ zase chcem. Mne by teda stačili 3 minútové správy každú hodinu a potom by vyváženie bolo myslím 95/5 :-) Máme predsa toľko rádií až si môžeme vyberať.
Čo sa týka hudby. Každý má určité songy, ktoré sa mu nepáčia. Teda napr. "IMT Smile - Bozk" sa mi páči.
Aby sme si rozumeli. Som jedna z tych, ktora je casto na cestach, mimo office. Prave preto je hudba pre mna dolezita, ale v pomere mozno 60/40 (hudba vs. obsah) je pre mna dolezite aj hovorene slovo. Spravy, vstupy moderatora a pod. Radia vacsinou preladim, lebo rano mi najviac vyhovuje Expres (sutaze, zabava), dopoludnia Vlna, popo opat Expres alebo Viva (ked som v regione) atd. Na Vive mi chyba prave obsah, kvazi invencia moderatorov a pod. Ale uplne rozumiem tomu, kto pocuva napr. Vivu, Best FM kvoli hudbe. Ja som len chcela poukazat na to, ze ked som vcera pocuvala +/- 4 hod. permanentne Vivu, uvedomila som si, ze mi vyhovavala akurat ta hudba, zvysok takmer bez pridanej hodnoty. V tomto je Petra Kamzikova na Vlne alebo Martina Zikavska na Exprese dopoludnia velmi dobra. Okrem prijemneho prejavu obcas aj nieco naviac. Vive drzim palce, mozno len nie som cielovka :-)
PS: Co sa tyka hudby, nerozumiem, ako moze niekto hudobne porovnavat IMT Smile s Desmodom alebo este lepsie s Mafia Corner :-)))
Ta MafiaCorner je prave že ešte v pohode.Zato IMT Smile,Desmod a im podobne Sk kapely je doslovný hnus!!!
Áno, tiež sa mi páči začuť nejakú novinku prvýkrát. A pomedzi to najlepšia hudba VŠETKÝCH čias, teda aj moje obľúbené 80s. Sú ale chvíľe, keď jednoducho musím prepnúť stream, napr. pri "IMT Smile - Cesty II. triedy" alebo "Mafia Corner - Zuzulienka" > otrasný song. Moja alternatíva je nemecké RTL radio, ktoré som počúval ešte pred Vivou a starou Rebecou.
U mňa naopak. V práci sa už minimálne prelaďuje. Všetkým vyhovuje hudobný mix noviniek a dobrý výber stariniek a hlavne malé rotácie. Kolegovia novinky rýchlo googlia kto to je.... to som ešte nepočula...
Dnes som si po takmer dvoch týždňoch vypočula Vivu, nemôžem si pomôcť, mám zmiešané pocity z toho rádia. Hud. dramaturgovi by som dala 14ty plat pred letom, aj keď mi v princípe vadí tá "nezaradenosť", v globále, keď to počúva človek krátkodobo to znie fajn. Okrem hudby ma ale akosi nič nepodnieti k tomu, naladiť si Vivu opäť. A keďže kvôli hudbe prelaďujem pomerne často, Viva sa akosi stráca z predvolieb (auto, práca...)
Ospravedlňujem sa, trošku narýchlo som čítal veľa príspevkov a akosi sa do mojej pamäte usadila nesprávna informácia
Takže už máte nového programového riaditeľa ? :) Inač web rádia mi príde že sa tak dosť oneskorene aktualizuje.
Vitam zmenu tonu :) Musis citat co pisem. Ja som ziadne vyhlasenie nikde nedal tak neviem odkial to beries. Zvacsa z chlapcami a obcas sa prida henrieta diskutuje o zvacsa teoretickych uvahach pripadne podnetoch z ich strany. Zvacsa odpovedam na konstrukcie keby bolo alebo dakujem za napady. Dovolim si nesuhlasit s tym ze keby viva hrala od zajtra z koliby na frekvencii 101.8 plnych 100kW ze sa do pol roka nic navyse nenamera. Zas tak hrozny nie sme za tie peniaze co to robime. Novy programovy je v branzi dost dlho aby vedel posunut radio dalej.
Ak vieš dobre čítať, tak Ivan napísal , že padla tu "odozva" .A keby to aj povedal,tak čo?!.Čo sme na súde, alebo kde,že človek sa nemoze slobodne na niečo vyjadriť,alebo čo!!!
Vyhlásil som to ja, že ak by nová Viva bola celoploskou, tak Expres to môže zabalit a nie Ivan.Pretože hudobne je Viva podstatne ďalej a nebojí sa zahrať aj uplne nove skladby a rôzne iné.
Ja nekritizujem Vivu a určite takéto rádiá majú svoje miesto v éteri. Jediná vec, ktorú som tu chcel skritizovať, je vyhlásenie, že pri pokrytí ako má Expres by ste Vy pri Vašom súčasnom nastavení mali väčšiu počúvanosť. Celá ostatná debata v tejto téme je vlastne v poriadku. Takže to zhrniem, nič proti Vive, nič proti tejto diskusii, ale to jedno vyhlásenie je podľa mňa nevhodné do tejto diskusie
Dobre sa staráte o Vivu aj tú hudbu že neopakujete keby to tak bolo všade.
Ten JasomJa je jednoducho človek, ktorý žije celý život v tom aký je Expres najlepší a neporaziteľný pritom to vôbec nie je pravda. U mňa niektoré regionálne rádia sú 100x lepšie ako vraj nejaký najpočúvanejší Expres, ktorý nech idem kam idem nikde ho ani nemajú pustený či už v nákupnom centre, v kanceláriach atď... niekde som ho započul už na verejných miestach ale nebýva to moc často. A tá ich trápna akože súťaž o peniaze, ktorá je pekne zmanipulovaná a ovečky stále posielajú SMS-ky aj napriek tomu, že už X krát sa vo vysielaní potvrdilo, že je to pekný o*eb je zase vec druhá.
Taku milu diskusiu sme tu mali na tomto bezvyznamnom vlakne a potom nam tu vpadne Golem z planety X a rozdava facky hlava nehlava. Take ego moze zit len na planete X a ty budes asi dvojnik. Mohol by si sa pekne vratit do svojho naporazitelneho vlakna a nechat amaterov aby sa hrajkali na nasom vivackom piesocku :) janeviemkdosi ale ja som ivan :)
Vyhlásiť, že keby ste mali také pokrytie ako Expres, mali by ste viac poslucháčov, by človek z brandže vôbec nemal. Čo má Viva lepšie ako Expres, že prichádzaš s takýmto vyhlásením? Expres pracuje s údajmi svojej cieľovej skupiny a tomu prispôsobuje hudbu, program a všetko, má dostatok klientov aby mohol v pohode fungovať. Viva pracuje s údajmi, ktoré získava tu v diskusii, programovo je úplne inde ako Expres, čo je aj normálne, veď mestské rádio musí byť ináč orientované. Ale vieš si predstaviť žeby niekto z Expresu vyhlásil, že keby mal také malé pokrytie ako Vy, bude mať viac poslucháčov? V Exprese sa nad tým nezaujímajú, zaujímajú sa o spokojnosť poslucháčov, ale aj klientov. Vy robte to isté, ak budete mať dosť klientov na pohodlné prežitie a dosť spokojných poslucháčov, nebude Vám nič chýbať. Myšlienky o tom že ste lepší ako Expres, len jediná vec Vám chýba a to pokrytie, radšej treba pustiť z hlavy
podiel [%] celkovej počúvanosti
4. vlna 2023 + 1. vlna 2024 (kĺzavé dáta)
% populácie SR vo veku 14-79 rokov, počúval včera
% populácie SR vo veku 14-79 rokov, počúval minulý týždeň