Diskusia k téme Rádio Viva
Presne to som chcel napisat, ked som cital prispevok biscuita o zatlkani si cesty k povodnym frekvenciam. Majitelia Vivy si velmi dobre uvedomuju, ze pri sucasnom zlozeni RVR nemaju sancu opat ziskat povodne frekvencie. Ich jedina sanca je kriminalizovat tych clenov RVR, ktori zahlasovali za Corporate Legal a takto dosiahnut ich odvolanie, co urcite zvazuju, kedze sa verejne vyjadrili v tom zmysle, ze do kauzy by sa mala angazovat prokuratura. Takyto vyvoj povazujem za dost nepravdepodobny, aj ked sa neda uplne vylucit.
Pokial NS zrusi rozhodnutie RVR a RVR opat zahlasuje za Corporate Legal, tak sa cela kauza ocitne v zacarovanom kruhu, z ktoreho sa da von jedine vyhlasenim noveho vyberoveho konania (ak je to vobec mozne).
Mas pravdu, moja chyba, Superradio len pred Radou garantovalo, ze bude hrat rockovu hudbu, v licencii to ale skutocne nema...
No tiez by som to nebol byval nikdy povedal, ale musim s tebou na 100% suhlasit, ze pokial sa Superradio dohodlo z ludmi okolo VPH, tak je to proste ich vec a my na to mozeme reagovat maximalne tak preladenim. Podobny postoj som zastaval aj pri zmene B1 na JM, takze logicky svoje postoje menit nebudem. Superradia je ale kazdopadne velka skoda a hoci som ho mohol pocuvat maximalne cez net, po hudobnej stranke sa mi velmi pacilo....
Som zvedavý či to bude stará dobrá VIVA alebo tam budú nejaké zmeny, či v moderátoroch alebo v programoch...
A dúfam, že ich zapnú na Skylinku, lebo cez rádio ich nebudem mať šancu chytiť.
len taka poznamka: nic take ako licencia na format u nas neexistuje. Urcujuce su akurat programove typy, o ich zmenu treba poziadat. Taka Rockova republika moze zacat vysielat dychovku a Rada si ani nepipne, pokial radio zachova rozsah schvalenych programovych typov. takisto zmena nazvu je len formalita.
Predpokladat fakt, ze VIVE resp. /V.P.House/ by boli priklepnute povodne frekvencie je skor len utópiou....myslim, ze v predmetnej veci je davno rozhodnute bez ohladu na to co povie NS..konecne slovo ma vzdy RVR....panom z VPH neostalo nic ine len najst riesenie ako by mohla VIVA pokracovat /aj ked je to len velmi ciastkove riesenie/ koniec koncov VIVU ekonomicky vzdy tahal len BA region tak je logicke, ze tu chcu pokracovat a na dvoch nizkovykonovkach, kt. nepredstavujú vyraznejsie naklady /inak spustenie Dúbravky bude len otazkou casu.....vysielacov maju na rozdávanie po vypnutí vlasnej siete :D/ moze byt prevadzka vysielania v pluse.....a k Superadiu poviem len tolko, ze ho bude skoda lebo hudobne som si ho do znacnej miery obľúbil.... urcite si vsak nenecham ujst toto teatro
na tomto som sa v celku pobavil :D :D "Záverom ale musím súhlasiť s názorom Biscuita (kto by to bol kedy povedal, však :D :D )"
Nadávať na Vivu, že kvôli nej prídete o Superradio je asi plačom nad nesprávnym hrobom. Pokiaľ by boli úspešní, do takéhoto kšeftu s Vivou by určite nešli. Pokiaľ si dobre pamätám, tá rada už schválila všelijaké zmeny formátu- OKEY- pop-rockový formát pri hraní každej pesničky iba raz za deň na súčasnú E2 s hraním niektorých pesničiek len raz za dve hodinky alebo ešte markantnejšia zmena... HEY! na Anténu... to ani komentovať nebudem. Takže v tom by som problém vôbec nevidel, i keď rada, už len preto, že sa jedná o Vivu, v tomto prípade pravdepodobne naozaj rozhodne ináč. Záverom ale musím súhlasiť s názorom Biscuita (kto by to bol kedy povedal, však :D :D ), týmto si Viva podľa mňa zakopáva cestu k pôvodným frekvenciám. Čo podľa mňa je škoda.
Az na to, ze tymto si Viva vykope svoj hrob definitivne. Ak NS opatovne zrusi pridelenie frekvencii Corporate Legal, Viva ich uz na 100% po tomto extemporae nedostane. A na frekvenciach Superradia bude vysielat maximalne par mesiacov, pokial Superradio nepride o licenciu...
Napriek tomu tam VIvu mozu pustit. Nejekau dobu potrva, kym sa Rada vysteka a pristupi k nejakym sankciam. Predpokladam, ze superradio je aj tak urcene na odstrel (ked doteraz nerozbehli standardnu komercnu prevadzku), tak sa asi dohodli s Viva Production House na takomto rieseni s tym, ze za to skasnu nejake tie bubaky a Viva tam pobezi dovtedy, kym RVR nakoniec neodnime licenciu alebo ich superradio nejaku do konkurzu kvoli nezaplatenym pokutam.
Tolko moj tip, ako sa to mozno bude vyvijat, ak tu Vivu tam naozaj pustia.
Superradio ma licenciu na rockovy format. Pochybujem, ze Rada zmenu schvali. A novy nazov detto...
Az na taky maly detail ze zmena formatu sa nenahlasuje, ale schvaluje. Je to mozne aj dodatocne a Rada zatial vzdy zmenu schvalila, ale nemusi a v tomto pripade podla mna neschvali.
Ak je to pravda, tak to snad nemyslia vážne, ze Viva začne vysielať na frekvenciách Superadia!!!!! Jedna s nakvalitnejsich stanic BA a ešte aj tá nebude vysielat v FM pásme kvôli Vive!!!!!
pojebanci skurveni vivacki!!!!! jedine pocuvatelne radio v bratislave co sa tyka hudby a teraz to idu ZRUSIT??????? NECH SKAPU!! ZA TO ZE VIVA MA PROBLEMY......................... zebraci! uz som dlho takto nebol vytoceny!!!!
Len ze v tom prípade ak nastane zmena vlastníckych vzťahov tak už nebudú mať možnosť sa uchádzať o staré frekvencie lebo na slovensku nemôže mať jeden majiteľ viac rádii.
Best fm má licenciu, Viva nemá, takže Superradio predpokladám postačí ked nahlasi na radu zmenu formatu a vlastnickych vztahov.
No som zvedavý že dokedy im rada dovolí vysielať na frekvenciách iného rádia. Dlhú trvanlivosť tomu nedávam. Aj BEST FM vysielalo na frekvenciách Melody FM a museli prestať takže moc sa netešte
našiel som ju na fbooku rádia Viva...
nevidim dovod, preco by nerozbehli vysielanie pod nazvom inforadio, dnes domena uz nic neznamena, doba sa zmenila, nechodi sa po informacie na webstranky, ale v prvom rade na FB
ak si raz bude narokovat Corporate Legal usly zisk za nemoznost vysielat, niekto by sa nemusel rozsudku dozit, ked vidime ako dlho to trva u Klassic Rádio Bratislava
Info rádio ani nezačne vysielať nakoľko sa z týmto názvom nepočíta ak by aj začalo vysielanie určite by to nebolo Info rádio ale už toľko krát spomenutý voľakedajší názov .Rádio Twist.
a co tym basnik chcel povedat? 2 mesiace stary event, haaaaaa?
podiel [%] celkovej počúvanosti
2. + 3. vlna 2024 (kĺzavé dáta)
% populácie SR vo veku 14-79 rokov, počúval včera
% populácie SR vo veku 14-79 rokov, počúval minulý týždeň