Diskusia k téme Rádio Viva
Nie som si isty, ze RVR moze vyhlasit nove vyberove konanie. To by asi musel uplne zrusit NS (ak vobec moze). Keby mohli ist do noveho vyberoveho konania, tak by to boli hned spravili pri druhom opakovanom udeleni licencie Corporate Legal, aby mali sancu odstranit vsetky nedostatky, ktore im NS vytkol.
Pokial RVR nemoze vypisat nove vyberove konanie, musia rozhodnut v ramci toho existujuceho. A tam je pes zakopany. Corporate Legal to jednoducho nemoze ziskat z pravneho hladiska a Viva Production House zase z politickeho hladiska. A ostatni uchadzaci su uz mimo hry, lebo nedodali potrebne podklady. Je mozne, ze na kmitoctoch Vivy bude ticho dlhe roky.
Inak, mam pocit, ze RS je taka lepsia Viva. Az taky zasadny rozdiel medzi nimi nevidim, verejnopravny rozhlas dost obmedzil hovorene slovo a pusta podstatne viac hudby.
Tak RVR to Corporate moze znovu priklepnut. Alebo nech sa radsej vyhlasi nove vyberove konanie a nech to vyhra uplne iny projekt a bude to v style: aj vlk bude syty a baran zostane cely :)
Jedina cesta je, keby NS nakoniec opat rozhodol o neplatnosti udelenia licencie Corporate Legal.
Jedine, zeby Viva zacala vysielat na frekvenciach Kissu, ale bez suhlasu RVR to aj tak nemoze-museli by poziadat o zmenu licencnych podmienok. A frekvencie v BA si urcite nikto len tak nepusti. A ta najdolezitejsia vec: licenciu na frekvencie Vivy uz vlastni Corporate Legal. NS len pozastavil ucinnost nadobudnutia rozhodnutia. Frekvencie vsak Corporate Legal odnat nemoze...
Môžeš mi veriť aj nemusíš,ale zatiaľ ja viac nemôžem povedať,hlavne to meno,fakt,sľúbil som,že ho neprezradím,ale vec sa má tak,že Viva sa vráti,ale nie s všetkými frekvenciami,bohužiaľ...
Môže sa jednať o zdroj z prostredia RVR, že sa chystajú niektoré frekvencie prideliť VIVE a iné, možno nevyužívané jej odňať a tie dať do výberového konania. To je ale samozrejme len moja fabulácia.
Definuj prosím pojem "dobrý a dôveryhodný zdroj". ;-)
Nevidím totiž dôvod, aby bola frekvenčná sieť po Vive rozdelená medzi viaceré subjekty. Leda, že by sa Viva s Corporate Legal nejakým spôsobom dohodla na rozdelení siete. Aj to by však nič nezmohli bez predchádzajúceho súhlasu RVR (imho celé to nemá ďaleko od utópie).
Rádio Viva bude späť,ale bohužiaľ nie na všetkých frekvenciách,ale tú hlavná BA zostane zachovaná,to je najnovšie info z dobrého a dôveryhodného zdroja
ze aj sem sa to hodi
https://soundcloud.com/majooo/best_fm_popo_start_p
Tomuto ja hovorim spontannost a zabava v eteri radia takehoto formatu a takto nejako si to predstavujem. Ked sa chce, vsetko ide,len treba mat schopny team ludi... VIVA LA BEST FM :))
nemam z toho radost, nemam z toho ani nejaky extra smutok, je to proste fakt. ti ludia ktori odisli urcite podpisali zmluvu na nejake obdobie. navrat s nulovou sancou.
a ze bojuju? ak by bojovali, tak by to vysielanie zachovali, ukazali ze maju zaujem.
je to mrtvy projekt, uz je len otazka casu kedy ho nahradi nieco ine - a je jedno ako sud rozhodne.
http://www.peticie.com/peticia_za_zachovanie_vysie…
a stále počet rastie...
V Kosiciach a Presove v niektorych podnikoch preladili aj na Dobre radio
ale akosi si vystacim aj s verejnopravnym rozhlasom. Ku koncu jej existencie som mal coraz silnejsi pocit, ze je to verklik. Viva v podstate zomrela postupne, 21.12.2013 sa to len dovrsilo.
"Svatá prostoto", toľkú naivitu pokope som už dávno nevidel. Viva je minulosť, zmier sa konečne s tým! A odidení zamestnanci sa už naozaj nikdy nevrátia.
Tento spor sa bude ťahať ešte veľmi dlho. No keby Viva nemala šancu na udelenie novej licencie tak by nebojovala.
99,999 preladilo ale či sú aj spokojný s tým čo naladili ??? nevyzerá to tak z reakcií. Vysielací tým sa určite nerozutekal ak si našli nové zamestnanie neznamená to, že sa nemôžu vrátiť naspäť . Oni sú tiež len ľudia a aj oni potrebujú zamestnanie. Môžu vykryť obdobie pokým sa Viva opäť nevráti na svoje frekvencie aj u konkurencie a o to lepšie pre VIVU.
No čas ukáže čo bude.
Pretože si nechceme dobré vziať a zlé sem vpustiť.
Je potrebné toto rádio vôbec riešiť? Rádio licenciu nemá, tak ako o čom tu je vlastne reč? Blokuje sa len nový vysielateľ ktorý získal licenciu, na čo to je dobré?
A ako tak čítam a cítim z tvojich príspevkov, ty máš z toho rozhodne veľkú radosť...
Chlapci, je koniec. Chapem ze nechcete, chapem ze verite, snivate. Ale je koniec. Presiel mesiac, 99,999 percenta posluchacov preladilo, vysielaci tym sa rozutekal na vsetky strany. VIVA NIE JE A UZ NIKDY NEBUDE.
Tak sa partia z Rádia VIVA rýchlo rozbíja: http://www.aktuality.sk/clanok/244986/moderatori-p…
Neviem prečo ale už 21.12 som si vravel je to ako zo zetkom (aj keď situácia bola iná, ale princípovo). Chvíľku sa to umlčí, potom sa to rozkýve a Viva bude späť (možno pod iným názvom) ale bude, verím tomu, neviem prečo ale som si takmer istý že sa vráti. Ono počúvam len 3 stanice (Sever, :Slovensko a Vivu)
Cítim nejakú iskru nádeje, že sa VIVA vráti...treba myslieť pozitívne a ono to príde!
podiel [%] celkovej počúvanosti
2. + 3. vlna 2024 (kĺzavé dáta)
% populácie SR vo veku 14-79 rokov, počúval včera
% populácie SR vo veku 14-79 rokov, počúval minulý týždeň