Diskusia k téme Rádio Viva
presne, hlavným problémom boli tie ťahanice...a tie ekonomické veci sa na to len nabalili a teda potom to tak bolo prezentované, že pre financie a pod....
Majitelov Vivy dobehli stare resty. Radio ako take si na svoju prevadzku zarobilo, dokonca dokazalo splacat dlzoby z ery Twistu. Podla mojho nazoru radio ekonomicky nekrachlo, sucasny stav je vysledkom roznych tahanic, sporov, bojov, priekov a pod.
ja neviem, myslis ze radio toho zamerania s tak obsiahlym moderovanym vysielanim ma sancu byt v pluse? pretoze to je ciel kazdeho komercneho radia. viva to zjavne neutiahla.. z celoplosiek je v pluse kto? expres, fun, mozno jemne (ale to je opacny extrem z pohladu moderovania)...
Na kmitocty Vivy sa takmer urcite vrati radio toho isteho alebo aspon podobneho zamerania. Otazkou zostava, kto ho bude vlastnit a prevadzkovat. Povodni majitelia to asi nebudu.
Podla mna lepsou nahradou by mohlo byt Best FM, keby rozsirili program o hovorene slovo aj cez vikendy. Lebo cez tyzden rano a poobede maju dobrych moderatorov a tiez hraju hviezdy, hity, legendy ...napr. pred chvilou hrali URGENT od Foreignera, KISS od Toma Jonesa, YOU GOT IT od Roya Orbissona, ESPECIALLY FOR YOU od Jamesa Donovana a Kylie Minogue...teda hudobnym zanrom su na tom podobne ako na Vive :)
P.S.: ale najlepsie by bolo, keby sa Viva vratila na svoje frekvencie! Zvyk je zelezna kosela...a jej fanuskovia( cize ani ja ) sa nechcu zmierit s tym, ze by Viva nemala byt uz nikdy v eteri :)
je to take divne, taka zmes všeličoho nejak mi to radio nesedi, neviem čím to je...
By aj mohla biť z časti náhradou za Vivu ale museli by rozšíriť program cez víkend moderujú len od 9:00 do 14:00 a to je dosť málo potom žiadne správy ani doprava keby využili situáciu a zobrali niekoho z moderátorov Vivy a rozšírili program nebolo by to zlé.
nie je antena radio akousi nahradou za vivu ? nepocuvam ho nejak ale postrehol som ze hraju aj starsie hity a su tak podobne ladeni. inak mne viva teda vobec nechyba. najmenej mi tam sedeli moderatori. v antene je Didiana byvala moderatorka z Funka. podstatne lepšie sa mi ju počúva
podla mna sa treba zmierit s tym, ze Viva uz v eteri nebude.
Bolo by ozaj dobré, keby sa táto kauza niekam pohla... Viva v éteri chýba!
RVR 14.1.2014
Bod 24/ SK č.: 247-PLO/D-2877/2013 zo dňa 6. 6. 2013
vo veci žiadosti o odňatie licencie na rozhlasové vysielanie
ÚK: Rádio VIVA, a.s. číslo licencie: R/70
tak tento bod velmi rychlo uzatvoria :)
Ale podla mna to Info radio nebude vysielat a Viva sa vrati...ved by to Info podla mna po Vive aj schvalne nepocuval...na nejake informacie nie je nikto zvedavy a kes uz, tak si zaone SRO a ma to.
Pokiaľ som to správne zachytil nejedná sa o žiadne zlepšenie play listu na X len vymysleli nejakú hitparádu 2014 najväčších hitov všetkých čias celé by to malo prebiehať od 13 do 20.1 a potom sa podľa mňa všetko vráti do normálu
ja som ich rád počúval. pomenul som len ich "komunikáciu".(najobľúbenejšia bola piatková retropráty s D.Marušiakom)...a o tom, čo sa tam (ne)riešilo medzi jednotlivými majiteľmi, o tom aj média písali.Ak by to nebola predsa pravda, mohli ich zažalovať a mohli vyhrať celkom slušné prachy.Preto ten súd, že za pád si môžu vlastne sami.....je ich škoda, ale Rada len "vy"užila resp."zne"užila túto situáciu.....
Ja sa nechcem vyhovárať, ani si ich nejak zastávať. Len chcem povedať to, že spoza klávesnice notebooku do toho určite vidím príliš málo na to, aby som si tu dovolil vynášať súdy, akí sú spomínaní páni klamári a ako si Viva svoj pád plne zaslúžila a pod. (ako to tu niektorí hodnotíte).
ale ved on si robi iba srandu, to ani najvacsi troll nemoze take nieco zo seba vypustit a pritom to mysliet vazne... naozaj nie
Ja som si myslel, že Expres už dokonalejší playlist mať nemôže, či? :-)
heh, si riadne zabil :) Roman....ale ako keby som to povedal ja....mas u mna Plusko
Ty si taký pako, že keby Expres púšťal promo, že od pondelka treba jesť hovná,tak ty si dáš svoju rannú sračku na raňajky.
Mne nikto nemusí radiť, čo treba počúvať podľa neho. Taká doba tu už bola. Ak si prišiel do diskusie o VIVE zbierať dušičky pre tú paródiu na rádio, ktoré odporúčaš, nuž plačeš asi na nesprávnom piesočku. Veľa nutených ex-vivákov asi nezískaš. Ja doma počúvam stream VIVY, miestami Best FM alebo československý stream Fun-ka a v aute rádio od konca VIVY nepočúvam vôbec ale mám v ňom napichnutý telefón a ešte aj ten menej opakuje hudbu ako tebou odporúčaný brak. Ja len toľko :) :) ...
zeby (re)klama tej samohrajke X? Ako moderatori ujdu, ale ten hudobny vyber....stale ako verklik dookola
A co p. Roth? Toho preco nespominas? Ten akosi vybocuje z radu - to ma byt ten "spravodlivy"?
Čítam tu také príspevky že niekomu chýbajú spontánni moderátori, že je v niektorých rádiách nalinkované čo sa má rozprávať. Tak chcem upozorniť, že v takom Exprese sú moderátori spontánni, každý jeden je tam sám sebou, každý dáva svojej show svoju dušu. Každý jeden je svojský a iný ako sú ostatní. Wallner je sám sebou, Binďo je úplne iný, to isté Martina... čo moderátor to osobnosť za mikrofónom jasne sa odlišujúca od ostatných. Moja rada, treba počúvať Expres. A dokonca promo na Exprese nasvedčuje tomu, že od pondelka idú zdokonaliť playlist. No prečo nie?
sancu mali, ale ju premarnili.Ked sa samotni "majitelia" natahuju ,medzi sebou....a vraj prebratie zavazkov ex-Twistu.Ano, aj to bola jedna z ich okov na krku, ale to predsa vedeli uz na zaciatku do coho idu...a Twist uz nejestvuje nioekolko rokov. Na to sa uz vyhovorit neda...plus vypinanie niektorych vysielacov a minimum mailovej komunikacie s posluchacmi ....to bol asi len posledny klinec do rakvy....Radia je skoda, ale mozu si za to sami.To je asi tak, ako ked ucitel hodnoti ziaka znamkou, npr. Trojkou a povie mu, ze vie ze ma na viac a ma vacsie vedomosti, ale akosi sa ich nesnazil preukazat.A to bol pripad Vivy.Potencial bol (resp.je), ale akosi sa to ani moc nesnazili preukazat.
Ono to bude tým, že každý máme o profesionálnosti trochu inú predstavu. Je pravda, že Viva nebola "klasicky" naformátovaným a odkonzultovaným rádiom. Ale že bola neprofesionálna, by som si už len z úcty k ľuďom, ktorí ju robili, nedovolil povedať. Lebo mne sa aj napriek tomu páčila - aj keď aj ona mala, samozrejme, svoje muchy.
Ono, keby tu v SK éteri bolo rádií typu ako Viva na mraky, asi by som sa na to pozeral inak. Ale keďže Viva bola z multiregionálok/celoplošiek v podstate jediná svojho typu (bez konzultačnej spoločnosti, testovania hudby a programu a pod.), práve preto mi po jej vypnutí tento typ rádia v SK éteri chýba (nie, že by sme tu nemali regionálky).
Viva šancu mala. Či ju premrhala si takto spoza klávesnice nedovolím tvrdiť, lebo nemám dostatok dôkazov a argumentov na to, aby som to vedel len tak od buka zhodnotiť. Myslím, že tá problematika bola komplexnejšia a zohralo tam rolu viacero faktorov...
podiel [%] celkovej počúvanosti
2. + 3. vlna 2024 (kĺzavé dáta)
% populácie SR vo veku 14-79 rokov, počúval včera
% populácie SR vo veku 14-79 rokov, počúval minulý týždeň