Diskusia k téme Pesničky na želanie - áno či nie?
Si vedla ako ...
Radia nehrajú čo xce 1 vo vedení,ale skladby
sa testujú na posluxáčoch...
A keby sa aj 1 vo vedení rozkrájal,ak skladba raz neprejde
cez testy nemá šancu.
Hrať na želanie je staromódny prežitok od ktorého takmer
všetky rádia upúštajú.
Premenuj sa na minus,please.
Karolko, aby som Ťa vyviedol z omylu. Ty ďakuješ a hovoríš nie, ale napr. také www.countryrádio.cz tento mesiac hraje iba pesničky na želanie poslucháčov a aký to má vynikajúci ohlas a nadšenie polucháčov! Dokonca pesničky uvádzajú také hviezdy ako Pavel Bobek, Wabi Daněk, Radek Tomášek a ďaľší. Poslucháč si nielen môže zavolať do rádia, požiadať o pesničku, ale navyše pohoworiť si so svojim obľúbeným spevákom alebo speváčkou. Pesničky sa žiadajú nielen telefonicky, ale aj emailom a SMS-kou. Preto Tvoja utopistická teória - Čo sa páči jednému a ďaľším 100 nie, je hlboko v bahne... Naopak, myslím si opak, toto je súčasný trend a malo by to byť v móde! Rádio má hrať to, čo chce poslucháč a nie to, čo si JEDEN jednotlivec vo vedení rádia umanie a dá do playlistu!!! Nepripomína Ti to skladbu od Olympic - Jááá jááá jááá jenom jááááá!, a počúvajte to, čo som nariadil! Poslucháči sú základ rádia, alebo nie!?
Zrejme mas na svoje odvazne tezy aj podklady z prieskumov oboch stanic a ich hodinovu pocuvanost. Klobuk dolu, ze Ti ich Ziman a Vanco poslali. Len tak mimochodom, over si vysledky pocuvanosti na www.medialne.sk. FUN pokles, FM narast.
Počúvať niečo čo sa pači 1 a ďalším 100 nie už nieje v móde.
Poxopilo to aj Fun radio,preto je uspešné.
Radio Fm to nexápe ako veľa dalších vecí...
Asi preto majú takú slabú počúvanosť!
To som typicky ja, ano:) Ja nezavadzam, viem ze su tie prieskumy v cislach, no tie cisla sa ziskavaju z percentualneho podielu danej vzorky, takze ak mas matematicku logiku, tak musis vediet, ze pri mensej pocuvanosti ako takej, staci aj menej ludi na to, aby cisla rastli do percentualne velkych cisiel, z ktorych sa potom vytvara ciselna pocuvanost...
*ja tvrdim, ze jemne melodie su nepomerne uspesnejsie, nez byvala B1tka na frekvencii, kde vysielala byvala B1tka*
Žiaľ, to tvrdíš iba Ty. Poznám kopec ľudí, čo twrdia prawý opak! Ja tvrdím a budem tvrdiť, že b1tka bola najlepšie rádio, a JM jej žiaľ nesiahajú ani po spodok chodidiel!
toto si typicky ty. bud umyselne zavadzas, alebo si si tie prieskumy ani nepozrel. pretoze pocuvanost B1tky je vyjadrena v pocte posluchacov, nie v percentach. ale s tebou sa nema cenu hadat, lebo si budes tvrdit svoje. ja tvrdim, ze jemne melodie su nepomerne uspesnejsie, nez byvala B1tka na frekvencii, kde vysielala byvala B1tka.
Počúvanosť rádií ako médiá a záujem klesá,to znamená že percentuálny pomer vyjadruje počet poslucháčov,ktorí počúvajú rádio,no počet celkovo,aj tí ktorí už rádio nepočúvajú sú tam neni. V praxi to znamená,že pred časom percentuálne číslo aj keď bolo menšie,vyjadrovalo väčší počet ľudí... A ďalšia vec, ľudia okolo rádií vedia, ako to je u nás z prieskumami...
No neviem ci s tym prieskumom je to take 100%-ne. dnes sa da vsetko kupit, aj vysledky pocuvanosti. A nechapem ako mozu rataj aj to, ked hraju nutene JM v nakupnych strediskach (niekto to spomenul v inom "chlieviku") Zo zaciatku si este ludia chvalili ale v poslednej dobe som necitala ziadne pozitivne hodnotenia .... sorry, to patri ale do inej temy.
pozri si v sekcii prieskumy pocuvanost Jemnych Melodii v Bratislavskom kraji, porovnaj to s pocuvanostou 20 tis. posluchacov radia B1 tesne pred zanikom a jasne Ti vyjde, ktory z tychto dvoch projektov je pocuvanejsi.
Myslim, ze B1 sa neda porovnavat s JM.. To je uplne o inom a aj to pokrytie...
Ved prave preto malo B1 aj taku pocuvanost- porovnaj si to s terajsou pocuvanostou JM. Pesnicky na zelanie su uz proste prezitok. Jednak vobec neodrazaju vkus samotnych posluchacov daneho radia a este k tomu narusuju playlisty...
Radio B1 zahralo vsetko co som chcela ak to mali v archive. Inak by si sa divil, kolko ludi si zela prave tu pesnicku hned potom ako prave dohrala. Vacsina radii ale dnes uz hra podla playlistu a kazdy den skoro to iste dookola a preto si radsej ladim internetove radia.
A Ty si naozaj myslis, ze Ti zahraju vsetko, o co ich poziadas? Realita je taka, ze 90% skladieb v tomto programe su pesnicky z playlistu. Ten zbytok su skladby, ktore sa bezne nehravaju. A cely playlist E2 aj tak vyzera. Castokrat sa stane, ze pesnicka, ktora hrala pred tymto programom, ide po necelej polhodine opat prave ako pesnicka na zelanie.
No neviem, mne skor pripada na Slovensku zvlastne, ze tu niektore veci nefunguju.. Ja uz ine ako ceske radia nepocuvam, na tie slovenske som tento rok uplne rezignoval...
Je len zvlastne, ze napriklad jedno z najpocuvanejsich radii v cechach ma este dozeraz pesnicky na zelanie.
Po - Stvr: 18-20 Vyber si na maximum
Radio G3 hra pesnicky na zelanie aj s venovanim. Lenze oni vysielaju s moderatormi iba par hodin denne. Pozrite si ich stranku http://www.radiog3.sk/ a skuste si naladit a zazelat pesnicku. Urcite vam ju zahraju ak ju maju v archive a budu ju mat cas zaradit medzi ostatne zelania. A neopakuju tie iste pesnicky v priebehu par hodin :o)
Sú iné spôsoby ako sa v rádiu dozvedia, čo chcú ľudia počúvať. A s jukeboxami máš pravdu, stačí si v nejakom podniku popočúvať čo jukebox hrá. Alkehol, potom Senzus...jednoducho všetko možné. Uspokojí to toho kto to dal zahrať, ale určite nie všetkých čo to počúvajú.
V regionalnych radiach to funguje.,niektorych.. v celoploskach nie...
Radio je v prvom rade Biznis a pusta hudbu ktora sa paci mase ludi a nemozu pustit to co niekto chce, mne by sa to nepacilo keby pocuvam, zavola niekto a povie ze chce to a to....Pokial samozrejme napises napr mail ze chces zahrat pesnicku ktora sa hrava v radiu je mozne ze ta precitaju prave pred tym ako ju pojdu zahrat.
Škoda, že pesničky na želanie v priebehu posledných dvoch rokov skoro vymizli.Rádiá by sa mali k tomu vrátiť, lebo je to jeden z najlepších spôsobov komunikácie rádia z poslucháčmi a jedna z možnosti dozvedieť sa čo ľudia chcú,.Ľudia zase môžu niekoho prostredníctvom telefónu, alebo SMS pozdraviť, zablahoželať k narodeninám ap. Stačí aby sa venovali tomu 1 až 3 hod. denne.Nemali by sa však z nich stať jukeboxy,alebo zachádzať do extrémov, miešať dead metal s ľudovkami,alebo operou.
Ja k tej Katike doplním, že v LF sa nikdy nehralo na želanie, Katika sa dobre vynašla.
Tomas: hehe to je dobry prispevok hlavne ta cast že U2 sme si hrali v Kokoriku hehehe toto by sa už dnes nemohlo stat
Ked uz ide o piesne na zelanie, vzdy si spomeniem na ex-moderatorku Katiku v Lovin' Fune :). Ona vedela vzdy posluchaca tak pekne odbyt... Ked prisla SMS "prosim zahraj Elan", povedala, no Elan nemam rada, tak si zahrame XZY, alebo "zahraj pls pre xy piesen od U2", povedala, no U2 sme si uz dnes hrali v kokoriku, ale mne sa paci XY, tak si to zahrame...
Mozno ma (niektori) budete mat za starodavneho, blbca alebo obidve dokopy, ale ja som za PNZ.
Vivat Radio_FM (a ostatne, ktore to maju) !
Ja kaslem na to co mi niekto nadiktuje v call outoch (ja viem ze to je o formate a ze mozem prepnut, resp. vypnut, ale aj tak!).
Som svojpravny a mam aj svoj vkus!
podiel [%] celkovej počúvanosti
2. + 3. vlna 2024 (kĺzavé dáta)
% populácie SR vo veku 14-79 rokov, počúval včera
% populácie SR vo veku 14-79 rokov, počúval minulý týždeň