Diskusia k téme Slovenská hudba
Pleties hrusky a jablka.. Cesky trh je iny, ako Slovensky. A my sme tu mali radio na SK-CZ hudbu a aj tak dopalo..
Jednoznačne palec hore pre slovenskú hudbu ešte viac je potrebná vo vysielaní v Česku vedie počúvanosť Impuls a tam je väčšinou počuť len Slovensku a Česku hudbu mohli by to rozšíriť aj o českých interpretov!
Ak by sa toto zrušilo, tak by som začal veriť, že konečne aj na SK môže byť dobre. Úplný nezmysel tie kvóty. Docielili tým to, že medzi cca 19-24 hodinou sa rádio nedá počúvať. To po prvé. Po druhé stále ma zarazí, keď na Vlne, Best-ku počujem hrať nejaký súčasný skvelý SK hit. A potom si spomeniem nato, že veď sme na Slovensku a rádia, ktoré sú zamerané na starú hudbu nedostali výnimku na hranie súčasnej SK hudby. Logika je tu neznámy pojem.
No konečne sme k tomu po 4 rokoch dospeli! Vážne by to už mohli zrušiť. Nemá to žiadny zmysel. Musia si uvedomiť, že na Slovensku nemáme toľko interpretov aby sa to mohlo vyplniť bez neustáleho opakovania tých istých pesničiek a otravovania poslucháčov. Inak týmito kvótami k čomu dospeli? Lebo podľa mňa nič to nezlepšilo, možno iba zhoršilo, že podaktorí poslucháči radšej ani ne počúvali rádio. Jednoducho je to nezmysel, ktorý k ničomu dobrému nevedie.
V oblasti rozhlasového vysielania Vláda SR zároveň prehodnotí legislatívne obmedzenie jednej programovej služby pre jedného držiteľa licencie.
Vláda SR tiež považuje za potrebné prehodnotiť zavedené kvóty slovenskej hudby v rádiá, predovšetkým vyhodnotiť ich dopad na hudobný priemysel, autorov, interpretov hudby, ako aj na súkromné rozhlasové vysielanie, jeho rôznorodosť a mediálnu pluralitu.
Zaujímavá reportáž s peknými zábermi z vysielacieho štúdia rádia Expres. Boli v nej ale použité aj ilustračné zábery, ktoré už nie sú aktuálne. Europa2 už viac ako 4 roky nepoužíva CartMaster ale EPOS, čo na aktuálnosť samotnej reportáže samozrejme žiadny vplyv nemá.
Natáčané to bolo už 17.02.2020
Hoci som mladý, pochabý,
hoc‘ dokázať chcem viac a viac,
už neraz som sa zamyslel,
dozadu hlavu obrátiac.
A čo som videl?
Život bohatý, plynúci v šťastnej krajine,
veselé detstvo chlapčenské,
v slobodnej, šťastnej rodine.
Čím rokov viac, čím starší som,
tým viac sa zamýšľam:
Ako to, že domov môj,
teplučký stále mám?!
Za to, že neviem, čo zrada, klam,
že život to je pre mňa dar,
nie utrpenie, klamstvo, mar,
vďaka ti, slávny Február!
Vďaka ti, robotník i roľník,
vďaka ti, otec, mať,
že môžem rojčiť, stále sniť,
slobodnej zeme plody brať.
Premnoho vďaky v srdci mám,
že môžem šťastne dnešok žiť,
snežienok ráno natrhať,
potom zas večer s milou byť.
Nuž počuj, otec, drahá mať,
počúvaj, šťastná moja vlasť,
keď toľkú radosť v duši mám,
čo všetkým sľúbim darovať.
Nechcem byť dlžník večitý,
chcem polia, lúky orávať
a zrno šťastia, slobody
do všetkých hriadok zasievať.
http://archiv.extraplus.sk/368/dzurindov-vitazny-f…
(Z almanachu Mladosť stredoškolákov, III. ročník, 1973, Stredná priemyselná škola Spišská Nová Ves)
prečo Payola píšeš na tému expres iné veci aj Blbe je na slovenska hudba ma byť téma správna na každú už nepíš na také témy s blbými otazkámi,lebo uvidíš kam ta pošlem.
čo má počet registrácií spoločného s tým že jednu osobu raz oslovuješ "súdruh" a inokedy odpovedáš obrázkom náboženského predstaviteľa.
Na Arieliho si neodpovedal, zabudol si? Pamäť už neslúži? Koľko máš rokov?
Percento ktoré si dal je úplne k ničomu, skús si ešte raz prečítať (a pochopiť) a podľa toho odpovedať.
Tak veľmi nespamujem ani ja
V USA rozhlas počúva 93 % populácie 18+ resp. 94 % populácie 12+.
https://www.nielsen.com/us/en/insights/article/201…
Prieskum zahŕňa (AM/FM) rozhlas ako taký, nielen verejnoprávne NPR.
Údaje pochádzajú z apríla 2018.
Nevšimol si si, že momentálne si prihlásený ako Kawa? Pozabudol si sa?
Pamäť už neslúži? Koľko máš rokov?
;-)
Len tak mimochodom, niekde ako reakciu na moje príspevky dávaš obrázky náboženských predstaviteľov, tu ma zase z nejakého dôvodu oslovuješ "súdruh", napriek tomu že toto oslovenie sa prestalo používať pred takmer 30 rokmi.
Trochu by si si mal ujasniť čo a kto som (keď už teda veselo ignoruješ to svoje Argumentum ad hominem - https://sk.wikipedia.org/wiki/Argumentum_ad_homine… - asi platí len keď to v náznakoch použije niekto iný ale je v poriadku ak to používaš v každom príspevku ty).
A narážkou na Arieliho už vôbec neviem čo si chcel povedať. Skúsiš vysvetliť? Alebo sa zase budeš len krútiť, linkovať Wikipediu, ...?
Tu https://www.spotify.com/int/about-us/contact/ píšu, že SPOTIFY je dostupné aj v USA, kde (napriek tomu) počúvanosť ROZHLASu STÚPA - na rozdiel od Slovenska (kde klesá - napriek tomu, že SPOTIFY prišlo až 2 roky po USA, 2013 vs. 2011).
Vysvetlíš, prosím, súdruh?
;-)
To vieš, úspešní ľudia sedia v žalúdku "ľuďom" ktorí nič nedokázali. Tak aspoň "anonymne" sa hrajú na hrdinov. Možno im to naozaj pomáha, kto vie.
Neviem odkiaľ si zobral, že rádio je zničené. Rádio funguje celkom dobre ďalej, na rozdieľ od iných médií, ako napríklad televízia a noviny, ktorým internet spôsobil oveľa vážnejšie problémy. Podľa tvojej teórie je to určite kvôli tomu, že redaktori píšu menej zaujímavé články a točia sa menej zaujímavé filmy :-)
Ty musíš mať z toho Arieliho silný komplex, keď ho spomínaš aj v témach, s ktorými nemá nič spoločné. V štýle tebe vlastnom pripájam odkaz, ktorý by ti mohol tvoj problém poodhaliť:
https://eduworld.sk/cd/jaroslava-konickova/6283/po…
Si fakt tak jednoduchý alebo sa len snažíš z toho vykrútiť?
Platne / MC / CD nezničili rádio pretože rádio je "stream". Spotify je "stream". Už rozumieš?
Zvyšok je len to tvoje obľúbené:
https://sk.wikipedia.org/wiki/Argumentum_ad_homine…
takže ak dovolíš, nebudem reagovať - ale ani tie náznaky "argumentov" tam nemáš správne, skús popremýšľať prečo.
"Platne nezničili rádio. Kazety nezničili rádio. CDčka nezničili rádio. Napster nezničil rádio. Mečiar nezničil rádio. Globálne otepľovanie nezničilo rádio. Až SPOTIFY to dokázalo! A preto 29. februára 2020 VOĽTE SPOTIFY!"
- KAWArieli
SPOTIFY killed the EXPRDEStar
https://www.youtube.com/watch?v=W8r-tXRLazs
"Počúvanosť rozhlasu v USA stúpa len preto, že americkí divosi nepoznajú SPOTIFY. Konferencia biskupov Slovenska (KBS) by mala vyslať do USA slovenských misionárov, ktorí amerických divochov naučia počúvať SPOTIFY! Len SPOTIFY to dokáže!"
- KAWArieli
A preto nezabudnite: 29. februára choďte k urnám a VOĽTE SPOTIFY! Lebo len SPOTIFY TO DOKÁŽE!
S láskou
Vaša KAWArieli
;-)
Snazis sa sice krutit ale fakty su dane - pocuvanost radia klesa lebo rastu ine zdroje hudby / obsahu. Rovnako ako si (sam, dokonca spravne, dokonca bez linkovanie Wikipedie) to vyhodnotil pri MC => CD.
U Expresu myslim to co som napisal.
Posledna informacia je irelevantna, pokial si svojim predchadzajucim prispevkom nechcel napisat ze dosah kazdej z tych 1000 stanic o presne rovnaku hodnotu vzrastol. Takze len sa tocis a tocis a tocis.
Prepáč, nevedel som, že v 1990. rokoch si ešte nemal/nepoznal rádio. Prezradím Ti ale tajomstvo: Rozhlas už vtedy vysielal - na Západe, aj na Východe.
;-)
Ad: EXPRDES - Zrejme si mýliš počúvanosť s podielom na trhu.
;-(
NPR je nie "jedna stanica", ale >1000 staníc. Chceš to číslo slovom?
;-)
takze ked kazetu vyvazovalo CD, to je OK, ale u radii vyvazenie narastom spotify nepripustas, je to len a len celkom urcite tym co pises ty.
narast jednej stanice znamena co? pretoze aj (dajme tomu, nahodny vyber) expresu narastol (nazvime to vzletne) tyzdenny dosah medzi rokmi 2000 a 2019.
takze si si sam odpovedal (aj ked o tom mozno doteraz nevies) ze ludia nepocuvaju nasilu stanice ktore nechcu a mal som uplnu pravdu.
podiel [%] celkovej počúvanosti
2. + 3. vlna 2024 (kĺzavé dáta)
% populácie SR vo veku 14-79 rokov, počúval včera
% populácie SR vo veku 14-79 rokov, počúval minulý týždeň