Diskusia k téme Slovenská hudba
je aktualná hádam ako nikdy.Veru chleba je drahý a všetko je.................................................toto by rádia mali hrať robia velkú chybu že to nepustia,tak aspon tu https://www.youtube.com/watch?v=RPMhT5pFbng
V záplave staníc a hudobných služieb sa úplne stratili informácie o slovenskej hudbe. Napríklad málokto vie, že na hudobnej scéne pôsobí nezávislá značka S4S Music Platform, ktorá pôsobí na Soundcloude, kde už má sto pôvodných piesní vo viacerých jazykoch.
A keďže podľa štatistiky Soundcloudu piesne počúvajú zo šesťdesiatky krajín, Platforma založila tohto roku hudobný projekt, zatiaľ so skúšobnou stránkou https://s4s.svti.sk
Na rozdiel od drvivej väčšiny stránok, na https://s4s.svti.sk je všetko skoncentrované a dostupné na jednej stránke.
Pieseň je fajn a asi palica vystrelila, alebo sa stal zázrak, že Radio FM dalo do placu rockovú pieseň. Čo sa satalé s Robom Rothom?
Nečuduj sa, že to mainstream nebude hrať, pretože:
a) nehodí sa im to do formátu
b) oni si robia call-outy, kde pustia 15-20 sekúnd začiatok piesne testovateľom, ale pieseň sa rozbihe asi až po pol minúte a prvých 20 sekúnd je len jeden rytmus.
b) tak ako Rádio FM už z princípu nehrá piesne z Demovnice alebo, čo hrajú iné rádiá, to isté robia druhé rádiá
Berlin Manson-Netancujem,kývem hlavou.Zatial len radio fm,hrá tuto piesen na slovensku,ja fakt neviem na čo čaka Expres či Fun radio lol.Okrem značne bizarného textu má piesen aj velmi zaujimavy videoklip.T o budete kukať. https://www.youtube.com/watch?v=vOK2fc68BEc
Na link pripudla pieseň, ktorá vznikla v rpeibehu vojny s ukrajinskou speváčkou Lilijou (objednávka bola týždeň pred prepadnutím Ukrajiny a dodala hlasové stopy asi 10 dní po - osporavedlňovala sa, že vypadávala elektrina a padal internet)
Ja v tom mám jasno.? Ja som klikol na link a databáza mi vyhodila informáciu, že Vlna je prvá. Každý kto má skúsenosti s databázami vie, že mu počítač vyhodí stav v daný deň. Čiže ujasni si to ty a neviď za niečím to, čo neexistuje.
@MUSIC SK
Tak si klikni na ten link dnes a zistis, ze v pocuvanosti na 1. mieste je Expres. Samozrejme len v applikacii Radia.sk a za vcerajsi den.
Uz mas v tom jasno, ze tie vysledky su kazdy den ine?
Kde je ta doba, kedy na tejto stranke nediskutovali rozni Music SK, Rastamanovia a podobni a kazdy den tu bola radost chodit citat tieto fora...
Neviem akého lídra myslíš, no klikol som na link radia.sk a uviedol, že ma prekvapilo, že na 1. mieste je Vlna.
Aha, takže informáciu o novom lídrovi v počúvanosti rádií na Slovensku nikto nepriniesol, priniesol si si ju iba Ty. Akurát si si ju mal nechať sám pre seba a nepýtať sa na to iných ľudí, veď ide o informáciu, ktorú máš iba Ty sám pre seba
To hovoríš ty. Počúvanosť podľa rádia.sk je taká, ako som ich citoval. To že si tú citáciu rôzne vykladáš, resp. ktokoľvek ako chce je normálne. Nechápem o čo ti vlastne ide?
Prosim Ta, nauc sa teda citat statistiky, odbornik na vsetko. Statistika pocuvanosti aplikacie Radia.sk (jablka) a pocuvanost radii (hrusky) su dve rozdielne statistiky. Tak si neplet jablka s hruskami, i ked su si podobne, ale jablka maju iny tvar ako hrusky a aj chut, ak by si nevedel
Nechápem? Čo je na tom nepravda? Ja som predsa citoval štatistiku počúvanosti, ktorú uverejňuje radia.sk.
Musíš namietať im a nie mne:-) Čiže využi blok diskusie Pre redakciu, ak si myslíš, že zavádzajú.
Oooo, moj boze... Ty si fakt taky truhlik, alebo sa len robis a snazis sa rozvirit diskusiu?
To je pre Teba fakt tak tazke pochopit, ze tato pocuvanost odzrkadluje pocuvanost aplikacie Radia.sk, alebo stranky? Ak pocuvam radio cez jeho web, jeho aplikaciu, alebo napr.cez TuneInRadio, tak to nebude v tejto pocuvanosti. Takze sa nejedna o relevantnu pocuvanost, maximalne o nejaky prehlad pocuvanosti. Mne tato aplikacia neustale pada, nadmerne vytazuje bateriu, preto pouzivam TuneInRadio. A tie Tvoje porovnania, ooo moj boze...:-))
Nerozumiem komentom na môj príspevok. Uviedol som zdroj, že som si po dlhšom čase klikol na radia.sk rubriku Počúvanosť a tam vždy bol na prvom mieste Expres a Radio FM sa pohybovalo okolo desiatky. A teraz je tam Vlna a Radio FM nie je v prvej dvadsiatke.
Pripomínam, že toto je stránka a diskusia na Radia.sk, čiže ak som tam našiel v danom čase túto štatistiku nevidím žiaden logický dôvod, aby som pozeral iné rebríčky a iné zdroje.
Ak ste neporozumeli, uvediem analógiu. Budem sedieť s kamošom na pive a okolo pôjde úžasná baba a ja poviem, tá by bola dobrá v posteli. A on by mi na to: To nemôžeš tvrdiť, lebo si s ňou nespal, uveď zdroj , kto to tvrdí --- alebo: Ale v súťaži krásy Mis Slovensko sa neumiestnila!. No a o týždeň by išla okolo tá istá baba, vyčerpaná, neupravená, nevyspatá a kámoš by povedal ale teraz už nie je na prvom mieste tvojho záujmu.
.
@MUSIC SK
Precitaj si z tlacovej spravy MML - TGI posledneho merania pocuvanosti vetu vyznacenu modrym pismom nad grafom https://www.radia.sk/pocuvanost/mml-tgi/vlny/2021-…
Vlna skoncila az na 5.tom mieste!
" Môj známy mi tvrdí, že je to preto, lebo Vlna najviac vysiela slovenskú a českú hudbu."
Nejaká štatistika, ktorá by to potvrdzovala alebo vyvracala? Pokiaľ ide o slovenskú hudbu, očakával by som najvyšší podiel na niektorom verejnoprávnom okruhu.
Prepáč, zabudol som, veď ty zdroje predsa zásadne neuvádzaš.
Pánko s nickom MUSIC SK videl tu vpravo sekciu Počúvanosť a na prvom mieste Vlnu, čo potvrdzuje jeho vtipné hypotézy, a tak si od samej radosti už nestačil všimnúť dole menším písmom napísané:
"Počúvanosť cez web a aplikáciu Radia.sk - 17.4.2022
podiel [%] celkovej počúvanosti"
To aký zdroj prosím Ťa priniesol informáciu že najpočúvanejšie rádio je Vlna??? Buď si istý že najpočúvanejší je Expres, potom je Slovensko, Funko a až za nimi môže byť Vlna
Pozeral som po čase štatistiku počúvanosti a s prekvapením zistiil, že vedia rádio Vlna - predtým vždy suverénne Expres.
A tiež ma zarazilo, že Rádio FM nie je v prvej dvadsiatke.
Môj známy mi tvrdí, že je to preto, lebo Vlna najviac vysiela slovenskú a českú hudbu.
,
podiel [%] celkovej počúvanosti
2. + 3. vlna 2024 (kĺzavé dáta)
% populácie SR vo veku 14-79 rokov, počúval včera
% populácie SR vo veku 14-79 rokov, počúval minulý týždeň