menu
predchádzajúce
nasledujúce
spustiť rotovanie
zastaviť rotovanie

Diskusia k téme Slovenská hudba

631 príspevkov
TX (neregistrovaný, 85.237.234.xxx)
26.02.2022 22:56
0
0
Obľúbená hudba MUSIC SK

Pre tých, ktorí sa opakovane pýtate: Súdruh to tu už viackrát prezentoval - pre negatívne reakcie sa však už neodváži zopakovať svoj tip na "svetovú slovenskú hudbu".

Jeho milovanou je najmä skupina KOMA: https://www.youtube.com/watch?v=Ls2np6wF6SA

Ďalších jeho obľúbencov nájdete tu: https://s4s.svti.sk/

MUSIC SK
MUSIC SK
26.02.2022 18:29
0
0
Ešte doplnok - Rádio Slovesnko komunikuje

Ešte upresním, že Rádio Slovensko vždy seriózne komunikuje bez ohľadu, či je to "vyžiadané" alebo nie. A vždy odpíšu berieme alebo neberieme.

Poznámka: Mne sa zdá, nie som si istý, že piesne sa vyžiadavali za socializmu.

MUSIC SK
MUSIC SK
26.02.2022 15:32
0
0
mo

Okey. Pohybujem sa v hudobnej branži nejaký ten rok a nikdy som sa nestretol, žeby bežala výzva rádií či už z verejnoprávneho alebo súkromného rádia :-):-):-). Bežia jedine výzvy typu, vyberte si z našej databázy a pod.

Rád by som sa málil a tak ma poučte aj ostatných, že kto ré slovenské rádiá si v posledných piatich rokoch vyžiadavali pesničky.

Najskôr 2 prípady:
Stretol som sa jedine, keď je súťaž Košický zlatý poklad, čiže to nie je na bežné vysielanie a rádiá potom vysielajú obvykle len víťaznú pieseň. Obdobne Rádio FM má Demovnicu, ale piesne nie sú určené na vysielanie.
! Z hľadiska vašej otázky to však úplne nesedí, lebo ak by sme to považovali za vyžiadanie, tak to je vyžiadanie, že pošlite ale MY TO AJ TAK NEBUDEME HRAŤ.
Druhou vecou je, že všetky rádia majú na WEB-och kontaktné linky a majú tam obvykle INFO mail.

Moja otázak je, no dobre, ak je hudobný redaktor lenivý a neovláda základy svojej profesie, tak kto by mal teda na ten mail písať. Dobre teda, keď nie hudobní redaktori, tak z info@radioxxx mali by alebo nemali odpovedať?

A sekundárna otázka je, že pesničky sú produkt a je slobodný trh - je nejaký zákaz, že trebárs začínajúci interpreti nemôžu ponúkať piesne?

Návštevník baltského pobrežia (neregistrovaný, 62.245.101.xxx)
26.02.2022 08:40
0
0
ehm

Veľmi sa mi páči ako tu MUSIC SK fňuká že mu nedopovedajú a pritom nebol schopný za 10 dní napísať jednoduchú vec - meno tej skupiny ktorú popisoval.

Ale metre zbytočného textu, to z neho lezie jedna radosť.

mo (neregistrovaný, 85.216.232.xxx)
mo (neregistrovaný, 85.216.232.xxx)
26.02.2022 04:42
0
0
@Music SK

Reagujem na to, že verejnoprávne rádiá by mali slušne odpovedať, ked im hocijaký amatér pošle svoje garážové demo. Takto - ak je zverejnený kontakt a beží výzva, že sa majú posielať nahrávky - vtedy áno, patrí sa odpovedať. ALE pokiaľ žiadna výzva nebeží a len tak na hocijaký kontakt v rozhlase /áno, aj na hudobného dramaturga/ pošlete niečo, čo ani po vás nechcel, bavíme sa o nevyžiadanej pošte. A na tú sa neodpovedá. Hudobný dramaturg nie je konzultant, je to zamestnanec, ktorý tam nesedí na to, aby počúval nevyžiadané pesničky od amatérov a odpovedal im na ich emaily.

MUSIC SK
MUSIC SK
26.02.2022 00:09
0
0
@TX

Ďakujem za názor. Pointa je v tom, že ako dosiahnuť, aby rádiá vecne odpovedali na ponuky interpretov a kapiel? Totiž, ak by niekto argumentoval ako vy, tak by povedali, že je škoda odpovedať takému človeku, čo nadáva. To je klasická schéma, že na kritiku takto sa odpovedí a hľadá sa hneď slabé miesto kritizujúceho.

A napríklad veľa diskutérov sa s rádiami stotožňuje, všimnite si moju konštruktívnu kritiku Rádia FM, aké až agresívne sú reakcie na to - založte si kapelu, založte si rádio, keď ste neúspešní tak nenadávajte na rádio, presaďte sa v zahraničí, ak sa vám nepáči, atď. Ináč zo strany rádií býva často aj tvrdenie, že nemajú na to kapacity. U súkromných rádií by som to dajme tomu chápal ale verejnoprávne rádiá by mali na ponuky slušne odpovedať.

24.02.2022 23:34
0
0
MUSIC SK 18.02.2022 13:57

"desiatka hudobníkov posielala piesne rádiu a ani jeden krát im nikto nikdy neodpovedal. A keď napísali do českých rádií, vždy im odpovedali. ... Čiže moja otázka je, že prečo rádio nekomunikuje s poslucháčmi a interpretmi?"

ODPOVEĎ:

ČESI = SLUŠNÁ INTELIGENCIA
SLOPÁKY = PROLETÁRSKA CHAMRAŤ

zadajte vaše meno alebo prezývku (neregistrovaný, 78.41.23.xxx)
zadajte vaše meno alebo prezývku (neregistrovaný, 78.41.23.xxx)
22.02.2022 23:29
0
0
ehm

Áno, máme dobré štúdiá a otvorené hranice - ak niekomu nevyhovuje lokálny prístup, môže nahrávať v DE, UK, US, ...

Stále si sa nepochválil názvom tej "partie" aby sme si mohli vypočuť.

MUSIC SK
MUSIC SK
22.02.2022 12:17
0
0
Trochu z histórie - aj o tom je slovenská hudba

Ako raz povedal P. Zelenaj pri komentovaní Košického zlatého pokladu, keď ste v sále, interpreti na vás prenášajú energiu a prakticky každá pieseň sa vám pozdáva. No keď na druhý deň tie isté piesne počujete z rádia, zrazu zistíte, že len máloktorá vás zaujme. Čiže základom úspechu je, ako dostať tú energiu a atmosféru na hudobný nosič..

Aj tu v diskusii viacerí majú vysoké nároky na kapely, spevákov, hudobníkov, resp. slovenskú hudbu obecne, a nepoznajú ako to chodí. Nevedia, že samotná pieseň sa musí vyrobiť v štúdiu, kde aj dobrá pieseň sa dá pokaziť.

Ak teda niekto neuznáva slovenskú hudbu, je to na mieste aj otázka, že či teda máme k dispozícii primerané štúdiá v porovnaní so zahraničnými.

Listoval som na internete a len tak nezáväzne odporúčam prečítať si tento článok z košického Korzára sped desiatich rokov.

https://kosice.korzar.sme.sk/c/4433991/kosicke-nah…

20.02.2022 18:46
0
0
ehm

Je slabá, pretože ani jej extrémni fanúšikovia nedokážu menovať ani po niekoľkých žiadostiach "partie" ktoré podľa nich tvoria fakt dobrú hudbu.

Musí to teda byť veľmi veľmi zlé.

MUSIC SK
MUSIC SK
20.02.2022 14:00
0
0
Formáty rádií vs Slovenská hudba

LuboTS dal veľmi dobrý link, ako to beží vo svete:
https://fajnfresh.cz/je-cas-promluvit-si-o-brunovi…

No a ja ke´d som si hop prečítal, tak ma napadla otázka, že či slovenská hudba nevyhovuje formátom slovenských rádií alebo ju nevysielajú preto lebo je naouzj slabá?

Čo myslíte?

18.02.2022 14:05
0
0
ehm

Takže aj Devín má hrať guláš všetkého? Aj Regina má hrať metalovú hudbu? Veď sú verejnoprávne.

MUSIC SK
MUSIC SK
18.02.2022 13:57
0
0
@Janis

Ja som Rádio FM predtým počúval pomerne často, teraz menej. Je možné, že hrajú viacej, avšak len menšinovú - niekto písal, že hrajú taký slabší mainstream. Môj názor je, že rádio je verejnoprávne a preto by malo vysielať aj pop, pop-rock, gitarovú hudbu, folk (myslím tým pesničkárov - niečo ako Nohavica) a pod. Ináč povedané, nech si hrá 30% z toho, čo hrá, ale 70% by malo byť bližšie ľuďom lebo to nemá byť akési špecializované klubové rádiu na okrajové žánre lebo je VEREJNOPRÁVNE

No a skúste obhájiť vec, čo som sa dozvedel z terénu - úplne nepochopiteľné - a síce, že desiatka hudobníkov posielala piesne rádiu a ani jeden krát im nikto nikdy neodpovedal. A keď napísali do českých rádií, vždy im odpovedali.

Čiže moja otázka je, že prečo rádio nekomunikuje s poslucháčmi a interpretmi? Jeden známy mi povedal, že je to jednoduché, t.j. že si hrajú len svojich "vyvolených", tak ako komerčné rádiá si hrajú svojich "vyvolených" a ostatných majú v paži.

Janis (neregistrovaný, 176.116.103.xxx)
Janis (neregistrovaný, 176.116.103.xxx)
18.02.2022 10:19
0
0
Music SK

Nepocuva Radio FM inak by vedel ze toto radio hra najviac slovenskej hudby.Radio FMaj odovzdava hudobne ceny Radio Head Avards aj takto podporuju domacu hudbu.

18.02.2022 06:58
0
0
ehm

Ja som ťa prosil o meno tej skupiny aby som si mohol sám pozrieť a popočúvať a urobiť si vlastný názor. Ale vyšli mi z toho 2 možnosti:

1. buď je to skupina extrémne neúspešná a jej tvorba je na úrovni brnkania na gitaru na WC

2. alebo vôbec neexistuje

Ani neviem čo je horšie.

MUSIC SK
MUSIC SK
18.02.2022 00:21
0
0
@LuboTS

Ďakujem ozvem sa. Tvoj playlist poznám. A práve ním som viackrát oponoval tým, čo tvrdia, že slovenská hudba je slabá. Čiže tvrdím, že či už Radio FM alebo akékoľvek slovenské rádio si môže z neho vyberať. No ľudia z rádií sú leniví ako kedysi povedal Peter Lipa alebo sa musia uživiť a nemajú čas sledovať hudobné siete. Jednoduchšie je vykladať, že naša pôvodná tvorba je na kočku.

No a naivní spameri, ako tu ten "Návštevník baltského pobrežia" im pritom výdatne asistujú.

LuboTS
LuboTS
17.02.2022 18:23
0
0
@MUSIC SK

Ak budeš chcieť, nájdeš si ma cez facebook, cez playlist na Spotify a možno niečo skúsim poriešiť s tou Tvojou hudbou. Žiaľ, skončila mi možnosť riešiť niečo celosvetovo. Mal som úžasnú spoluprácu s niekým cez americký universal, tam však to oddelenie rozpustili... Ale stále má môj playlist viac sledovateľov, ako ktorýkoľvek iný playlist cielený na Slovensko

17.02.2022 16:36
0
0
ehm

Vyklop už to meno, inak píšeš len kilokmetre textu o ničom.

MUSIC SK
MUSIC SK
17.02.2022 16:05
0
0
@Návštevník baltského pobrežia *A teraz k hudbe

Začnem tým, že som vám dal link na Spotify a miesto toho, aby sta sa vyjadrili k piesni ste hneď nakydali, že len 253 sleduje autora mesačne:-) Ešte ste zmienil nejakú dedinu. No ako som písal, ste otrokom falošných štatistík, lebo tie sú na kvantitu a nie kvalitu. Ako príklad uvediem. Andreja Šebana:

No a aby ste nenadobudli dojem, že iba poukazujem, ako by Radio FM malo fungovať, lebo je verejnoprávne, tak na ilustráciu uvediem ako príklad, že na Pohode robilo koncert, napr. Šebana https://www.youtube.com/watch?v=Hf_8g694d3U - a to má verejnprávne rádio tiež robiť - čiže je to pochvala.

Andrej je známy ako výborný muzikant a umelec, no ak si to vypočujete, určite uznáte, že nejaká dievčinka, či gazdinka alebo bežný človek si to pospevovať nebude. No a pozrite sa koľko má na Youtube prehratí a že ani za niekoľko rokov nedosiahol výrazmú sledovanosť. No a čo myslíte koľko má na Spotify?

No a náhodou som klikal na Spotify a našiel som, že TOP Hity Slovensko má sledovanosť 4700 followers. No porovnajte to s tými 353, čo ste označil za slabotu. Čiže jeden chlapík má až 7% z toho, čo má celé Slovensko!

Čiže skúste neposudzovať hudbu podľa nejakých hlúpych čísel, ale že niekomu robí radosť.

MUSIC SK
MUSIC SK
17.02.2022 13:16
0
0
@Návštevník baltského pobrežia * v diskusii radi.sk nie je možné posielať osobné maily

Prečo píšete, že mailovú adresu ste mi poslali už 2 krát -
a to kde lebo:

a) cez diskusiu radia.sk sa nedajú posielať osobné maily

b) aj keby takáto možnosť bola, ste neregistrovaný, takže by ste nemali legibilitu písať maily iným.

Upresnite teda, lebo neviem o takejto možnosti rád sa poučím.
Navyše v žiadnej diskusii som sa s takou možnosťou nestretol, lebo teraz je ten zákon o zverejňovaní osobných údajov.

MUSIC SK
MUSIC SK
17.02.2022 10:31
0
0
@kubz Už asi 20 x som napísal, že Rádio FM hráva od nás veci

Priateľu skúste lepšie čítať:
1. Už asi 20 x som napísal, že Rádio FM hráva od niektorých z nás veci - mám to stále opakovať?

2. Vám som podmienky nedával, takže prečo sa miešate do toho?

3. Diskusia je o Slovenskej hudbe a nie, či sme ja alebo vy zatrpknutí! Alebo sa mýlim?

4. Podľa čoho ste usúdili, že ide o super-partiu? Tam sú normálni ľudia, niektorí hudobne vyzretejší, známi ale aj úplné začiatočníčky.

Takže dúfam, že veci sú jasné. A teraz skúste prosím niečo k Slovenskej hudbe.

kubz (neregistrovaný, 185.52.217.xxx)
kubz (neregistrovaný, 185.52.217.xxx)
17.02.2022 10:03
0
0
MUSIC SK

inak ty musis byt dobry retard... sa tu strapnujes, kladies si podmienky, davas tu otazky, tvaris sa ako majster sveta a pritom nevies napisat nazov tej super partie a pritom si len zatrpknuty nikto komu radio FM nezahralo jeho hudbu :D ako male decko

17.02.2022 02:58
0
0
ehm

Mailovú adresu som napísal už 2x.

Čakám teda názvy a mená bez vykrúcania sa.

Je to moja posledná odpoveď - bez mena budem nútený predpokladať že si si to všetko len vymyslel aby si bol zaujímavý.

MUSIC SK
MUSIC SK
17.02.2022 01:19
0
0
@Návštevník baltského pobrežia

Napíšem, ak mi aj ty zodpovieš rovnaké otázky:
1. Koľko piesní si zložil alebo naspieval?
2. Koľko piesní máš v slovenských rádiách?
3. Koľko piesní máš v zahraničných rádiách?
4. Koľko piesní máš na Youtube?
5. Koľko piesní na Spotify?
6. Koľko festivalov si založil?
7. Koľko súťaží a webovských hitparád si zorganizoval?
8. Aké máš číslo topánok?

Poznámka: Keď mi pošleš svoj mail tam ti to napíšem aj bez zodpovedania horeuvedených otázok.

17.02.2022 00:45
0
0
ehm

Pane Bože, už sa okolo toho toľko nekrúť a vyklop kto to je.

Je to super tajné? Alebo v čom presne je problém?

Narovinu, odpovedz menom skupiny alebo autorom. Prosím, žiadne siahodlhé texty o ničom, zaujíma ma len autor.

Ďakujem.

Počúvanosť
utorok, 26.11.2024
1.
18,78%   - 0,28%
2.
18,68%   + 0,83%
3.
13,96%   + 0,48%
4.
11,31%   - 1,20%
5.