Diskusia k článku Kvóty ešte viac zasahujú do formátov rádií. Licenčná rada nelogicky zamietla všetky žiadosti o výnimky
Rádio Devín nehrá len klasickú hudbu... Takže oni žiadny problém nemajú. Vzniká kopa jazzových, folkových a iných vecí, ktoré môžu hrať. Inak tej ich žiadosti veľmi nerozumiem, ved oni nemusia hrať hity - môžu si dovoliť novú slovenskú hudbu objavovať.
Vetami ako uvidíme ako sa oldies rádio vysporiada s hraním "Majka Spirita v záplave hitov 70-tych a 80-tych rokov" je text podľa mňa zbytočne jednostranne podfarbený, pretože každý normálny hudobný dramaturg pochopiteľne do oldies rádia nedá novinku od Majka Spirita, ale radšej zaradí niečo nové od Mira Žbirku, skupiny Hex a podobne... ale! Ale faktom ostáva, že minimálne pri oldies rá diách je povinnosť hrať NOVÉ slovenské skladba prudko nelogická. Javí sa to ako rozhodnutie, ktoré je úplne mimo realitu a nekompetentné.
Zdá sa že môžem byť rád, že mne bola udelená výnimka na rok 2019 na slovenské hudobné diela v mojom playliste na Spotify. Viac o tom už čoskoro v téme Spotify
Veď keby nemohlo, tak nenavrhne. Problém skôr je, že je to takýmto nezmyselným "združeniam" umožnené.
"Ľudí, ktorí rozhodujú o médiách môže navrhnúť aj plavecký klub" Tiež som sa nad tým pozastavil, avšak zákon 308/2000 presne vymedzuje, kto môže predkladať návrhy. A môže tak urobiť aj občianske združenie pôsobiace v oblasti športu.
podiel [%] celkovej počúvanosti
4. vlna 2023 + 1. vlna 2024 (kĺzavé dáta)
% populácie SR vo veku 14-79 rokov, počúval včera
% populácie SR vo veku 14-79 rokov, počúval minulý týždeň