Diskusia k téme Mobilné siete
nezaškodilo by, ak by na Slovensko prišiel ešte ďalší mobilný operátor, hneď by ceny za volania išli ešte dole
Štyri poľské GSM siete som v lete zachytil aj na lúke v Žiline, kúsok od sídliska Hájik. Vzhľadom na vzdialenosť sa už nešlo prihlásiť (chýbalo 5 - 10 km).
Ak si spustim doma zosilnovac so smerovov antenou chytim kyivstar?? Som v Strazskom to je cca 30km od Sniny, pripadne da sa to nejako dosiahut, aby som tu ten signal dostal?
Na hranici Kitsee Slovensko-Rakusko toho bolo vela:
Orange Slovensko 2G/3G
T-Mobile Slovensko 2G/3G
O2 Slovensko 2G/3G
one Rakúsko 2G/3G
A1 Rakúsko 2G/3G
E-PLUS Rakúsko 2G/3G
vodafone HU Maďarsko 2G
O2-CZ Česko 2G
však je to kousek od hranice... nic zvláštního.
Nie, neskúšal..inak častokrát sa mi stáva, že zachytím mobilný signál zo zahraničia, ale tamojšie DVB-T nie..
Pred necelým týždňom v sobotu som bol na Veľkom Choči pri Valaskej Dubovej a bol tam signál poľského ORANGE (predtým IDEA) mobilného operátora a poľského T-MOBILE (predtým ERA) mobilného operátora.
Pekný prehľad mobilných sietí v Európe.. http://en.wikipedia.org/wiki/List_of_mobile_networ…
aha - tak to som bol v omyle :) dakujem za info ;) btw my sme davnejsie daco chceli riesit .. ty si tusim z ruzinova nie? o co islo?
Dik. PS nemôžem sa skontaktovať s Jirkom, nevieš kde je?
cdma EVDO v pásmu 420MHz, neslučitelné s gsm.
Ako sa vlastne ten Ufon šíri. Vôbec mi ho medzi sieťami neukazuje, pri tom by mal mať vlastnú sieť.
to je ten tzv. virtualny mobilny operator nie? nieco na sposob ufonu v cechach len tu odoberaju ti operatori sluzby od o2/orange to jak keby som si prenajal transparentny opticky okruh alebo vyuzival dsl od t-comu ako to maval napriklad slovanet..
Svietenie:
NAYMOBILE - SK
TESCO - SK
SWAN - SK
o O2 ani zmienka.
Pri roamingu:
UA-KYIVSTAR
NAYMOBILE - SK
Tak to svieti na displeji ako je to v nadpise žiadny Orange.
Pri Tesco mobile alebo Funfon,NayMobile a pod. sa zobrazuje na displeji názov operátora O2-SK alebo Orange. Alebo Tesco,FunFon a pod.???
Skôr by som privítal nový MUX ako ďalšieho operátora. Už ich je dosť. Pri čítaní toho čláku ma napadla otázka: Čo je vlastne operátor? Podľa mňa máme 7 operátorov, z toho 4 využívajú sieť O2 a národný roaming T-Mobile mimo krajských miest. 2 sieť Orange a 1 sieť T-Mobile. 4. operátor je v prípade Slovenska Naymobile.
podiel [%] celkovej počúvanosti
2. + 3. vlna 2024 (kĺzavé dáta)
% populácie SR vo veku 14-79 rokov, počúval včera
% populácie SR vo veku 14-79 rokov, počúval minulý týždeň