Diskusia k téme Mobilné siete
Swan plánuje zvýšiť dostupnosť služby (LTE) do každého okresného mesta do konca tohto roka.
4ka (Swan) sa zaviazala, že do konca tohto roka vybuduje sieť štvrtej generácie pre 80 percent populácie.
Zdroj zive.sk
Zvláštny vyžarovací diagram má ten vysielač.
No vidíš, a vo Finticiach (vedľa Nižnej Šebastovej) sa 4ka dá v pohode prijímať na 2G a 4G, aj v dome.
4ka donedávna hlásila plné pokrytie v Snine. Po mojom podnete, že tam je iba 1 BTS, ktorá pokrýva úzke centrum mesta to zmenilili na čiastočnú dostupnosť. Včera som bol v časti Prešova v Nižnej Šebastovej a dnu v dome išlo ledva 2G. A v ich mape - Prešov - úplná dostupnosť, čiže aj mestské časti. 4ka nie je cenovo zlá, ale tá mapa pokrytia s balónikmi je smiešna.
Všimli ste si, že sa s kartou Tescomobile nezaregistrujete do O2 4G? A pritim sa hovorilo pri tendri na LTE frekvencie, že nebudú obmedzované pre virtuálnych operátorov.
byvam v PD v okrajovej casti mesta a to ich plne pokrytie mesta nechytam a to ho propaguju uz pre prievidzu velmi dlho :-(
Práveže Primu mám na tom HTCčku a ten šlapal bez problémov. Problem robil Alcatel z Paušálom.
Je možné presne to čo popisuješ, reštart ten Alcatel nejakú dobu nemal
Ono volať sa Ti možno nedalo lebo prima nemá z každým operátorom zmluvu na odchádzajúce hovory. A hento robia mobily keď nie sú dlhšie vypnuté stačí vypnúť a zapnúť a väčšinou všetko ide potrebujú občas reštart ako pc
Mám podobný problém s LG3 v 4ke. Šaškuje so sieťami ako blázon. Keď dám manuálne hľadanie, tak sieť 4ky nenajde a do T-Mobilu sa nechce prihlásiť. Druhý mobil, čínsky NoName za 65 € s LTE drží sieť 4ky bez problému a prepína medzi 4G a GSM bez problému. Keď nemá sieť 4ky prepne sa do T-Mobilu a opačne, keď má sieť, tak sa vráti "domov". Čím drahší mobil,tým horšie :-)
Vraciam sa z Nemecka. V Grodingene mi preplo na sieť niečo ako 9 AM. Volať sa nedalo do domovskej Orange SK, ale dáta šli. Na hraniciach z AT mi preplo na Vodafone DE no volania stále nešli. V AT mi preplo na akúsi čudesnú sieť, dovolať sa mi dalo, volať ani za psa. Druhý telefón bol celý čas na Vodafone aj v AT a volania aj dáta fungovali. Najhorší problém bol potom na SR. Druhý tel. Sa pekne prepol na domovský Orange SK no prvý stále zostal pripojený na tú AT sieť v Roamingu. Po strate signálu automaticky našiel svoju sieť, no odmietol sa pripojiť. Za BA sa ten signál AT siete znova ukázal a tel. Naň znova prepol. K Orange SK sa prepol až po mojom manuálnom nastavení. Prvý tel. Je Alcatel One Touch z paušálom a druhý HTC Waldfare z kreditom, všetko Orange SK. Je to normálne že jeden telefón strečkuje zo sieťami a druhý funguje ako hodiny?. Čo sa týka kvality "Tunera" je ten Alcatel výrazne lepší z príjmom ako HTC a predsa robil problém
4 nikdy v zivote cista KATASTROFA FUUUJ 15 ROKOV ZA OPICAMi co naskor od nich prec neschopnost maximalna hamba
Zariadenia mobilného operátora sa budú predávať pod značkou Swan plus.
Kedy spustí operátor LTE sieť v jednotlivých mestách?
Nitra – 1. decembra
Prešov – 3. decembra
Zvolen – 4. decembra
Prievidza – 7. decembra
Banská Bystrica a Poprad – 8. decembra
Trenčín a Žilina – 10. decembra
Považská Bystrica – 11. decembra
Je možné, že sieť bude fungovať minimálne v niektorých časoch už skôr, keďže operátori niekedy verejnosť testujú pripravenosť niekoľko dní pred ostrým štartom.
ako tak pozeram rozsirila svoje pokrytie v Ba,konkretne v Podunajskych Biskupiciach,je uz 4gecko.
Aj v centre ZA - tam sú už dostupné všetky 4 LTE.
A máme jej presné pokrytie v PO? Na Vianoce ju prevetrám, ako šľape :-)
Mozno je to uz neaktualna informacia ale v Presove konecne spustila svoju 4G aj O2.Aktualne by mala vysielat v BA,KE,PO a TT.
podiel [%] celkovej počúvanosti
2. + 3. vlna 2024 (kĺzavé dáta)
% populácie SR vo veku 14-79 rokov, počúval včera
% populácie SR vo veku 14-79 rokov, počúval minulý týždeň