Diskusia k téme Mobilné siete
Skús prehodiť karty, či to bude robiť aj tak :)
Najskôr základný fakt (dúfam že sa nemýlim, ak nie opravte ma):
Tesco mobile je služba poskytovaná O2 Slovakia. Tesco mobile teda nemá vlastnú fyzickú sieť, a signál berie z totožných vysielačov O2. Po pár dňoch s používaním Dual SIM O2 a Tesco, som nespočetne velakrát postrehol že Tesco má vždy horší signál (neviem presné hodnoty, no O2 sa drží vždy o paličku vyššie). Je to zámerne zoslabené, chyba je na mojom príjmači, alebo má Tesco nejaké vlastné vysielače?
swan uz ma aktivne BTS vo viacerych mestach, blavu nevynimajuc
dnes 8.1.2015 som naskenoval 2G sieť 23103, že by Swan testoval národný roaming s niektorým s operátorov?
A za aký mesačný poplatok je ten neobmedzený net cez 4G ??? A dá sa dať aj na dobíjanie kreditu alebo len na paušál ???
su uz v prevadzke v Trnave,kde cez 4G ponukaju neobmedzeny net.Aby mohli spustit ich sluzby pre cele Slovensko,je potrebny narodny roaming (ako je to u o2 napriklad).
SWAN ma povolenie na pouzivanie pridelenych frekvencii v pasme 1800 MHz. Tu si mozes dohladat cele povolenie: http://www.teleoff.gov.sk/index.php?ID=8261
Ak v buducnosti taka 5G bude zodpovedat podmienkam pre vyuzivanie 1800 MHz frekvencneho pasma, kludne sa moze na prideloch prevadzkovat aj takato siet.
Tolko k dezinformacii ze ma povolenie iba na 4G.
velmi sa mylis,operator Swan ma licenciu,tak ako na 2G,tak aj na 4G.
V meste aj v okolí smerom na Nové Mesto n/V je pekný signál Swanu. Signál chytá obce T.Turná, Tr. Stankovce, Opatová, Kostolná Záriečie, Chocholná, A. Kochanovce, Melčice, K. Bodovka a možno aj ďalej.
30. 12. 2014 som naskenoval asi 4 km severne od Prešova (vo Finticiach na kopci) sieť SWAN. Včera a už ani dnes som ju nenaskenoval.
podla standardu E.212 ITU sa po dobe 2 rokoch co sa pridelene MNC nevyuziva, moze opatocne pouzit pre ineho (preto ma swan cislo pred o2)
testovaci a zeleznicny op. maju naokolo (CZ, HU, PL) tiez kod 99/98, zrejme nejake nepisane pravidlo
Aj ja v BA (Dlhé diely), ale nič to neznamená, keď že na 2G nemajú licenciu.
V PD som v nedelu naskenoval 2G aj 3G siet Swanu...
to by ma zaujimalo ako sa prideluju tie kody.. ako to napriklad ze 23106 (o2) bolo skor nez 23103 (swan) pripadne 23199 (zeleznice) alebo 23102 (eurotel) neskor nez 23101 (globtel) ...
Nedaleko ZA som v sobotu vecer naskenoval siet swanu - ozn. ako 23103
jedna postarsia infoska od kamarata uvadza nasledovne...
Dosah sietí:
1G - NMT - dosah je cca 50km.
2G - GSM - dosah je cca 30km.
3G - UMTS - dosah je cca 2km.
4G - LTE - dosah je 0.2km (2600MHz) -> 2km (800MHz).
Telefonovanie v rýchlosti:
Telefonovat, s výpadkami sa dá do rýchlosti 350 km/h.
Pri teste rýchlosti 190 km/h hovor (GSM Orange) sekal a vypadával.
ma niekto skusenost s 2G pri tych rychlostiach? osobne tvrdim ze to nesekalo on tvrdi ze ano :) kto ma sa moze k tomu vyjadrit?
Zatiaľ má táto mobilná sieť označenie 231 03.
operát = podrobne spracovaná úloha, plán, predloha so všetkými prílohami (napr. pozemkového katastra, v geodézii)
"27.10.2013 00:52, Peter_BB [81.161.60.234]
mi slovenské O2 naskenovalo v Rakúsku až po diaľničný pripájač A4 (z A6-ky). Signál zvyšných dvoch našich operátorov sa stratil pár km za hranicami. Rakúske mob. siete veľký presah k nám nemajú..myslím smerom na Zeleneč po diaľnici."
---
A ja som bol prihlaseny v rakuskej sieti na kavicke na Obchodnej v BA ;-) Prihlaseny, nie ze som ju naskenoval.
podiel [%] celkovej počúvanosti
2. + 3. vlna 2024 (kĺzavé dáta)
% populácie SR vo veku 14-79 rokov, počúval včera
% populácie SR vo veku 14-79 rokov, počúval minulý týždeň