Diskusia k téme Mobilné siete

SWAN čaká naň od pridelenia licencie už 15 mesiacov.

Ja mam v Humennom okolo 17 mbs, v Poprade aj 22 mbs. Mam Funfon predplatenku.

A skúšali ste rýchlosť pripojenia? Skúšal som doma na Vianoce a teraz na Veľkú noc a bol som sklamaný.
Orange 4G v Prešove išlo na nejakých 15 mega.
O2 v HSDPA išlo na nejakých 9 mega.
Telekom sa tváril, že je prihlásený v 4G ale v momente pripojenia na internet sa prepojil na HSDPA a išiel "super rýchlosťou" 4 mega.
Tu v Ríme už operátor TIM poskytuje 4G LTE PLUS s rýchlosťou 250 mega (túto novú 4G sieť zvláda len mobil Samsung GALAXY Alpha) a na Slovensku sa radujeme z 15 mega v 4G.

Vsimli ste si ze sa z tejto siete neda volat? Je to cisto datova siet.

Poprad je Swanom pekne pokryty a to aj GSM aj LTE. Vranov len LTE a to sirsie centrum a Snina je nieco katastrofalne. LTE je dostupne na uzemi 1 x 1 kilometer.

Trnava, Pezinok, Púchov a Dunajská Streda, všetky tieto miesta sú už dobre pokryté ich BTS vysielačmi.
Čo sa týka B. Bystrice, tak tú pokryli asi 10. decembra, 3 mesiace nato dokryli Sásovú, vo Zvolene bol signál už skôr..minimálne 22.11.14 už a v ZA minimálne 27.11.14 už. :) Všetky potrebné informácie nájdete na http://www.swan.sk

V Prešove (sidl. sekčov) sa mi podarilo naskenovať 2G aj 4G 23103 (swan)

Ja som naskenoval 23103 (LTE) sieť swanu v LV

Mne sa podarilo chytit Swan v TN, ZA a KE. Pisu, ze ide aj v PO, ale nic som tam nechytil.

tak to potom povazuj ako za bezpredmetny link,co som ti poslal.Pravdepodobne cakaju teda na ten samotny roaming,nech to spustia v celej republike.Swan celkovo aj skupo komentuje,svoje nasledujuce kroky v ramci sluzieb a ak aj pravidelne citas webovy portal mm,tak potom,vies o com je presne rec.

to áno, to je článok z decembra, kedy bolo info, že to začnú predávať v priebehu pár dní. ten môj odkaz je na dnešný článok mobilmanie, kde uvádzajú toto:
"Swan plánoval ostrý štart služby v prvom meste ešte v decembri. V Trnave mal lákať na neobmedzený internet cez sieť štvrtej generácie za 5 eur mesačne. Nakoniec ale službu zatiaľ nespustil nikde. Operátor podľa zdrojov z jeho prostredia navyše znovu prehodnocuje, akú ponuku a v ktorých mestách spustí. 5-eurová ponuka tak možno nepríde."
takže podľa toho ešte nič nepredávajú ani v trnave. alebo ty už SIM máš a používaš ako verejnú ponuku?

podla clanku na mm.sk ale je to naopak, SIM nepredavaju:
http://mobilmania.azet.sk/clanok/101513/vyskusali-… |trackEvent|zive||diskusia|nazov-clanku;

priamo tu :Trnava
SWAN CENTRUM
Bernolákova 1
917 01 Trnava
033 / 31 00 755
trnava@swan.sk

a predavaju to vobec? uplynul mesiac od predstavenia tej ponuky a na nete som nenasiel ziadnu skusenost

za 5 euro,ale ci je to na kredo to pochybujem,nakolko sa dobijacie karty nepredavaju.

Skús prehodiť karty, či to bude robiť aj tak :)

Najskôr základný fakt (dúfam že sa nemýlim, ak nie opravte ma):
Tesco mobile je služba poskytovaná O2 Slovakia. Tesco mobile teda nemá vlastnú fyzickú sieť, a signál berie z totožných vysielačov O2. Po pár dňoch s používaním Dual SIM O2 a Tesco, som nespočetne velakrát postrehol že Tesco má vždy horší signál (neviem presné hodnoty, no O2 sa drží vždy o paličku vyššie). Je to zámerne zoslabené, chyba je na mojom príjmači, alebo má Tesco nejaké vlastné vysielače?

swan uz ma aktivne BTS vo viacerych mestach, blavu nevynimajuc

dnes 8.1.2015 som naskenoval 2G sieť 23103, že by Swan testoval národný roaming s niektorým s operátorov?

A za aký mesačný poplatok je ten neobmedzený net cez 4G ??? A dá sa dať aj na dobíjanie kreditu alebo len na paušál ???

su uz v prevadzke v Trnave,kde cez 4G ponukaju neobmedzeny net.Aby mohli spustit ich sluzby pre cele Slovensko,je potrebny narodny roaming (ako je to u o2 napriklad).

SWAN ma povolenie na pouzivanie pridelenych frekvencii v pasme 1800 MHz. Tu si mozes dohladat cele povolenie: http://www.teleoff.gov.sk/index.php?ID=8261
Ak v buducnosti taka 5G bude zodpovedat podmienkam pre vyuzivanie 1800 MHz frekvencneho pasma, kludne sa moze na prideloch prevadzkovat aj takato siet.
Tolko k dezinformacii ze ma povolenie iba na 4G.
podiel [%] celkovej počúvanosti
3. + 4. vlna 2024 (kĺzavé dáta)
% populácie SR vo veku 14-79 rokov, počúval včera
% populácie SR vo veku 14-79 rokov, počúval minulý týždeň