Diskusia k téme Vysielače
http://funkyimg.com/i/2KGLa.jpg
GPS: https://maps.google.com/?q=48.419175 ,21.981482
Zdar, neviete naco sluzia tieto vysielace?
a preco by nemala hrat? 62 km vzdusnou ciarou. Ano, je tam v strede cesty pohorie, ale pri tak nizkych gfrekvenciach nic zavazne.
V centre Zvolena hrá celkom slušne vysielač Krížava.
http://1url.cz/ltYPe Sorry za zhoršenú kvalitu.
Spodná okrúhla anténa je pojítko - trasa a tie dve antény sú na pokrytie internetu.
Nevie niekto čo sú to hore na kopci za antény ?
Towertroly majú asi celozávodné dovolenky...
Ja som hore už dlhšie nebol, ale aj z mesta sa dá vidieť, že na nový stožiar je už čo-to presunuté. Okrem nejakých sajtov BTS tam už je presunutá aj DVB-T anténa (akurát nie je umiestnená na vrchole nového stožiara, ale na jeho boku). Podľa všetkého by na novom stožiari mala byť presunutá už aj rozhlasová anténa. Btw. Aktual ide stále bez (akéhokoľvek) RadioTextu (na RR bol aspoň statický v tvare "www.rockovarepublika.sk").
Už cca 15teho som tam videl behať po novom stožiari chlapov, naťahovali asi hlavný koaxiál na vrch stožiara, pretože vyťahovali čosi dlhé čierne do hora. Okrem iného včera som si všimol po bokoch "rakvičky" asi v rámci BTS, neviem či sa mi to len zdalo ..... asi mi to nedá a pôjdem si "pretiahnuť" kosti na Brezovec
Najprv odpojili Aktual (107.70 MHz) a pred chvíľou aj Vlnu (87.90 MHz).
Z mesta vidno pri vysielači stáť min. 2 autá, pohyb na novom stožiari som zatiaľ nezaznamenal (aj keď je to určitá diaľka a proti východu, takže to nevidno až tak dobre).
Btw. Rádio_FM (91.70 MHz), ktoré ide z vodárne má opäť raz zamrznutý rádiotext.
Po Rebece na 89.00 Mhz stále ani stopy.
Dňa 18. 07. 2017 v čase 08:00 – 18:00 hod. a dňa 19. 07. 2017 v čase 08:00 – 14:00 hod. príde k neplánovanému prerušeniu DVB-T a FM vysielania na vysielacom stredisku Dolný Kubín TVp I.
Dotknuté vysielače: MUX2, MUX3, Rádio Aktual, Rádio Vlna
Dôvod prerušenia: Prekládka vysielacej technológie na nový stožiar.
Minule (týždeň/dva dozadu) som si dole z mesta všimol, že tam hore stojí nejaké auto. Ale zatiaľ som si žiadny presun techniky na nový stožiar nevšimol.
V poslednej dobe som si tam všimol stávať TowerCom-ácky Hilux. Kamarát tam bol asi pred týždňom na Pajere, tak vraj tam do tej novej "búdky" nosili nejakú techniku. Toť vsio
Kedysi sa povolenia vybavili za mesiac a stavalo sa roky, dnes sa povolenia vybavujú roky a stavia mesiace... Takže sme sa veľmi neposunuli, stále sme v podstate na tom istom :))
Cez týždeň som zisťoval, kedy konečne plánuje Towercom dokončiť a začať využívať nový stožiar na Brezovci (DK) a od p. Ďuriša (vedúci oddelenia projektovej prípravy,
Sekcia prevádzky) som z TC dostal nasledovnú odpoveď:
"... Stavba stožiara bola zahájená dňa 27.4.2016. Stavba samotného stožiara bola ukončená 30.8.2016. V súčasnosti prebieha prekládka technologických zariadení z pôvodného na nový stožiar. Ukončenie montáže technologických zariadení je plánované do konca roka 2017. ..."
Zatiaľ som si nevšimol, že by presun techniky na nový stožiar už prebiehal (ale je pravdou, že už dávnejšie som nebol pri ňom bližšie, aby som to mohol riadne overiť).
Vie niekto viac?
Super,určite má dobrú stabilitu,aspoň mu netreba kotevné lana
Ja som bol skôr v tom, že ten vedľajší stožiar používa Orange (ale samozrejme, to môže byť aj tebou zmieňovaný Telekom).
Ako bolo nižšie spomínané, na Skalku sa údajne chystá Avis so svojim MUXom, aj keď neviem, či by to bolo pre nich riešenie (únik pred Towercomom), keďže ten hlavný stožiar na Skalke podľa všetkého stále patrí Towercomu.
Tak nový stožiar na Brezovci nám už pekne rastie - v piatok ho už potiahli minimálne do pol-výšky pôvodného stožiara. Aj vo štvrtok (sviatok) som tam videl pri pohľade z Hattalky zamakávať minimálne jedného chlapíka (viď ilustračné foto z mobilu zo štvrtka tu: http://oi63.tinypic.com/rhu2i8.jpg ).
podiel [%] celkovej počúvanosti
4. vlna 2023 + 1. vlna 2024 (kĺzavé dáta)
% populácie SR vo veku 14-79 rokov, počúval včera
% populácie SR vo veku 14-79 rokov, počúval minulý týždeň