Diskusia k téme Rekordy
Idú stanice z Pardubíc: 93,9 Blaník, 97,4 Frekvence 1, 106,0 Impuls.
A pekný úlovok v DVBT polský Mux1 z Opole 46. kanál, vzdialenosť cca 190 km.
http://imageshack.us/photo/my-images/203/yt2o.jpg/
http://imageshack.us/photo/my-images/19/ixs6.jpg/
Práve je veľmi silný signál z Ústí nad Labem (392km). Dokonca ide Impuls s RDS z Ústí na 102,0 kde obyčajne chytám s RDS Cro 2 z Brna (172km)
u mňa akurát 90,7 Jihlava s okamžitým RDS a tiež 90,9 Ústí nad Labem. Na 93,9 sa do Bety prebíja Blaník z Pardubíc. Bol som pozrieť aj na TV, ale nič.
Dnes počas inverzie vysielač Kielce-Swiety Krzyz, FM pásmo a všetky rádiá z neho aj s RDS v aute od Sabinova smerom na Lipany. DVB-t neviem, či išlo, lebo som nebol doma. Jozef Š. Michaľany.
prichádza do našej oblasti tropo, takže zajtra pozajtra očakávajte príjem vzdialených staníc
aky tuner pouzit na DAB-T? Sony ST-D777ES je trosku pridrahy a zbytocny kedze analogovu cast ma slabsiu oproti inym vyrobkom (napriklad ST-SA5ES) a aj proti konkurencii... je nejaky samostatny dab prijimac co by ste odporucili?
Keby si skúšal okolo 18:00 ,vtedy to bolo najlepšie.
ku mne tentoraz nedoletel tv signál z Česka, ale možno preto, že už som skúšal neskoro. Až po 23.00 večer a na tv samsung, ktorý neukáže slabší signál.
Včera to bolo,lepšie po dlhom čase hral MUX 3 CZ 30 k Javoŕice odrazom od Maléj Fatry.Signál bol aj na 38,60 k(č.hora).Slabé signáli DAB tiež odrazom som včera pozoroval na 5C,5D,8D,11D(vertikalne)dnes ani stopy.
Zlepšené podmienky boli určite, lebo na kanáli 29 načítalo poľské programy DVB-T z Krosna okolo 22 hod. Takže aj TV pásmo bolo živé.Jozef Š. Michaľany
výborné tropo teraz, hrajú češi z Jihlavy, Plzne (450 km), Ústí nad Labem s RDS (390km), Cro z Chomutova 440km 9kW, Pardubice a aj chorváti z 400 km vzdialenej Ivanščice
V okoli presova bežné chytam Jedynku 88.0 to nieje nic nove a taktiez bezne chytim aj kiss na 95.9 a ten kiss na 95.9 este castejsie pocuvam ako presovsky lebo ide lepsie
Pred chvilou sa mi podarilo naladit Polskie radio Jedinka na frekvencii 88,0 a rovnako mi celkom pekne hrali frekvencie viva zo Sniny a Kiss 95,9,mozno je to normalne ale ja som to len teraz postrehol.
Ja som mal tropo včera - HRT-HR1 (Ivanščica, 15kW, 242km,)
Išlo čisto bez RDS.
A ešte včera išlo rádio Sever s RDS (normálne jemne šumí a je bez RDS)
Chorvátsky Grob.
Nejlepsi sk radia byly a bohuzel jsou minulost DCA radio a LOCAL FM alespon pro mne,jinak jsem zacinal a mel rad sk radio ROCK FM
Nie len ráno, ale aj počas dňa to bolo s FM pásmom výborné, išiel som preskenovať pásmo nad dedinou Červená Voda okr. Sabinov. Už v Sabinove mi cez celé mesto hralo 102,7 MHz EuropaFM z vysielača Zalau. Teraz čo mi išlo tam: Ostrava-Hošťálkovice 104,8 MHz, 93,7 MHz a najsilnejšie 101,4 MHz CRO1. Keď som dal anténu vertikál, tak išlo silno rádio Kielce.Na 95,1MHz sa objavil vysielač Brno-Kojál. 105,6 MHz patrilo vysielaču Katowice -Kosztowy. Sangean a teleskop. Jozef.
Anténu na 88.8 chytím aj v BB, pri Žiari nad Hronom mi dokonca nabehlo aj RDS na 88.8 MHz.
kousek od Zlina hraji skoro vsecka sk radia,treba radio antena sk z Nitry je nezmar hraje vsude vytlaci i radia v cr
Dnes ráno hlavne juh a to vysielače: Komádi, Nyíregyháza, Debrecén, Karcag, a prvýkrát aj 95,4 MHz rádio Szent István rádió z mesta Encs pod Košicami.
Teraz rumunské vysielače: Oradea, tiež výborne po dlhšom čase Arad- Siria 103,8 MHz, 105,3 MHz, 106,8 MHz. Zlepšené boli aj SK vysielače Žilina Krížava a BB. Sangean pr-d1 a teleskop. Jozef Š.Michaľany
dnes mi výborne hra Radio Wien 89,9mhz.vonku je hmla,zlepšený príjem aj Radia Jih.
Popoludni mi pri Handlovej hrala Rebeca s RDS s minimom sumu, s RDS isla Antena z BA a silne frekv. z Viedne. V PD sa mi zadarilo naladit Best z TT, "nieco" na 104,2 a velmi silna bola Budapest.
práve mi išlo Rádio Proglas z Liberca na 97,9 vzdialenosť 350 km - asi polhodinku aj s RDS, pomaly sa vytrácalo a už nie je po ňom ani stopy
12. nov. bol na Hornej Nitre zlepseny prijem stanic od juhozapadu: ciste mono hrala Antena z BA, v stereu cely Kamzik (to nie je take zriedkave), no v stereu isiel aj Kahlenberg. O vybornom prijme Semmeringu ani nehovorim, ten je stabilne. Kojal ani Gerecse mi nesli lepsie.
Pri Baumaxe v PD mi v cistom mono nabehol Orion z Pradeda, slabo isiel aj Radhost. V meste hraju dobre Madari z Gerecse (104,7 + 89,5) a ked ma clovek stastie, natrafi aj na kuriozitky ako radia zo Zlina, Olomouca ci Brna.
Ahojte, minulý týždeň som autom vybehol k jednému blízkemu kopcu(Surovín 478 mnm - bol som nižšie z južnej strany výška cca 450mnm). Okrem klasiky silných rádií ma zaujali nízkovýkonné frekvencie najmä v smere východ a juhovýchod a dve stálice z Popradu -Kráľova Hoľa:
Express: 105,2PB, 92,7NZ, 89,7NR, 96,5BB, 101,1ZH/LC?
HIT FM: 93,4TT, 105,4NR, 97,4TO
WOW: 106,7PE
ONE: 91,4 ZH, 94,9 Handlová
LUMEN: 98,1TT,
Jemné: 91,9ZM
Sity: 92,1 Galanta
Rock: 94,7TO/BB?
Sedem: 107,7BB?
Šláger: 96,9BN
Devín: 103,1Modrý Kameň, 94,2Poprad Kráľová Hoľa
Regina: 91,7 Štúrovo
Slovensko: 92,2 Poprad Kráľová Hoľa
P.S.: Kráľová Hoľa tu hrá dlhodobo, vždy keď som tu na tomto kopci, kámoš na kopci poblíž dokonca mal aj Markízu odtiaľ(ešte v analógu) - asi je to tým smerom na BB nejaká medzera???
Ešte pridám maďarské úlovky:
Kossuth: 106,4 Gyor, 107,8 Budapest
Bartók: 90,7 Kékes, 105,0 Kabhegy
Class:1005, Kabhegy, 101,4 Gyor, 104,7Kékes
Petofi: 93,9 Kabhegy, 94,8Budapest
Music FM: 89,5 Budapest
podiel [%] celkovej počúvanosti
4. vlna 2023 + 1. vlna 2024 (kĺzavé dáta)
% populácie SR vo veku 14-79 rokov, počúval včera
% populácie SR vo veku 14-79 rokov, počúval minulý týždeň