Diskusia k téme Rekordy
Dubnica frekvencia hra veľmi dobre aj v Ponitrí a v okolí Žiliny, najmä južným smerom. Určite to u m§a nebola Kráľova, no pritom išla oveľa lepšie, než všetky frekvencie z TWC Nad oborou.
Pred pár dňami som na frekv. 100,9, kde v okolí ZA (za mestom v okolí Mojšovej Lúčky v stereu) ide E2, zachytil v Rajci Impuls z Pradeda.
premyslam ale ze asi to mozno bude skor dubnica nad vahom aj ked to je len 1kW ale to je asi viac pravdepodobne... :)
Rádia, ktoré vysielajú z tohto vysielača sa dajú pekne naladiť od Lučenca až po Rožňavu a trošku aj ďalej ako Rožňava ale priamo v mestách to nejde iba po ceste medzi mestami to pekne hrá. Ale v Košiciach už nie. Dokonca aj keď slabšie ale podarilo sa mi naladiť aj v Michalovciach a dá sa taktiež naladiť aj v Leviciach. Bude to pravdepodobne tým, že je to najvyššie položený vysielač na Slovensku.
ja som napriklad dnes zistil ze 92.2 Kralova Hola SRo1 ide pekne naladit vo vyssich castiach Race :)
Aha, teraz to pozerám, ospravedlnujem sa teda.
V Námestove E2 vysiela tiež na 95,2 :)
Bol som troska prekvapeny tou dialkou ze to hra.. to ClassFm mi nehra priamo v Hlohovci ale az ked videm von na Nitru alebo Trnavu tak sa objavuje :) a s tym Zoborom som sa cudoval, niekde pri Namestove mi naskocilo 95,2 Europa 2 zo Zobora :) a ked koncili pri Trencine tie spominane ClassFm a KroneHit tak naskakovalo polske RadioZet tusim 95,7 :)
Na Bielej hore ide myslím v pohode Expres zo Senice na 107 a aj stanice z Nitrianskeho Zobora.
presne ako napriklad aj na pezinskej babe - rakuske radia idu porat lepsie nez slovenske (ak neratame zo zakona vsadepritomne sro1)
Mne sa páči že Kronehit hrá takmer po celom západnom Slovensku, beriem ho ako môj osobný záchranný kanál na miestach kde slováci nemajú dokryté miesta, hlavne teda prejazd cez Malé Karpaty medzi Trstínom a Jablonicou, tam je už hádam povinnosť (Dá sa tam vlastne počúvať aj niečo slovenské keby som silno chcel?)
Takisto maďari sa daju počuvať prakticky na hocijakom trošku vyvýšenom mieste smerovaným na juh po celom Slovensku (aspoň podla skúseností z niektorých úsekov)
to je v celku normalny stav :) ale je fajn ze si sa podelil o zazitok. mne napriklad bez problemov islo kronehit medzi moravskym lieskovym a ceskou obcou strani (odvratena strana javoriny)
Neviem ci to patri sem do sekcie Rekordy ale chcem sa s vami podelit o moju skusenost. Napojil som sa pri Hlohovci na dialnicu smer do Ziliny a po Trencin som pocuval tieto dve radia... Rakuske KroneHit bolo na tom trocha lepsie, to madarske ClassFM malo caste vypadky hlavne v dolinkach a pri miestach kde bolo vela stromov..neviem teraz presne vykony vysielacov ale to madarske ma dost prekvapilo ze sa da pocuvat az do takej vzdialenosti :) Autoradio LG
ma niekto prakticky prehlad v Tecsun prijimacoch? hladam nieco na cesty "do vrecka" a celkom fajn vyzera napriklad model PL390 - otazka znie ci ma vhodne prijmove DX vlastnosti alebo odporucite nejaky iny model?
Ja zas zhanam RDS modul pre moj tuner Revox B260 za normalnu cenu... Zatial kazdy modul, ktory som videl, stal tolko co samotny tuner :D
Skús napísať do inzercie na dx.cz. Kedysi bol RDS manažér v CSDXC dosť rozšírený, ale málokto ho už dnes používa. Nie všetky však vedeli čítať PI kód, takže sa dorábali moduly s ktorými sa PI kód zobrazil.
ten rds spy vyzera solidne :) skor som ale hladal nieco stand-alone co zapojim k tuneru na mpx a zobrazi to na displeji - presne ako ta krabicka od conradu - chcem si to dorobit k jednemu starsiemu tuneru kde nie je rds (kenwood kt-6040) kedze ma vyborne prijmove vlastnosti ale potreboval by som prijimat aspon pi kody...
Ak máš zvukovku, ktorá vie nahrávať so vzorkovacou frekvenciou 192kHz, tak skús RDS Spy. Stačí priviesť MPX signál na line in na zvukovke a softvér ti začne dekódovať RDS.
V prípade, že ti zvukovka nezvláda 192kHz, tak pomocou jednoduchého zapojenia na báze integrovaného obvodu TDA7330 stačí demodulovať linky data a clock a následne tie priviesť na vstup zvukovky, softvér si poradí aj tým.
kde zohnat RDS manager Conrad? https://farm3.static.flickr.com/2395/2347120451_18…
detailnejsie foto tu: https://www.mikrocontroller.net/topic/320162
...nasiel som len "nastupcu" http://www.raydees.com/RDS_Decoder.html
poprosim teda na majak@ubnet.sk a dohodneme sa. vdaka :)
Môžem Ti dať kontakt na DXera, ktorý tieto úpravy robí (zdroj + modul). A keby si chcel FM anténu, tak viem zohnať nepoužité 7 prvkové Yagi z Kovoplastu za cca 15€. Prípadne existujú monštrá Korner 15.11, alebo 19.3, čo sú momentálne asi najlepšie antény, ale aj ich cena je násobne vyššia.
hej - ako som pisal nizsie - potrebujem vymenit zdroj za 230 namiesto origosky 110 (to zvladam aj sam) a dorobit konradove i²c
Nerozumiem. Potrebuješ niečo k XDRku?
ten tuner nikto? uz dorazil pred par dnami... pripadne kontakt na borisa co tu prispieva z race ci odkial to je...
podiel [%] celkovej počúvanosti
4. vlna 2023 + 1. vlna 2024 (kĺzavé dáta)
% populácie SR vo veku 14-79 rokov, počúval včera
% populácie SR vo veku 14-79 rokov, počúval minulý týždeň