Diskusia k téme Rekordy
Na frekv. 102,5 MHz "chytám" SRR Radio România Actualităţi z Rumunska (Baia Mare/Vârful Mogosa) vzdialenosť 220 km. Hraje čisto bez šumu (mono). Príjem v Košiciach (sídl. Nad jazerom), pasivný kruhový dipól.
je mozne aby mi pocasie alebo vtaky uz dvakrat znicli prvky na FM antene na streche bytovky? alebo to mam chapat ako nieci umyselny cin?
Na frekvencii 104,7 celkom slusne hraje (stereo a s RDS) SVIT FM. Lokalita príjmu: Košice Nad jazerom, autoradio.
Za normalnych okolnosti na obycajny dipol chytam v NZ radio SiTy z Bratislavy na 96 MHz, aj Vivu Metropol na 101.1 MHz.
Vcera doobeda boli velmi dobre podmienky, spodok pasma bol plny Arabov, a OIRT pasmo bolo plne Rusov :)
Minule sa mi na Autoradiu podarilo neďaleko Prešova chytiť toto Rumunske radio na frekvencii 102.5 :) Celkom slušný úlovok si myslím :)
Slušný úlovok pri Pavčinej Lehote (Demänová), nakoľko mestský vysielač má 0,5 kW. Pri spodnej stanici bobovej dráhy ide vcelku dobre aj Radhošť, Wisla a pochopiteľne aj Magurka a Uhlisko. Popradské vysielače tú už majú problém.
Príjem slabších vysielačov na vyšších kopcoch je pri čistých frekvenciách pomerne bežné, no aby mi 135 km vzdialený 1 kW vysielač prebil 25 km vzdialený 100 kW Suchu horu (s RDS), to už je iné kafe.
Včera na vrchole Bachurne 1081m mi išla frekvencia 98,0 MHz vertikál Rocková Republika z Ružomberka Malino Brdo2 a to aj s RDS na prijímači Sangean a teleskop. Vzdialenosť okolo 130 km. Jozef
Dnes na vleku v Nižnej sa mi podarilo chytiť Rádio City na ich jedinej frekvencii 93,7 MHz aj s RDS (CITY 937). Vysielač - Praha, Mahlerovy sady, Žižkovská veža. Vzdialenosť - 376 km.
Na ceste medzi mestami Novy a Stary Sacz príjem Krízavy na 103.5(SRO 1) je perfektny, prijíma aj pod mostom na rieke Poprad http://pl.tinypic.com/r/xgfe3b/8
Kupoval som ho asi pred 5 rokmi v L222. Vtedy stal 60 €. http://tvplay-eshop.sk/product_info.php?cPath=5_97…
skor by som povedal ze ani o ten vykon nejde ale o to ze ste to prijali na pasivne sito... to je pecka. co pouzivate ako prenosny televizor?
Ja som to pochopil aj bez topografickej mapy. Inac presiel som skoro cely hreben Braniska a DVB-T z Krizavy neslo nikde. Tu nejde o teren, ale vzdialenost 160 km, pri vykone 6 kW.
Pozri si topografickú mapu a pochopíš, prečo išla Krížava aj Radhošť; vysielače sú presne v línii kotlín, prakticky nekryté výraznejšími vrchmi. Je to blízko Braniska a potiaľ sa dá s kvalitným tunerom Krížava počúvať. Ale aj tak úctihodná diaľka...
S kamaratom Jozefom a Palom sme sa vcera vybrali na vrch Magura v okrese Sabinov. Ulovky su sokujuce:
Pozeratelny 35 a 52 Krizava - prijem na pasivne sito.
Miestny mux 44 Poprad.
DAB z PL, vysielace Choragwica, Swiety Krzyz, Sucha Gora.
FM 92,5 a 100,5 Radhost.
99,0 Sitno.
97,6, 104, 106 Sucha Hora.
Cela Krizava.
98,8 a 89,7 Ulozisko.
Spustili to 30. 06. 2015. Riadne to koliduje. Mohli pouzit napriklad 89,5. Udajne do septembra ma ist aj 103,9 Rockova Republika, ale skor chcu spustit 107,7 Heringes.
Neviem, odkedy je spustená frekvencia Best FM 103,3 MHz vertikál, ale dnes večer sa mi ju podarilo naladiť v Šarišských Michaľanoch takmer čisté mono. Vysielač má 0,2 kW výkon, ale dobrú kótu podľa mojej lokality príjmu. Technics ST-S505L a vertikálny lamda/2 dipól. Jozef
Z anténou otočenou na Rakúsko sa objavuje teraz viac staníc,ale aj 447 km vzdialené rádio Salzburg.
Poznačil som si to, 87.7 bolo FUN-ko. FUN-ko prebilo Jemné.
že rádiový signál som testoval cez mp3 rádio (DAEWOO MPF-1620A).
Áno, potvrdilo..je najslabšia. Bol som ešte 29. novembra 2014 v maďarskej obci Bánréve (44 km od Miskolca) pri Lenartovciach, chytil som tam všetky SK celoplošné MUXy, okrem MUXu 2. Signál som testoval na okraji obce pri nechránenom železničnom priecestí pri bielom kameni s označením 11. Maďarské MUXy nula bodov, ale mal som len tú moju malú DVB-T anténku (príjem realizovaný prostredníctvom TV Evolve Fantasy). Rádiá tu hrali prevažne slovenské..výborne hrali rádiá z vysielačov Kráľova hoľa, Dubník a Suchá hora. Expres som tu zachytil kvalitne až na troch frekvenciách.
podiel [%] celkovej počúvanosti
4. vlna 2023 + 1. vlna 2024 (kĺzavé dáta)
% populácie SR vo veku 14-79 rokov, počúval včera
% populácie SR vo veku 14-79 rokov, počúval minulý týždeň