Diskusia k téme Rekordy
Potvrdilo sa aj u Teba, ze je z KH najslabsia?
Doobeda som testoval príjem DVB-T na hornom parkovisku pri vlekoch, na malú anténku umiestnenej na streche auta som chytil nasledovné kanály:
K22 MUX4
K24 AVIS (TV Hronka, SLAGR TV a Noe TV)
K33 MUX3 (VER MUX)
K40 MUX4
K49 MUX1
K51 MUX2
K54 MUX 3 (VER MUX)
K57 MUX1
Potom som skúšal aj príjem rádií prostredníctvom autorádia, dosť dobre mi hralo poľské RMF FM na 96.0 MHz, ďalej z PL mi hrala PR1 (JEDYNKA) na 91.5 MHz a to isté slabo na 91.1, taktiež som zachytil Frekvence 1 94.1 MHz, Dankó Rádió na 89.9 MHz, MR2 92.7 a 102.7 MHz..ďalej SRo 1 89.1, i 96.6 MHz a VLNU na 101.8 MHz. Jemné 92.5 MHz, Jemné 93.8 MHz, 93.9 Beta, 94.9 ONE a 95.9 ONE RETRO. :)
Dnes zaujimavy ulovok - v centre PD mi hralo Best na 91,6 z PN.
V nedelu zasa vynimocne dobre isli radia z Ostavy vo Fack. sedle. Prekvapil ma najma Orion na 96,4, ktory prebil rusenie susednych tx, bezne ladenych v okoli. Tam je uzasny ten vplyv natocenia anteny a od neho zavisly prijem.
u mna detto (rds neviem overit lebo mam momentalne zapojeny iny tuner)
velmi ma zaujalo hlavne to rakusko .. a semmering (o3, fm4) mas tiez zlepseny prijem alebo ten je obvykly?
ja mozem ladit akurat tak sum bezne stanice... sa mi na streche uz uplne polamala 5-prvokova iskra :/ (asi vtaky a vietor alebo co).. nemam ani cas to teraz riesit
Čauko, sú u mňa zlepšené podmienky. Idú mi tieto stanice, niektoré normálne nejdú niektoré sú silnejšie -
96.9 - Regina BB z Popradu (221 km)
3 stanice z Modrého Kameňa (Španí laz - 145 km)
103.1 Devín - aj s RDS aj keď šumí
88.5 Regina BB - slabý signál (normálne veľmi slabo hraje SLO 1)
90.9 SRo 1 - tiež biedny signál
_FM mi prekrýva iná stanica, a Expres má veľmi malý výkon (1kW, ostatné 10kW)
Ďalej ide celkom obstojne Radiožurnál z Českých Budějovíc (220 km)
Potom OE 1 na 91.7 buď z vysielača Grunbach/Plackles kde je výkon len 10W - vzdialenosť 107 km!! alebo z Murzzuschlagu kde to je 30 W, ale až 145 km. U dvoch je ERP (efektívne vyžieraný výkon) len 6 W, ale maximálne ERP 10 a 30 W. Tak neviem, poraďte :)
To je zatiaľ asi všetko.
Použité rádio - Sony XDR-F1HD (s I2C úpravou)
k tomu 7-prvková smerová anténa
Lokalita - Chorvátsky Grob
Príjem SiTy frekvencií v MA pri Kauflande http://youtu.be/9lmeYNZdtRs
takze sever ide v pezinku!! no vyborne lomjan :) to som sa tu presne pytal v inom vlakne pred nejkou dobou ze ci to nahodou niekomu nejde aj v raci.. tymto padom by to teoreticky mohlo ist aj tam ak je miesto prijmu na kopci s vyhladom .. hm
druha vec - radio je predane ... pytate sa tu na dovody - chcem skratka skusit kupit este ine prijimace a porovnat si to.. :) zatial som nic ine ale nekupil lebo ani s tym nie je kam chodit kedze je uz zima a tatry mi uz po auguste nejak casovo nevysli cize som ani nemohol ist dorobit ten omylom zmazany bandscan z tecsunu na solisku a na hrebienku.
tretia vec - mnoho telefonov sa predava aj v CR (dovaza ich jeden jediny typek) ale cena je samozrejme vyssia.. servis robi klasicky IRD alebo priamo sa to posiela dodavatelovi.. zo znaciek by som odporucil napriklad aj THL znacku (komunitna podpora je velmi dobra a je to zabehnuta znacka). maju vyborny model s 5000mAh bateriou (THL5000) a teraz bude nastupca THL6000 - skuste si pozriet koho to zaujima.. oplati sa kupovat pochopitelne cez Ali (tiez mi odporucil kamarat ktory sa tym viac zaobera nez ja)
To je pravda, vcelku problém je nájsť aj anglickú recenziu... Značku Doogee mi poradil a ukázal jeden kamarát, keďže som plánoval už dlhšie telefón z Číny tak som už zostal a vyberal od tohto výrobcu. Presvedčil ma ako vždy pomer cena/ výkon / (a už poučenie z minulosti) batéria... V porovnaní s HTC m8 mini za takmer 400€ mám za 150€ parametrami priemerne úplne rovnaký telefón, dokonca s väčším displejom a o 650 mAh väčšou batériou + fakt že s týmito lacnými telefónmi mám dobré skúsenosti mi v ničom nebránil pred kúpou.
Zaujimave že ten smartfon sa predava aj v Česku,ale žiadne recenzie v cz ani sk nenašiel. Prečo si sa vlastne rozhodol pre tento?
Práve som dorobil manuálny scan a našiel som ešte nasledovné:
90.2 Rádio Piešťany (Vrbové 300w 47km) - trochu zašumené, no nikdy predtým v PK
93.3 Proglas (Jeseník - Praděd 20kw 200km) čisto
100.9 Impuls (Jeseník - Praděd 20kw 200km) čisto
102.3 Dankó Rádió (Kab-hegy 5.4kw 140km) čisté mono
na 104.2 sa tlačí Frekvence 1 z Jeseníku (104.3MHz 20kw 200km) no kvoli Devínu na svojej 104.3 nehrá, rovnako aj na 104.6 Frekvence 1 (104,5 MHz Brno- Kokál 125km 67kw) na 104.5 tiež nehrá
106.2 ČRo Radiožurnál (Hodonín/Babí lom 9.1kw 83km) čisto
takisto aj 106.5 ČRo Brno hrá na 106.4 kvoli Jemným a 107.5 Radio Proglas ide iba na 107.4 kvoli Expresu a to má dokonca iba 2.9kw
Doogee DG500C Discovery 2, dá sa cez portál heuréka pohladať aj z CZ obchodu ktorý mal dopravu zadarmo (nechcem sem hádzať linky, neviem či to nie je zakázané)
Ak sa ale chceš popýtať na nejaké veci tak kludne na mail :)
@Mino: Modra vysielala už aj pred Vianocami, neviem presne odkedy ale týždeň pred nimi už určite
@Palo: Určite niekedy skúsim, ajkeď doma sa mi také video točí lahšie, no Číňan dokonca podporuje aj nahrávanie FM takže k hociakému úlovku budem schopný dodať vzorku :) niekedy určite skúsim aj kopce
@takyBa: vysielače a vzdialenosť mi neukazovalo nič, to som tam už pridal ja sám pri editovaní videa, ak si všimneš tak nie na všetky rádia (BA a Kamzík) som to tam pridával, išlo mi iba o tie "úlovky", možno som použil trošku podobné písmo akým telefon udáva RDS a radio text tak ťa to mohlo trošku pomýliť
Včera som mnoho času nemal, ale rýchlo som si prebehol pásmo a oproti minulému scanu mi hrali čisto aj Kiss-Hády na 88,3 ktore vtedy kvoli Expresu na 88,4 mali problém, včera ho ale prebili... a historicky prvýkrát som doma zachytil aj Budapešť a to PETOFI na 94,8
mna skor zaujimalo,ako ti pekne ukazovalo na tom mobile,vzdialenost vysielacov,to je priamo v mobile,alebo je na to aj dajaka aplikacia?
tak to veľmi zaujímavý bandscan, tieto málo známe značky majú často lepšie tunery ako značkové. Skús aj manuálne ladenie, čo nájdeš a potom sa podeľ o úlovky. Zaujímavé videjko by bolo aj keby si urobil niekde z Karpát.
Mna na tom scane zaujalo radio Modra
Hneď zo začiatku Vám chcem všetkým zaželať pekné sviatky (trošku neskoro ale hádam ste ich prežili v zdraví)...
Na Vianoce som si zaobstaral čínsky telefón značky Doogee, dnes som si všimol že má aj FM tuner tak som ho doma (centrum Pezinka, prízemie v bytovke) vyskúšal a niektoré úlovky ma velmi prekvapili, medzi nimi napríklad Krokodíl v čistom stereu, takisto sa mi podarilo zachytiť aj Jihlavu a Praděd (podotýkam že všetko zachytilo automatické hladanie), viacere Brnenské frekvencie ale aj napríklad Radio Sever ktore sa mi vždy predtým dalo zachytiť len v kopcoch. Podrobnejší scan som nerobil, ale s kvalitou tuneru som nadmieru spokojný. Prikladám aj video zo scanu
http://youtu.be/OEP0NkgNX8s
to chytám aj ja v mono kvalite na chalupe pri Šali
kedze aktualne nevysiela radio ONE na 92,3 MHz LV na autoradiu sa mi podarilo na tej istej frekvencii zachytit radio HANA Olomouc 5kW, 180km
Dnes boli po celý deň výborné podmienky z nemecka, tu je video s dynamickým rds, stanica HR4 z Hoher Meissner - vzdialenosť od Stankovian 702 km
https://www.youtube.com/watch?v=-CthnU7apIE
je to kvalitka alebo by si mozno odporucil aj nieco lepsie od toho? chcem realne nieco zakupit preto sa pytam :)
podiel [%] celkovej počúvanosti
4. vlna 2023 + 1. vlna 2024 (kĺzavé dáta)
% populácie SR vo veku 14-79 rokov, počúval včera
% populácie SR vo veku 14-79 rokov, počúval minulý týždeň