Diskusia k téme Rekordy
diki, mozno ho sem prinutim napisat komentar :) uvidime ake podrobnosti vie dodat k tomu prijmu
Chorvati alebo Slovinci na 102.4 sa bežne dajú naladiť na D1 medzi Sencom a Bratislavou.
V okolí Handlovej ide táto frekvencia veľmi dobre, tiež za sedlom na ceste smerom na ZH... Ale od Žiaru to nemám okuknuté, lebo tam je niekoľko silnejších frekvencií RE. Napriek tomu to považujem za mierne "nadnesené" tvrdenie ;) V okolí Fačk. sedla ide Kamzík tiež, no táto frekvencia je rušená Poliakmi, takže tam ide skôr Vlna a Fun.
Lokalita Ba frekvencia 102,20 mhz
nazdarte. dlhsie som sem nepachol lebo nebol cas. ...
tej 1kW-ovej antene rock z drotarskej cesty by som sa potencialne az tak necudoval lebo vyhlad z tej strechy bytovky kde je teraz vysielac, tak isto ako aj do zrusenia stoziara v horskom parku, vyborne vidno prakticky az po zobor lebo v ceste nie je vobec nic..
no dodal by som este inu zaujimavu info - kamarat teraz chodieva casto po R1 smerom do lucenca a bez akychkolvek vypadkov (iba obcasne zasumenie) mu udajne ide 107.6 expres z kamzika az volakde za zvolen v smere do bratislavy... mozete to niekto potvrdit a pripadne aj odovodnit? mne sa to osobne nezda...
Áno, je to jedna z možností...
to mohol byť odraz od lietadla
Len chvíľkový prienik okolo 19:10..akurát tam išli nejaké správy, na 95 pct to bolo HRT-HR 1, ako rýchlo sa tí Chorváti objavili, tak rýchlo aj zmizli...
Toto rádio mi tiež takto sporadicky vyskočilo v Pečovskej Novej Vsi okres Sabinov, viackrát asi na 10 sekúnd, potom dlhšie nič a zase asi po 10 minútach sa to objavilo znova. Dialo sa to často. Jozef
Dnes asi 10 minút pred desiatou sa mi podarilo zachytiť túto frekvenciu Rádia Blaník v Kozárovciach pri Leviciach...čo som započul.."milujeme jaro", započul som aj identifikáciu stanice a potom hrali pesničku od Barbory, ale snáď ani nie o minútu sa signál z tohto vysielača vytratil...
Vysielač by mal byť vzdušnou čiarou okolo 315 km (DigitRadio 210 od TechniSatu).
Nachvľu som na 105,4 MHz zachytil Hitradio RTL so Chemnitzu, 100 kW, vzdialenosť 416 km. Video som nestihol nahrať, dokým som stihol všetko zapojiť, už to bolo preč.
Pravdepodobne odraz od lietadla. Identifikované pomocou live-streamu, bez RDS.
Voľakedy som to už spomínal, že ten malý vysielač je zázračný, nakoľko v klesaní na vjazde do PD od Žiaru prebíja Suchú horu so 100 kW, vzdialenú vzduchom možno 25 km cez menší kopec. Hrá čisté stereo s RDS a až pod kopcom sa opäť presadzuje 97,6.
že vysielač Rádia Anténa Rock 100.3 MHz Bratislava - mesto (1 kW) pokrýva ešte aj Tekovské Nemce.
som bol zas v Novej Bani, DAB+ Kamzík signál error som mal aj 24. Okolo ôsmej ráno som si všimol zmenu dátových tokov...
V utorok mi pri ZA veľmi pekne hralo Rádio Wanessa z Racibórzu, predtým nezachytené. Celkovo veľmi dobre išiel tento smer, Hošťálkovice úplne zmazali BB Reginu... http://fmscan.org/ml.php?r=f&t=6400270
v tých Tekovských Nemciach (na začiatku) mi na 100.2 MHz hralo nejaké poľské rádio, ale neviem aké...
Dnes sa mi dal bez výpadkov počúvať napr. i na začiatku Tekovských Nemiec (okr. Zlaté Moravce), v smere od Hronského Beňadika). Štvorčeky (max. 4/16), najlepší signal error okolo 15.
Ale je zaujímavé, že signál som dokonca zachytil i v meste Nová Baňa (pred potravinami Maruška - CBA, Cintorínska 61). Stačilo to na naskenovanie všetkých štyroch rádií v rámci multiplexu, avšak signál sústavne vypadával a bol veľmi nestabilný.
od toho vysielača je zhruba 290 km.
DigitRadio 210 od nemeckej firmy TechniSat.
Dnes na konci Kordíkov (na lúke pred lesom, smer Kordícky rodinný chodník) som zachytil rumunské verejnoprávne rádio Radio Romania Cultural (na 100 pct to bolo RR Cultural), hralo mi to síce na 96.2 MHz, ale podľa frekvencií to vyzerá na oficiálnu 96.1-ku, vysielač Oradea=Nagyvárad ( http://fmscan.org/mi.php?i=8793252 )
Nabehlo mi s RDS dnes ráno okolo 07:30 tesne pred Prešovom v smere od Košíc. Signál som zachytil aj v samotnom Prešove, ale už v slabej kvalite.
Testované včera poobede okolo 16-tej prostredníctvom prenosného digitálneho rádioprijímača DigitRadio 210 (TechniSat Germany), DAB/DAB+ som nezachytil žiadne.
Včera som tam zachytil Poliakov (na 100 pct to boli Poliaci) na 98.8 MHz, príjem bol veľmi nestabilný, signál hodne kolísal a strácal sa.
Ešte som pravdepodobne Poliakov zachytil aj na 89.9 MHz, nabehol aj nečitateľný RT..signál nebol dostatočné silný pre zobrazenie celého RT a po chvíľke sa signál úplne vytratil, potom tam začali hrať nejakí Maďari.
podiel [%] celkovej počúvanosti
2. + 3. vlna 2024 (kĺzavé dáta)
% populácie SR vo veku 14-79 rokov, počúval včera
% populácie SR vo veku 14-79 rokov, počúval minulý týždeň