Diskusia k téme Rekordy
Dnes sú zlepšené podmienky, lepšie ide Kekeš, Sitno, Baia Mare aj Kielce. Na 97,4 MHz som mal Čro1 z Pardubíc- Krásne. Jozef Š. Michaľany
diki. s polskom som vobec nejak nepocital. mohlo by to sediet, ze sa mi zdalo pocut slovencinu a bola to polstina :)) dalej som pre kratkost casu neriesl a ladil som dalej
Včera už skoro po tme sme na Pirnagovom vrchu, okres MI chytili 95,3 Burgas, Bulharsko. Kolisavo, zasumene, ake bolo počuť Bulharčinu.
Majak: 88,3 je Tokaj Dankó. Ten bandscan je košická klasika. Dokonca sa čudujem, že nešlo 89,2 Regina, Bánovce a 101,6 Versija Cholmec.
Čo sa týka okolia Košíc tak ja som mal extrém, ale to ide stále nie len pri zlepšených podmienkach.
Rákoš: 99,0 SRO 1 Sitno, stereo s RDS.
Pri západnom klesaní z Dargova smer Košický Klečenov ide krásne mono 99,3 Evropa 2 Praděd. Vyskúšajte si to všetci.
V presove mi na 92.0 prebija radio Slovensko z 92.2,tak zrejme ci to nebolo ono,na tie dve frekvencie sa ti skusim pozriet a ked zistim tak ti napisem.Ahoj
a co to potom mohlo ist? .. tomu nerozumiem, 92 bolo dost zasumene.. povedal by som ze signal na klasickom rozmedzi 1-5 bol na 0-1 a islo tam daco slovensky hovoriace chvilkami.. pozrel som to len podla zoznamu vysielacov.. hm a tie ostatne dve frekvencie nevies doplnit? 88,3 a 106,0... plus tie vkv1 tam tiez daco velmi zasumene bolo ale to moze byt aj zlym vstupom v hentom pracovnom mobile a bol to zle demodulovany signal kedze z ukrajiny mi normalne vobec nic neslo co napriklad v tatrach ide v pohodicke... s tym kekesom som dost prekvapeny vzhladom na vzidalenost a moje prijmove moznosti na tej lucke, ale zas na druhu stranu podobny zazitok mam v bratislavskej raci s prijmom z kralovej hole :)
Ahoj,byvam na tahanovciach,vsetko suhlasi ako si napisal,ale akoze ti isiel Elan na 92.0 ked nevysiela,ved som ho skusal aj v presove.
mozeme sa pripadne dohodnut na organizovanom stretnuti a ladit niekde spolocne... :)
ja som v ramci obchodnej cesty urobil v piatok mensi bandscan na kosickych tahakoch, ale s mobilom som nic specialnejsie nemal sancu zachytit, kedze som cestoval vlakom a nic lepsie som so sebou nemal. jedine, co ma prekvapilo, je dosah vysielaca z madarskeho kekesa.
xperia m c9105
2015/10/23, 14:33-15:26 hod.
kosice - tahanovce, luka nad sidliskom - najvyssi bod
zamracene, hmlisto
vkv I
79,6 ?
80,2 ?
vkv II
87,7 fun - dubnik
88,1 vlna - skaros, marovka
88,3 ? (klasicka hudba)
88,8 devin - stebnicka magura
89,8 sport - presov, monoblok
90,2 kossuth - panyok, nagy hegy
90,7 bartok - kekes
90,8 kosice - sabinov, lysa
91,2 slovensko - magurica
91,7 kosice - kosice, heringes
92,0 elan - presov, sibena hora
92,7 petofi - tokaj, nagy kopasz
92,9 lumen - fintice, straz
93,1 sport - kosice, uzhorodska
93,5 slovensko - stebnicka magura
93,8 best fm - kosice, heringes
94,0 best fm - presov, sibena hora
94,4 lumen - kosice, heringes
94,6 kossuth - perkupa, csengo teto
94,8 antena rock - kosice, heringes
95,2 expres - kosice, bankov
95,5 kossuth - kekes
95,7 vlna - kosice, heringes
96,2 devin - kosice, werferova
96,6 slovensko - dubnik
97,1 kossuth - miskolc, avas
97,5 kossuth - tokaj, nagy kopasz
*97,7 dobre radio (nosna) - kosice, uzhorodska
98,3 class fm - miskolc, avas
98,6 jemne melodie - dubnik
99,5 expres - presov, sibena hora
100,3 regina kosice - dubnik
100,6 maria - madarsko, neviem kde
101,2 radio fm - kosice, werferova
101,5 radio fm - presov, sibena hora
101,7 radio fm - stebnicka magura
102,0 europa 2 - kosice, uzhorodska
102,2 devin - magurica
102,7 petofi - kekes
102,9 fun - kosice, werferova
103,5 class fm - tokaj, nagy kopasz
103,7 europa 2 - sabinov, lysa
104,1 kiss - presov, monoblok
104,5 kiss - kosice, furca
104,7 class fm - kekes
105,2 antena rock - presov, sibena hora
105,5 bartok - tokaj, nagy kopasz
105,8 vlna - presov, sibena hora
106,2 expres - kecerovsky lipovec, makovica
106,7 devin - presov, sibena hora
106,9 kosice - kosice, bociar
107,7 rockova republika - kosice, heringes
Po tychto vašich úlovkoch dostavam chuť zobrať auto niekde na kopec a preladiť éter ;) , no možno na druhý víkend.
Dnes sa nám s jozefom446 podarilo na tuneri Sangean chytit 96,8 Dvojku 99,0 Ostravu a 100,5 Implus pri Kamenici nad Cirochou.
V sobotu išlo aj mne viacero rakúskych staníc v okolí Handlovej, najviac ma ale prekvapili nejakí Slovinci, myslím, že na 100,6. Prebehol som pásmo len narýchlo v aute...
Tí Nemci v Turanoch super, nakoľko tam je zrejme dosť silná ešte aj Kráľova hoľa...
antena bola 8 prvkova zakupena ,žiadna domáca výroba a prijímač Panasnic SA PM250,použil so aj kanálovú propustVKV laditelnú a TESA MINI 2
velmi zaujimavy ulovok, aj mna by zaujimal RX
Ahoj, to je pekný úlovok. Na aký prijímač a anténu sa ti to podarilo?
Dnes sa mi podarilo zachytit Bayern 1 na frekvencii 92.20Mhz.Rakúske radia išli všetky okrem O3,ktorè je zrušené toto mi išlo v Turanoch
a od juzneho po severny portal by v bratislavskej sitine mohlo hrat viac nez jedno radio :))
Od Tatier k Dunaju hrajú rádia zo Sitna :)
Hrá po NM... Tiež od V. Uheriec po PD...
91.5 MHz Jedynka a 103.0 MHz rádio Katowice. Hrali celkom obstojne.
Testované 14.08.15, prijímač SilverCrest.
ahojte. v nedelu, 30.8.2015, som mal prerusovany prijem na par sekund a vybiehali mi nejaki poliaci... ladil som zrovna na mobile suchu horu... miesto prijmu haydnova 19 bratislava, cas cca okolo 8:30 hod. 97.6MHz uplne rusene chvilkami.. neviem co v by to mohlo byt.. zeby PR2 z bialsko bialy??
nielen z poľska, mne chodili dokrývače do 0,5 kW zo západných Čiech čo je skoro 500 km
dnes rano bolo silne tropo z polska,asi na dve hodiny za mi podarilo naladit 50kanal z krakowa,mux 3
Dnes na tom veľkom parkovisku pri ZŠ Jána Bakossa v BB som zachytil poľské rádio na frekvencii 90.3 MHz (započul som tam poľštinu), boli len opakované pár sekundové prieniky, čiže ten signál bol veľmi slabý. Zachytené cez tuner autorádia.
Za Klokočovom v okrese Michalovce chatová osada väčšinou vo večerných hodinách príjem rumunských staníc aj s RDS 96,1 to bolo tuším Cultural FM a 107,6 Pro FM a zistil som, že všetko to ide z vysielača, ktorý sa nachádza v meste Oradea blízko pri Maďarsku. Je možné, že som zachytil aj viac staníc ale tie asi už nemali RDS ale tieto 2 som si zapamätal.
podiel [%] celkovej počúvanosti
4. vlna 2023 + 1. vlna 2024 (kĺzavé dáta)
% populácie SR vo veku 14-79 rokov, počúval včera
% populácie SR vo veku 14-79 rokov, počúval minulý týždeň