Diskusia k téme Rekordy
ano, mame tropo nad Slovenskom, vyvrcholi zajtra a pozajtra
Predpoved propoagacie : http://www.dxinfocentre.com/tropo_eur.html
Dnes podvecer chystam sa ist autom na kopec skusit zachytit nieco vzdialene.
Dnes v Slanskych vrchoch nad Herľanmi pri byvalych kupeloch na Borde som pocuval Radio Novi Sad zo Srbska na frekvencii 99,3 Mhz, urcite ten vysielac bol vzdialeny aspon 450 km, okrem toho tam isli radia z Budapesti, Modreho kamena, Sitna a Suchej hory + plno polskych radii - mal som mobil Sony Ericsson W200. Ked som tam bol naposledy asi pred 12 rokmi, chytil som na aj Radio Proglas na 93,3 Mhz na malom radiu, teraz tam isiel Lumen.
Naozaj? Ja som skúšal iba Dubie. Tam to ide dobre na CH 25 STV 1, 2, 3 a na CH 59, tak ako som spomínal. Všimol som si, že si prihlásil na odber mojich videí. Dnes tam dám bandscan Ptičie, kde ide 94,8 MHz PETOFI. Robené včera večer.
Absolútne trefná poznámka. Vo verejnoprávnom multiplexe na Rožňavskom vysielači je STV2 ako STV3 a naopak. Skoro som kvôli tomu zmeškal F1 :-D
nie som Palo, ale poradie by malo byť všade rovnaké, je to riadené centrálne...
Ešte sa opýtam, aké je poradie programov na CH 59? Je to JOJ, JOJ Plus, Markíza, Doma?
Ďakujem za info. Uhlisko máš asi preklep Úložisko.
no na 105,8 nemám šancu niečo iné naladiť ako Lumen. Tu ide Lumen na 105,8 veľmi dobre s RDS. Z DVB-T u nás ide Krížava, ale ešte lepšie ide CH 59, stabilne sila 57 % a teraz ako napadol sneh dokonca sila až 65% a kvalita okolo 70%. Pri Krížave to bolo dosť aj o počasí. Niekedy boli aj výpadky, ale možno to bolo spôsobené aj tým zdielaním rovnakého kanála (Krížava-Uhlisko-Magurka). Ch26 som zatiaľ nezachytil, ešte asi nie je spustený. CH61 ide slabo, odraz z Malej Fatry, ale ide len 20% kvalita.
Aké DVB-T chytáš? CH 68 Krížava Ti ide dobre? Chytáš CH 26 alebo CH 59? Raz si spomínal, že Ti išlo CH 59 a mal si náznak signálu aj na CH 61 a CH 29 Kojál. Skúšal si aj CH 40?
Ja ho chytám vo Važci, aj na 105,8 MHz ale niekedy sa na 105,8 MHz pchá LUMEN z Magurky.
RADIA zo slovensko na tureckej krajine ked bola dovolenka,
nevite nekdo jake satelitne reloveove trasy maju ze idu aj v turecko dost dobre vysielane relacie su na tie stanice slovenske? jako je to vobec mozne take niecoo??
Dnes večer som zachytil na 105,3 Mhz raskúske rádio Kronehit zo St. Pőlten/Jauerling 100kW.Vzdialenosť takmer 300 km. Signál nie je stabilný, objavuje sa nečakane, približne každým 10 minút na 30 sekúnd a potom znova zmizne. V najsilnejší moment išlo v čistom mono. Stankovany (liptov).
Ak máte čas, môžete sa pozrieť na moje videá na Youtube 92Quido.
Potom mám 340 km (Arad-Siria-Rumunsko), to som chytal "RRACTUAL" na 103.8 s RDS asi 500 metrov od Šachtičiek, smer BB, video som sem už dával, je to na YT...
ja s RDS doma tak do 250 km. ale je na youtube jeden chlapik, ktory ladil s malym sangeanom aj pocas letu v lietadle a RDS bez problemov na 500-600 km + nejaky koeficient vdaka tomu, ze bol nad zemou.
Čo som chytal nad Dobšinou (pri odbočke na Dedinky) to srbské rádio RTS Beograd 202 (RTS 202 - RDS) na 101.8, tak som zistil, že vzdušná vzdialenosť miesto príjmu - vysielač je až 417 km...máte s RDS už aj väčšie vzdialenosti ? Nemyslím teraz ES.
že napr. Edinburgh je vzdušnou tak 1700 km...myslel som, že trocha viac to bude. A je to frekvencia 87.7 zo Suchej hory pri BB.
http://www.youtube.com/watch?v=OulkaPW2tJg
Toto je síce ES, ale tiež myslím zaujímavé, ono to bude aspoň 2000 km...
Pirnagov vrch, 89,9 MHz, KOSSUTH, Komádi.
Satu Mare, radio UNU, chytám to v Užhorode. Dnes asi o 13:00 mi išlo na Pirnagovom vrchu 91,0 MHz RRACTUALITATI Bihor stereo s RDS ale o 10 minút už len mono bez RDS, minule tiež pri Brekove mono bez RDS, miestami prerušoval EXPRES Moldava.
podiel [%] celkovej počúvanosti
2. + 3. vlna 2024 (kĺzavé dáta)
% populácie SR vo veku 14-79 rokov, počúval včera
% populácie SR vo veku 14-79 rokov, počúval minulý týždeň