Diskusia k téme Rekordy
Zdravím do blízkych Turian. Aj ja som chytil minule 89,9 Ö2-Wien a hrá celkom dobre. Predtým som nemal šancu ho zachytiť, lebo veža má zlú selektivitu, tak som pripojil anténu z veže na mp4 prehrávač a zrazu sa objavilo kopec staníc, ktoré by som na veži zachytil iba pri odstávkach blízkych vysielačov. Z rakúskych som takto na mp4-ku chytil aj Semmering - vzdialenosť 297 km a výkon vraj len 5 kW, niekde uvádzajú 9 kW - konkrétne 88,2 Hitradio Ö3 a 95,8 Radio Niederösterreich. Na veži pritom chytám na 95,8 len guláš Zetka z Wisly a SRO 1 z Trenčína.
Čo ma dostalo, tak je príjem Rádia Rubi na 97,1 z Olomouca - 0,5 W, vertikál - vzdialenosť 142 km. Na mp4-ke hrá aj napriek silnému signálu z Krížavy na 97,2. Na veži mám "zaprataný" príjem Devínom z Krížavy od 97,0 po 97,4,takže bez šance. Tiež po dlhej dobe som počul 88,3 Kisshády, ktoré som kedysi počúval, až kým jedného dňa nezačal vysielať rušička Expres z Ružomberka.
Tiež som prvýkrát takto zachytil aj Rádio Šport, bývalý Hornet na 104,2. Na veži zase bez šance - mix Funradio zo 104,0 s Radio FM zo 104,3.
A k tomu tvojmu rušeniu - bude to Lumen zo Žiliny na 89,8.
Vdaka,kedysi sme v Turanoch chytali viac rakúskych stanic.Teraz ide len toto
to rakuske 89,9 je radio wien vysielac wien 1 - kahlenberg 100kW vykon.
dnes o14:00 som zachytil české radio RADIO JIH -88,9 Mhz a nejaké rakúske radio/89,9 Mhz/ ale sa to mieša sw nejakým slovenským.Skúsim anténu zatienit.Rušivý signál mi ide od západu,malo by to ísť.
Včera okolo 16:30 som niekde blízko za Gratzom chytil:
HRT - HR 1 (102,4 Mhz)
HRT - HR 2
HRT - HR 3
(na 2-ku a 3-ku som zabudol frekvenciu)
Asi pred 2 týždňami o 11:30 som v HE na 95,0 Mhz turecké rádio Ankara na pár sekúnd aj s RDS "ANKARA" (singnal kolisal)
Potom sa príjem zhoršoval až to zmizlo.
Bolo tam aj veľa srbov, a rádio BEYAZ neznámeho pôvodu na 94,2 Mhz aj so stálym RDS.
Toto radio sa mi vzdy dari v celku dobrej kvalite chytat na 105.3 hlavne v zimnych mesiacoch,pri silnejsich mrazoch,zrana a dopoludnia.Ak je velmi nizka teplota aj cez,tak hraju aj pocas dna,aj ked nie v tak dobrej kvalite.Cez ostatne obdobie si ani neskrtnu.
Na 5-prvkovú Yagi anténu ide tento vysielač aj v okrese Kys.nové mesto,najlepšie 94,8 Mhz a 89,5 Mhz,ale takmer stále úniky signálu občas aj z RDS,a to počas celého roku.
Dnes na Záhorí čisto išlo 89,5 Music FM ďalej 100,8 Neo FM rušenie s Javorinou a 105,3 Bartok prebilo aj Kronehit z Jauerlingu
Na streche bytovky na Myjave mám Yaginu pre FM pásmo s predzosilovačom 25 dB, otočená cca smer Praděed(Jesenník, ČR). Na frekvencii 96,4MHz hrá čisto stereo rídio Orion z Ostravy Hošťálkovice, ale každých pár minút sa tam pripletú poliaci a keď som teraz hľadal, čo by to mohlo byť tak to vychádza aj podľa smeru Rádio Trójka z Poznane(Śrem 120kW), čo je ale vzdušnou čiarov 374!!! km.
niektoré veci,čo si tu napísal som nevedel,ale je pravda,že z BN hrajú v Pruskom a tiež tam hrá aj WOW a TN frekvencia MELODY FM 89,8 má na svoj výkon slušné pokrytie,ako je na tom PB fekvencia MELODY FM 104,4? ja som ju chytil jedine v aute a to tiež bolo na 90% šum,na mobile alebo veži žiadna šanca,pretože tu hrá aj F1 104,3 a s horším signálom aj na 104,5
Dnes okolo 9:00 bolo možné naladiť vzdialené FM vysielače.Z RDS na 88,2 MHz KEF z Tuniska,na 91,3 MHz Talianske RAI RADIO1 a iné bez RDS rušené lokálnymi vysielačmi.
Melody FM z TN nemoze ist dobre na Ilavu lebo vysielac maju na budove nizsie o viac ako 130 metrov ako Expres a viac vysielaju smerom na Javorinu lebo v Bzinciach pod Javorinou u babky hraju cisto stereo a z CZ sa na Slovensko tlaci z 92,8MHz CR Olomouc o sile 5,5kW dokonca z TN hradu 89,8MHz 30W chytam v PB na balkonovu antenu v H-cku. V Pruskom je pocut aj frekvenciu z Banoviec nad Bebravou 96,9MHz a este jedna zaujimavost v Ziline pocuvaju 88,5MZHz z Dubnice a ked su dobre podmienky hraju aj pri Strecne v aute.
Čavte, dnes ráno okolo 7 hodiny vysielač Komádi čisté mono a všetky frekvencie z neho. 96,7 MHz petofi rádio, ktoré je vedľa rádia Slovensko 96,6 MHz, bolo počúvateľné, hoci je 96,6 MHz silná frekvencia.Niečo mi išlo aj na 99,9 MHz, ale nezachytil som názov rádia.Jozef Šarišské Michaľany.
ja dom chytil MELODY FM z Dubnice aj v Bytči...a to má výkon 0,15 kW,a čo sa týka Expresu tak sa ti ani nečudujem,v TN má Expres 0,5 kW a kvalitne ide naladiť aj v Pruskom alebo v Ilave,zatiaľ čo MELODY,HIT FM a BETA z TN tiež majú 0,5 kW ale v Ilave alebo v Pruskom to už len šumí,a Expres z PB má 1 kW a ešte sa dal počúvať za TN pri NM,Expres z NM má 0,5 kW ten v Ilave tiež dosť šumí,ale dá sa rozoznať hudba aj moderovanie a Expres z NM 0,5 kW sa má u mňa lepší signál ako MELODY,HIT FM,BETA z TN,ktoré majú tiež 0,5 kW
Mne sa pred pár rokmi v centre Levíc kde bývala moja známa ale už je dávno presťahovaná tak v jej byte sa dalo chytiť veľa zaujímavých staníc. Napríklad 236 KM zo vzdialenej Moldavy nad Bodvou som zachytil na 91,0 FM Expres a taktiež aj z Lučenca na 101,1 FM som zachytil Expres, aj z Rožňavy 95,7 Expres čo sa čudujem pretože tie vysielače majú slabší výkon hlavne z Rožňavy, doteraz si to neviem vysvetliť. A pekne išli aj stanice zo Žiliny, Dolného Kubína, Nové Mesto nad Váhom ale aj z Bratislavy. Do dnes aj na poliklinike v Leviciach na najvyššiom poschodí viem zachytiť frekvencie zo Žilinského Kraja ale aj Nového Mesta aj Bratislava ide. U mňa doma na mobile keď som pri okne a držím ho hore tak ide aj Poprad - Kráľová Hoľa 92,2 FM SRO1 ale aj 100,9 FM - Europa 2. Mám pocit že Poprad - Kráľová Hoľa je aj najsilnejší vysielač na Slovensku pretože ide zachytiť aj po ceste od Lučenca až skoro po Moldavu nad Bodvou a ťažšie aj v Michalovciach.
myslím že nie keďže BA je odtiaľ ďalej a výkon Patrie je len 0,20 KW čo je dosť málo a nebolo to v maďarčine, bolo to niečo ako chorvátšina.
Po dnešných búrkach sú u mňa zlepšené príjmové podmienky napr. Zlín 89,6+90,3, Hodonín 88,9 Brno-Hády a na 105,3 Rádio Zet - Kielce 233 km.
9.6.2012 okolo 13:30 som zachytil na 98,9 FM neznámu stanicu, zdá sa mi že to bola akoby chorvátska stanica, nehrala tam hudba ale len tam stále kecali a prerušovalo sa mi to s Rádiom Slovensko ktoré je možné zachytiť na 99,0 FM z Banskej Štiavnice zo Sitna. Bol som prekvapený pretože sa mi prvykrát osobne podarilo niečo takéto zachytiť aj keď to strašne prerušovalo SRO 1. Zachytil som to v jednej dedinke cca 8km od Vráblov. O 14:00 tam už nebolo nič počuť a hralo tam už len SRO 1.
Okolo 7 až 8:30 hod. celkom dobre hrali frekvencie 101,6 MHz proFM ,102,7 MHz Europa FM, a RRCultural 105,0 MHz z vysielača Zalau/Meses.Šarišské Michaľany, Jozef
http://kkonrad.dyndns.org:8000/index2.php
Tuner môžete ovládať na diaľku. ;-) Teraz hrá dobre (s RDS) 96.6 SRo 1, zrejme z Dubníka, hrá aj FUN-ko 104.0 zo Suchej hory..horšie 101.5 Regina BB..hrajú aj nejaké maďarské Rádiá a iné..
Dnes okolo siedmej ráno som prebehol pásmo a na teleskop počas dnešnej hmly tu v Šarišských Michaľanoch išli rumuni síce mono, ale počúvateľne.96,1 MHz Oradea, 105,6 MHz Resita Semeric, 106,8 MHz Arad Siria, 107,6 Info pro Oradea. Keď sa hmla stratila, s ňou aj tieto vysielače.Ostali len stabilné 91,0 105,0 107,9 MHz.Jozef
Dnes ráno okolo pol deviatej mi išla veľmi dobre frekvencia 96,9 MHz rádio Impact z vysielača Baia Mare a to na autorádiu v Pečovskej Novej Vsi, dokonca aj za jazdy bol signál dosť stabilný.Išlo to aj s RDS dynamickým.Keďže som v Pečovskej Novej Vsi pár rokov dozadu býval, viem, že z Baia Mare ide stabilne frekvencia 102,5 MHz, ale Impact som vtedy nechytil.Keď som vyšiel z obce smerom na Sabinov,vysielač Baia Mare už zanikol, tam už na 96,9 MHz ide Regina BB.Jozef
prosím Vás o radu, bydlím v Púchově přes 30 roku a stále jsem poslouchala na Aiwe/dvoukazeťák starý/ vysílání radiožurnál Praha.od minulého roku ho již buď nechytám vubec nebo úplně nekvalitně. Mohu poslouchat jen přes počítač. Poraďte jak se to dá vyřešit. Jsem jen posluchačka, duchdkyně a rádium se nerozumím. Děkuji Alexandra
podiel [%] celkovej počúvanosti
4. vlna 2023 + 1. vlna 2024 (kĺzavé dáta)
% populácie SR vo veku 14-79 rokov, počúval včera
% populácie SR vo veku 14-79 rokov, počúval minulý týždeň