Diskusia k téme DVB-T na Slovensku

Zilina ma Markizu nie z Krizavy, ale zo Stranika na 44. k. Neplette dva rozne vysielace a kanaly. Uz bolo povedanych vela nepresnosti...

Super hláška: Žilina - Krížava ukončí vysielanie Markízy v apríli. Keby aj nejakú analógovú mala.

No ano vymontoval som a už to ide lepšie len mám ešte jednu anténu tá ma zosilovač kábel má asi 35m a bojím sa či to potiahne bez zosilovača. Inak pomohla rada Quida.Signál chytám odrazený keď namierim na vysielač tak to buď trhá alebo vôbec neide.

Dik. Viem, že sa na Magurici pracuje, potvrdil mi to aj Towercom. Teraz som prišiel zo Sniny. Meral som na parkovisku pred Tescom, priamy výhľad cca. 3 km. Obraz nejde stabilne. Asi po 10 - 15 minútach spadne sila a kvalita o 40 % a asi o 5 sekúnd znovu vystúpy na normál. Zdá sa mi, že výkon kolíše, raz je plný a raz nie. Keby nebola Magurica v SFN, bolo by to v poriadku, ale pri SFN ju mali buď odstaviť celkom, myslím iba DVB-T, alebo stiahnuť výkon, ale tak, aby bol výkon stiahnutý počas celej rekonštrukcie, čiže v kuse aj mesiac. Potom sú z toho prijímače šalené a robí čo robí. Ešte jedna vec v Porúbke chytám Makovicu odrazovo na sito zo zosiľovačom a ide perfektne bez výpadku 96 %. V Humennom mi robí čo robí, pretož si set-top box neviem vybrať vysielač. Vyberne Maguricu, pretože je silnejšia, o chvíľu Magurica hapruje - výpadok na 5 sekúnd, tak dá Makovicu. Potom začne ísť Magurica zas výpadok 5 sekúnd a dá ju. Mimochodom 1. 12. 2010 bola celé poobedie odstavená Magurica. Počas tejto doby som mal 57 % Makovicu bez jediného výpadku. Keď človek spozná na vlastnej koži SFN, tak príde na to, že je to blbosť, hlavne pri dvoch silných vysielačom, ktoré sú navzájom viditeľné.

Nejdes nahodou cez stromy? nemas v ceste nieco, kde moze vznikat odraz ? Vtedy to zvykne robit. Presun antenu na lepsie miesto hoc aj so slabsim signalom a tam to kludne moze byt bez vypadkov. Ja mam signal 40%, kvalita 100% stabilne. Predtym som mal 90% a 100% a vtedy mi to tiez robilo to co Tebe - obcasne vypadky - casom som zistil, ze mi to robi strom ktory stoji v ceste.Antenu som presunul mimo neho , signal slabsi ale stabilita super.

Na Magurici sa pracuje a je znizovany vykon - nikto si neda ziarit velkym vykonom do hlavy, tak mozno aj preto Vam to hapruje v tychto dnoch.

CH 62 nie je ani SFN a vidíte, že to robí tiež.

Tie výpadky Towercom nazýva konfigurácia siete.

Už si ten zosiľovač vymontoval? Na chalupe mám CH 62 a tie výpadky môžem potvrdiť. To isté začala robiť znovu Magurica CH 64. Dnes idem do Sniny pod vysielač s notebookom o výsledkoch Vás informujem večer.

Máte aj vy výpadky asi 2 sekundové pri príjme z toho vysielača?
Lebo signál aj kvalitu mám okolo 70% bez zosilovača a nepravidelne na také 2 sekundy spadne sila aj kvalita na 0.Za odpovede Ďakujem.

pre Palo zo Stankovian:
Na Slovensku je (alebo bolo) viac prípadov, že prevádzač bral signál z iného prevádzača (ale je to trocha na úkor kvality signálu). Tá Markíza bude najskôr z Mnícha, možno by mohla byť aj z Úložiska, Suchej hory, Kráľovej hole, Magurky (tá je výkonovo však veľmi slabá), ale určite by tieto vysielače boli na Havrane zachytiteľné. teoreticky by sa dala urobiť na TV prevádzač aj pozemná RR trasa (ako na vysielače), ale to by bolo finančne náročné.

Ja mám veľký rešpekt pred Stankovianskymi horami,a to odvtedy ,ked ešte ako malý chlapci sme zbierali na úpätí Havranu maliny a tu zrazu 10 m pred nami maco.Tuším vtedy by sme zvládli aj maratón.Sme sa zastavili až u našich na Mokrackej.A o týždeň nato som videl ako maco dokaličil môjho strýka-ale prežil to aj ked prišiel o jeden prst a takmer o jedno oko.Ale to len tak naokraj,to aby ked niekdo pôjde skúmať ten prevádzač,tak nech si zoberie zo sebou gulovnicu a dva granáty.Bolo to ale pred vyše 30 rokmi.

I w kwietniu również DVB-T Makovica CH 25 i CH 59.

Zobacz harmonogram wyłączania analogowych nadajników w Słowacji na 1. i 2. kwartał roku 2011. http://www.quidovysielace.webnode.sk W kwietniu 2011 DVB-T Magura MUX2 CH 40 i VERMUX CH 54.
Napisz mi e-mail. Napiszę Ci więcej. Dziękuję za informacje.

Pomału możesz szykować antenkę kierunkową na Suchą Górę kanał 61 na MUX2, prawdopodobnie jeszcze przed Swiętami Bożego Narodzenia zaczną się testy przed emisją komercyjną z tego nadajnika. Ja mam wszystko do tego przygotowane,jeżeli się coś pojawi to Ci napiszę. Mam małe pytanie czy Bardajew myśli o wzmocieniu swygnału DVBT w roku 2011, może Poprad też coś mysli. Jak coś wiesz to napisz. U nas zaczyna się zima. Pozdrawiam Cię bardzo z Sanoka.

Odkiaľ berie Markízu? To by bolo keby bral z KH.

...z Mnícha nebude brat, protože Mních je sám o sobě jen převaděč. Převody TVp-TVp se v drtivé většině nedělají, pouze kdyby opravdu nebyl jiný zdroj, ale na kopci se toto prakticky nestane, tam je vždy nějaký vysílač po ruce. Takže s nějvetší pravděpodobností bere z Krížavy. Samotný Mních bere myslím z Úložiska.

tak som im napísal, budem čakať na odpoveď

http://www.teleoff.gov.sk/index.php?ID=3631
http://medialne.etrend.sk/televizia-spravy/satro-b…
pre Palo zo Stankovian:
Havran berie buď z Krížavy alebo z Mnícha, ale skôr Krížava. Veď napíš odborníkom do Towercomu: info@towercom.sk
podiel [%] celkovej počúvanosti
3. + 4. vlna 2024 (kĺzavé dáta)
% populácie SR vo veku 14-79 rokov, počúval včera
% populácie SR vo veku 14-79 rokov, počúval minulý týždeň