Diskusia k téme DVB-T na Slovensku
Čadca K35 s výkonom 5455 W
Detva K49 s výkonom 2728 W
Kráľovský Chlmec K57 s výkonom 10 000 W
Považská Bystrica K35 s výkonom 6560 W
Rožňava K57 s výkonom 20 000 W
Snina K57 s výkonom 25 000 W
Stará Ľubovňa K41 s výkonom 23 368 W
Trenčín K 55 s výkonom 50 118 W
Nové povolenia nadobudli právoplatnosť 17.08.2016. Uvedené výkony sú maximálne výkony ERP v nulovej rovine. V prvom celoplošnom DVB-T multiplexe sú šírené televízne programy Wau, Dajto, Infokanál, TV Lux, TV8 a Test (Senzi).
Zdroj: www.satelitnatv.sk
Bude CNN free to air. Ale nie iba žartujem :)
Aktuálne sú v multiplexe 1 šírené programy Dajto, Wau, TV Lux a TV8. Podľa našich informácií rokuje prevádzkovateľ DVB-T sietí s atraktívnym vysielateľom zo zahraničia.
Zdroj: www.zive.sk
„Během podzimních měsíců bude doplněna síť vysílačů 1. multiplexu za účelem zvýšení pokrytí na více než 90 % obyvatel,“ informoval Michal Šuran.
Zaujimave, ako mienia poriesit npr.futbalove zapasy SK reprezentacie alebo ako by poriesili reprezentacny hokej- kedze zapasy narodnej reprezentacie sa musia vysielat na volne dostupnom okruhu.....
...k tomu vypnutia doslo, mne by predsa chybal ten Dajto, ale iba on a len tak trocha. No co, vela repriz a reklam, ale tak tv moc nekukam a ked, tak len spravy a obcas nejaky film a na tie mi staci aj dajto. Rozhodne ale nesuhlasim s takymto postoj televizie. Myslim si, ze ten k to s tymto napadom v markize prisiel, neskoncil ani zakladnu skolu. Inac potvrdzujem prijem novej madarskej stanici izaura tv. Byvam pri auparku_KE, a ladim tento mux. celkom slusne, obcas seka len. Madar nie som, neviem ani madarsky, takze to pozerat nebudem a aj keby som madarsky vedel, zial na tej tv ako som videl tie spoty ako si privela tureckeho blastu budu vysielat. Info o dostupnosti davam len pre tych, co sa o to zaujimaju.
o ten TV odpoad aj tak malokto stoji.....inac Narkoza dostala predsa licenciu na pozemne vysielanie.Cize moze ist aj o porusenie zakona a o licenciu by mohli prist.Vraj bude boahtsi program, bohatsi o viac reklamy...... > alebo sa hadam najde niekto iny, kto bude rad prevadzakovat aj DVB-T alebo potom mozu nastupit ceske stanice, ktore si to osetria ohladom prav alebo MPE-4 MUX1 sa moze prestahovat namiesto nich .....ale blbost statu je, ze dal MUXy do uzivania jednej spolocnosti...este stastie ze som v dosahu ceskeho a polskeho DVB-T
Je viac ľudí, ktorí si kvôli tomu "programu" zaplatia, alebo oželia sledovanie? TV si musí na seba zarobiť, no nie je nárast divákov vyšší v prípade, že sa program sprístupní nekódovaným pozemným vysielaním? Je to začarovaný kruh - terestriál má málo divákov, lebo má mizernú ponuku, no tú má preto, lebo má málo užívateľov... Takže gordický uzol vytvoril štát, ktorý umožnil súkromnej firme ovládať rádiokomunikácie a premrštenými cenami vyciciavať tak RTVS, ako aj vysielateľov, ktorí ešte vládzu kŕmiť túto pásomnicu ;)
RIK je súkromná stanica ,ktorá si musí na seba zarobiť.
Program pre deti je skôr na RTVS no po panike s dvihnutím konc.poplatku po 13-stich rokoch ho možno ani nespustia.
Sme malý TV trh nemožno očakávať rovnakú ponuku ako v CZ či HU.
Dúfam, že Markíza, Doma a Dajto budú vysielať aspoň v MPEG-4 cez pozemné DVB-T vysielače spoločnosti AVIS... Aj nechápem, že prečo namiesto Senzi nedajú do MUX 1 voľne stanicu RiK pre deti. Nie všetci rodičia majú peniaze, aby platili svojim deťom za detský program. Všetky deti by mali mať rovnaký prístup k rozprávkam a programom v slovenskom jazyku.
Sledovanost urcuju peoplemetre - tu krabicku dostane domov iba ten, co ma k dispozicii aspon vsetky zakladne stanice. Tym, ze v DVB-T uz nebudu dane stanice, krabicky z domacnosti kde maju iba DVB-T poputuju do domacnosti, ktore maju stale vsetky zakladne stanice. Sledovanost CME tak nepadne. Ake jednoduche :)
Towercom si aspon prehodi dalsiu siet do DVB-T2 cim zdvojnasobi pocet stanic Plustelky - v ktorej kludne moze byt aj Markiza HD.
zase taktizuje aby dosiahla zníženie ceny.
Už sa teším na ten humbuk na začiatku roka.
Osobne mám DVB-T iba na druhom,treťom TV.
Hlavný príjem mám cez UPC a Skylink.
Na chate mám DVB-T ako zálohu pri výpadku satelitu čo som teraz hojne využil počas častých búrok.
Neverím že nechajú priestor pre nárast sledovanosti skupine JOJ, ktorá má DVB-T vyjednané do roku 2021.
Neviem prečo, ale mám tušenie,že zakotvia v ponuke Avisu. Prechod českých staníc do mpeg4 ako by to naznačoval. Ale možno sa mýlim.
Madarske dvb-t zacne visielat uz neska Izaura TV fta
podiel [%] celkovej počúvanosti
2. + 3. vlna 2024 (kĺzavé dáta)
% populácie SR vo veku 14-79 rokov, počúval včera
% populácie SR vo veku 14-79 rokov, počúval minulý týždeň