Diskusia k téme DVB-T na Slovensku

kamarat z Humenneho ma to iste,je to katastrofa s tym dvbt2,hlavne ta modulacia 256 qam,neviem ako si to predstavovali,vsak dobre vedeli,ze signal sa zoslabi,bud mali pouzit mensi QAM,alebo zvysit vykon muxu,postihne resp.uz to postihlo mnoho ludi,co to mali kvoli ct1,2 alebo si platili plustelku,alebo co si kupili teraz nove stroje alma

Po zmene MUX4 z DVB-T na DVB-T2 na vysielači Košice - Dubník kanál 22, som sa rozlúčil s programami ČT1, ČT2 aj Rik, hoci mám prijímač Zircon T-3000 HD, keďže mi tento multiplex ani nenačíta, hoci mi signál ukazuje, pri staršom DVB-T som s MUX4 nemal problém, teraz to vidím ako nepoužiteľný MUX. Má niekto po prechode Dubníka podobný problém, že mu T2 nefunguje? Jozef

Ohľadom tejto frekvencie sa môže jednať o presah rádia Devín z vysielača Zilina-Krizava

1. Infokanal Plustelky v MUX1 ma HbbTV (wow). Obsah viac-menej totozny s webom plustelka.sk, len trochu okliesteny.
2. Jednotka HD a Dvojka HD v MUX3 maju teletext. Konecne.
3. MUX4 z vysielaca Kosice/Dubnik stale v DVB-T. Su indicie, ze do T2 by sa mohol preklopit zajtra, t.j. 24.8. Uvidime.
4. Na frekvencii Radia Roma v Presove (97,2 MHz) vysiela uz asi 3 tyzdne Radio Devin.

Chcem sa opýtať je už štandard Dvb t2 alebo len Dvb-t kanál 32 Lučenec Plustelka lebo na stránke Tovercom je dátum prechodu 11.8.2016.Neviem to vyskúšať nakoľko som nie v okr.Lučenec.Ďakujem.

Towercom zvyšuje pokrytie mux1 aj kvôli tomu, že mu po prechode mux4 ostala nevyužitá technológia. A nemôže si dovoliť vyradiť kanály najsledovanejšej TV ak už tak zmeniť spôsob distribúcie aby divák mohol prijímať aspoň za určitých podmienok.
Obsadenie multiplexov môže po vyradení vyzerať takto:
Mux 1: FREE: Lux, Tv8, Prima sk2 Pay-) CME:Markíza,Doma,Dajto.
Mux 2: FREE: TA3, Joj,Plus,Wau,Prima sk1
Mux 3: FREE: Jednotka HD / SD, Dvojka HD / SD
Je možné, že sa v mux1 objavia kanály tv Markiza,Dajto a Doma možno po dohode za lacnejšiu distribúciu alebo pod platformou Plustelka. Určite skôr v mux1 v DVB-T kvôli tomu, že tv so zabudovaním prijímačom majú slot na modul a ostatný si budú musieť kúpiť nový prijímač.

Čadca K35 s výkonom 5455 W
Detva K49 s výkonom 2728 W
Kráľovský Chlmec K57 s výkonom 10 000 W
Považská Bystrica K35 s výkonom 6560 W
Rožňava K57 s výkonom 20 000 W
Snina K57 s výkonom 25 000 W
Stará Ľubovňa K41 s výkonom 23 368 W
Trenčín K 55 s výkonom 50 118 W
Nové povolenia nadobudli právoplatnosť 17.08.2016. Uvedené výkony sú maximálne výkony ERP v nulovej rovine. V prvom celoplošnom DVB-T multiplexe sú šírené televízne programy Wau, Dajto, Infokanál, TV Lux, TV8 a Test (Senzi).
Zdroj: www.satelitnatv.sk

Bude CNN free to air. Ale nie iba žartujem :)

Aktuálne sú v multiplexe 1 šírené programy Dajto, Wau, TV Lux a TV8. Podľa našich informácií rokuje prevádzkovateľ DVB-T sietí s atraktívnym vysielateľom zo zahraničia.
Zdroj: www.zive.sk

„Během podzimních měsíců bude doplněna síť vysílačů 1. multiplexu za účelem zvýšení pokrytí na více než 90 % obyvatel,“ informoval Michal Šuran.

Zaujimave, ako mienia poriesit npr.futbalove zapasy SK reprezentacie alebo ako by poriesili reprezentacny hokej- kedze zapasy narodnej reprezentacie sa musia vysielat na volne dostupnom okruhu.....

...k tomu vypnutia doslo, mne by predsa chybal ten Dajto, ale iba on a len tak trocha. No co, vela repriz a reklam, ale tak tv moc nekukam a ked, tak len spravy a obcas nejaky film a na tie mi staci aj dajto. Rozhodne ale nesuhlasim s takymto postoj televizie. Myslim si, ze ten k to s tymto napadom v markize prisiel, neskoncil ani zakladnu skolu. Inac potvrdzujem prijem novej madarskej stanici izaura tv. Byvam pri auparku_KE, a ladim tento mux. celkom slusne, obcas seka len. Madar nie som, neviem ani madarsky, takze to pozerat nebudem a aj keby som madarsky vedel, zial na tej tv ako som videl tie spoty ako si privela tureckeho blastu budu vysielat. Info o dostupnosti davam len pre tych, co sa o to zaujimaju.

o ten TV odpoad aj tak malokto stoji.....inac Narkoza dostala predsa licenciu na pozemne vysielanie.Cize moze ist aj o porusenie zakona a o licenciu by mohli prist.Vraj bude boahtsi program, bohatsi o viac reklamy...... > alebo sa hadam najde niekto iny, kto bude rad prevadzakovat aj DVB-T alebo potom mozu nastupit ceske stanice, ktore si to osetria ohladom prav alebo MPE-4 MUX1 sa moze prestahovat namiesto nich .....ale blbost statu je, ze dal MUXy do uzivania jednej spolocnosti...este stastie ze som v dosahu ceskeho a polskeho DVB-T

Je viac ľudí, ktorí si kvôli tomu "programu" zaplatia, alebo oželia sledovanie? TV si musí na seba zarobiť, no nie je nárast divákov vyšší v prípade, že sa program sprístupní nekódovaným pozemným vysielaním? Je to začarovaný kruh - terestriál má málo divákov, lebo má mizernú ponuku, no tú má preto, lebo má málo užívateľov... Takže gordický uzol vytvoril štát, ktorý umožnil súkromnej firme ovládať rádiokomunikácie a premrštenými cenami vyciciavať tak RTVS, ako aj vysielateľov, ktorí ešte vládzu kŕmiť túto pásomnicu ;)

RIK je súkromná stanica ,ktorá si musí na seba zarobiť.
Program pre deti je skôr na RTVS no po panike s dvihnutím konc.poplatku po 13-stich rokoch ho možno ani nespustia.
Sme malý TV trh nemožno očakávať rovnakú ponuku ako v CZ či HU.

Dúfam, že Markíza, Doma a Dajto budú vysielať aspoň v MPEG-4 cez pozemné DVB-T vysielače spoločnosti AVIS... Aj nechápem, že prečo namiesto Senzi nedajú do MUX 1 voľne stanicu RiK pre deti. Nie všetci rodičia majú peniaze, aby platili svojim deťom za detský program. Všetky deti by mali mať rovnaký prístup k rozprávkam a programom v slovenskom jazyku.
podiel [%] celkovej počúvanosti
3. + 4. vlna 2024 (kĺzavé dáta)
% populácie SR vo veku 14-79 rokov, počúval včera
% populácie SR vo veku 14-79 rokov, počúval minulý týždeň