Diskusia k téme Europa 2
Nadväzujem na nižšie uverejnený link na rozhovor s Volenticsom. Zaujala ma najmä informácia o pripravovanom zverejnení ,,prestupu roka". Na 99 % mi to vychádza na Didianu, keďže žiadna iná ,,veľká ryba" sa v poslednom období na trhu neuvoľnila a myslím si, že Didianin prechod z FUN do E2 by bol logickým vyústením celého diania okolo nej. Stále si totiž myslím, že za jej náhlym odchodom z FUN-ka bola lukratívnejšia ponuka.
Zostáva už len hádať, v akom čase nová posila E2 bude vysielať. Teoreticky by mohla nahradiť Ľubicu Janíkovú cez víkendy ktorá mi tam momentálne vadí asi najviac, pripadá mi ako keby ju tam zabudli z čias Rádia OKEY a po nejakom čase vyliezla zo skrine. Keďže ten drive 14 - 18 sa začal profilovať ako life stylový Didiane by to mohlo teoreticky vyhovovať keďže roky robila vo FUN-ku Life a neskôr aj FUN STYLE. No podľa mňa by bola škoda moderátorku jej kvalít odstaviť do víkendového času a tak je tu ešte možnosť odchodu Dominiky Dadíkovej a Didianinho príchodu do DETOXXU.
No uvidíme čo sa zmení v stredu...
106.0 Banská Bystrica - Suchá hora išlo OK to prevádzkuje Towercom alias JeTy. Problém bol len na Zobore na stanici lanovky 95.2 ta naberá signál z Kamzíka tak ako keď televízny vykrývač berie vzduchom signál z vysielača a následne šíri ho na inom kmitočte. Podobný prípad sa stal pred asi 10 rokmi. v začiatkoch ako sa vysielalo Kiks na 92.6 MHz Levoča asi balovalo 90.8 Stráž a keď vypadla Stráž tak prijímalo Bártok z 90.6 z Kekesu a pod Tatrami hral na 92.6 Bartok. A ešte keby to nebolo málo, tak Kiks v 92.6 Levoči na Brezovej už od začiatku rušil silný signál 92,7 Petofi z Tokaja, ktorý sa odrážal od skalnatých vrchov Vysokých Tatier. Veď nakoniec v Poprade sa na mnohých miestach dala do 90-tych rokov prijímať maďarská MTV1 na 4. kanál z Tokaja.
V začiatkoch vysielania na Makovici 106.2 sa asi 3 krát stalo, že asi baloval bankov 95.2 a keď tento vypadol prijímal 95.1 Miskolc Szen Istvan radio. Lebo zo 106.2 sa šírilo asi na pol hodiny toto ma´darské rádio.
Píšu tam, že program Class FM šírili aj z BB, čo nie je pravda. Ak by dopozerali moje video, ktoré na stránku aj umiestnili, a prečítali by popis, bolo by im úplne jasné, že vysielanie z BB bolo v poriadku, čo ku koncu videa som aj demonštroval.
Každopádne na tento nedostatok som ich upozornil krátko po umiestnení článku na stránku radiosite.hu.
Podla toho čo sa stalo štvrtok, som si istý, že 95.2 iba baluje 104.8 z vysielača Kamzík. Pozri si video v mojom príspevku z 11.4., a vysvetlenie od Davida o 19:53.
vysielač Europy 2 na Zobore nie je umiestnený na pyramíde Towercomu ale n stanici lanovky, takže ho neprevádzkuje JeTy. Rovnako ako presunom znížili kvalitu na Zobore tak aj Bardejove.
Vysielac Towercomu 95,2 na Zobore baluje vysielac towercomu 104,8 na Kamziku? To Towercom nema prenosovu trasu, ale robi to takymto lowcost sposobom? Okrem toho, Europa 2 je aj na satelite.
Vyzerá to tak, že čo sa týka techniky, Európa 2 nemá svoj týždeň :) Majú asi nejaký vážnejší problém na Zobore, keďže na 95.2 MHz nemám ani RDS, a aj zvuk je nepočúvatelný...
http://www.youtube.com/watch?v=bmVFpkWXAlE
tu vysielalo kratko Rock FM /teraz radio _FM/ no to este na 104,8 BA bol výkon iba 8kW radio Koliba.104,7 bola koordinovana ako dokryvacia frekvencia k 104,8 BA. No kedže sa tam šíri odlišný program je blokovana.
Kedze Europa 2 ma na Zobore privatny vysielac tak pri dnesnom vypnuti Kamzika automaticky naberala prijimacia antena Kekes 104,7 a nasledovalo pirátske vysielanie na 95,2 . :-)
Díky za info, to potom vysvetluje celú situáciu. Na 104.7 vysiela Class FM z Kékesu, čo pri vypnutom Kamzíku sa dá krásne naladiť v NZ (resp. aj v NR, kde sa nachádza vysielač E2 na 95.2), kde som celý tento jav zachytil.
Za normálnych okolností na 104.7 je príjem dosť zarušený, hlavne vďaka faktu, že na 104.8 "reve" E2 dosť silno oproti Classu. (pravdu povediac nejak mi to ale neprekáža, chytám ich na 101.4 z Győru)
Kamzik mal dnes odstavku od 9,00 na výkonných frekvenciach.
Dnes na dvoch frekvenciách Európy 2 hrala maďarská stanica Class FM, minimálne od 9:05 do 11:55. RDS bol vysielaný správne. Poruchu som im nahlásil krátko po 9:10, je zaujímavé že im to toľko trvalo :) Nezachytil niekto náhodou skutočný začiatok výpadku vysielania E2? Mimochodom z BB na 106.0 bolo všetko v poriadku.
V prípade, že niekto nestihol zachytiť tento výpadok: http://www.youtube.com/watch?v=pxzb7HPHQnk
vymente prosim niekto toho afektovaneho moderatora krncoka, neda sa to pocuvat
Tak v porovnani s Impulsom a Blanikom je F1 co sa hudby tyka na tom este relativne obstojne a da sa vydrzat pocuvat. Ale po moderatorskej a obsahovej stranke je to otras. Samy bulvar a vysielanie urcene vyslovene (s prepacenim za vyraz) pipinam..
Nie som cielová skupina F1 musím povedať ale vyhovuje mi štýl hudby a práve ten ich "Slepici klub" som nepočúval kedže som bol ten čas v práci ale pár krát som mal tu česť, uznávam že to je tiež tragédia :) ale celkovo F1 bola aspoň pre mňa celkom fajn
No zrovna keci na F1 tiez stoja za to :) Hlavne ten ich "Slepici klub", co maju doobeda :) Tolko zvastov neda ani nas Wallner :) Ale Mares a Hezucky su tiez tragedi-to musim uznat. Ale ovela lepsie znesiem v praci pustenu Evropu 2 nez tie ostatne odpadove radia. Si castokrat vravim-zlaty nas Expres oproti ceskym radiam :)
Žil som nejaký čas v CZ (rok dozadu) a mne tam najviac vyhovovala Frekvence 1, česká Evropa 2 je pre mňa hnus....Mareš a spol každé ráno spraví s človekom svoje, Evropu 2 som bol nútený počúvať v práci, ale v aute a doma som mal naladenú F1.
No pri mizérii a zacyklenosti súčasného popu už aj ten soc-pop znesiem skôr. Ale je pravda, že keby som trávil toľko času v CZ a bol masírovaný tými ich playlistami ak ty, možno by som tiež hovoril inak. ;-)
Tak ja to mam presne naopak-sucasny pop beriem v style 1 uchom dnu a tym 2. von, zato zo socpopu a zahranicnych interpretov typu Modern Talking dostavam rovno anafylakticky sok :) Takze radsej 1000x Loreen ci Carly Rae Jepsen nez 1x Michala Davida a podobne zvrhlosti. Terorizovany miestnymi radiami Impuls a Blanik hrajucimi "hezky cesky" mi potom akykolvek plytky sucasny svetovy pop pride ako kvalitna produkcia :)
Keď ti mám pravdu povedať, pomerne veľkú časť tých CS vykopávok ešte celkom znesiem. Súčasný pop však ani náhodou. (starší ešte nejak predýcham). Ale skvosty ako Loreen, Nela (tá jej nová la-la-la "pesnička" je moja smrť), Carly Jae Repsen, Fun Monáe Janelle, či slovenskí speváci z firemných večierkov (rozumej výplody SuperStar)... Tak to teda určite nie.
Ak ma niekedy chytia sado-maso sklony, tak si pustím Expres, Europu 2 či Fun. Slovensko by si ich ale mohlo odpustiť, alebo ich aspoň zredukovať na minimum. ;-)
No to este zlaty Pittbull oproti tym CS vykopavkam a aj sucasnej CS produkcii, co tam hravaju :)
Presne ten otrasný playlist je to, čo aj mne kope riť pri počúvaní rádia Slovensko. Ono je pravda, že bežne počúvam FMko, ale v práci máme s kolegyňou zapnuté práve Slovensko a ten playlist je desný. Čistý Expres 2.
Inak kvalitné správy, publicistika a príjemní moderátori, na druhej strane ten hudobný výber... Čistá schizofrénia.
Milujem, keď napr. po ukončení inak kvalitnej diskusie z Prvej ruky zrazu drb - nejaký ten priblblý (to sa ešte veľmi pekne vyjadrujem) Pittbul, Rihanna, alebo rovno nejaké to teplé Ai sei chue pego (či ako sa to volá). Strach a hrôza to počúvať. :-/
podiel [%] celkovej počúvanosti
4. vlna 2023 + 1. vlna 2024 (kĺzavé dáta)
% populácie SR vo veku 14-79 rokov, počúval včera
% populácie SR vo veku 14-79 rokov, počúval minulý týždeň