Diskusia k téme Europa 2
Kecy o koordinacii Oravy nemusia byt kecy, ved koordinacia frekvencie trva cca rok a ked niekto nie je sikovny aj dlhsie. E2 na Orave v podstate potrebuje 2 frekvencie, jednu v Dolnom Kubine a druhu by som dal do Niznej (aby doslo k prepojeniu s tou v DK).
Na vychode je to horsie, tam toho potrebuju viac. Ciastocne si za to mozu ja sami, ked aj to malo co tam teraz maju si sami degraduju - vid Bardejov.
@david
Ze by Kralova Hola isla vyborne po celom juhu by som nepovedal. Je pravda, ze je na juznom Gemeri (RS) a Novohrade (PT, LC, VK) zachytitelna cca. v porovnatelnej kvalite ako u nas v DK, ale na pocuvanie za jazdy autom to nie je (rovnako, ako v DK). U nas v DK sa da miestami zachytit aj v ako-tak pocuvatelnom stereu, ale na pocuvanie za jazdy to tiez ani zdaleka nie je.
@Denis
Moja skusenost je, ze v Trstenej a Tvrdosine sa E2 chytit este ako-tak da, ale pri pohybe dalej smerom na juh (Nizna a dalej) v zakryte Or. Magury, sa signal takmer uplne straca.
Velky vysielac na Orave uz asi tazko, zenevy su obsadene a koordinacia novej vysokovykonky je pre blizkost PL hranic takmer vylucena. A tie kecy, ze to riesia su imho len obycajne bla-bla... ;)
@Riso
Tiez mam skusenost, ze E2 ide po KE velmi pofiderne. Kvalitny signal je snad len niekde na Furci, kde je vysielac (alebo aspon ked som v KE byval na intraku, tak tam este bol).
Kralova hola ide na celom juhu vyborne az po Roznavu kvoli jej nadmorskej vyske. Dolny Kubin je "utopeny" preto ten rozdiel.
Neviem, ako je to v ostatných častiach republiky, ale aspoň tu na východe (KE a okolie) je to dosť bieda. Zašumené, nekvalitné... Na ich mieste by som sa určite pokúšal o zmenu frekvencie v KE. Myslel som si, že budú žiadať o 94,8 MHz po RTI no nestalo sa tak. No a mimo mesta (obzvlášť smerom na východ) je to ešte horšie, za Dargovom je to 0 bodov, výnimkou je okolie VT, tam ide 103,7 MHz.
Ale myslím si, že niečo koordinujú tak uvidíme, snáď sa niečoho dočkáme už v jarnom konaní.
Suhlasim s Pepom, som z okolia TS a E2 sa vobec neda chytit, ani na 95,2 (NO), 106,0 (BB) a 100,9 (PP). Pisal som im, ze nech s tym nieco urobia tu, oni povedali , ze na tom pracuju, preslo od toho rok a nic. Mam E2 rad, ale tymto maju u mna velke minus. Ja by som im poradil, ze by mohli urobit nejaky silnejsi vysielac niekde na Orave a vtedy by bol vsade signal tip top...
Kralova Hola a Sucha Hora nachadzajuca sa nad Kremnicou je v LC imho tiez len dialkovy prijem. ;)
Lenze on odpovedal na Lucenec ,kde ide Kralova hola dobre. Pre D.Kubin nie je urceny ziaden vysielac E2. Mas to iba ako dialkovy prijem.
Su miesta, kde ti ani dobre radio nepomoze. Napr. u nas v DK. Nieco z Kralovej Hole (100.90 MHz) a Klacianskej Magury (93.50 MHz) sice chytis, ale na pocuvanie to velmi nie. Toboz nie pri pohybe po meste.
Tupolino, staci si kupit poriadne radio a signal bude hned dobry.
Europa 2 je v Lučenci frekvencia 100,9 alebo 106,00 z Banskej B. ale 100,9 je zlá frekvencia europa 2 sa mohla o to starať o signáloch-a frekvencií mali by zmneiť frekvenice !!!!!!! na celom slovensku lebo BLBNú. a zllee je chrčííííí ale po europou 2 je ten debilný Exres a to rušííí europu 2.... takže europa 2 ZMENIŤ FREKVENCIE !!!!!!!!!! okamžite ------ a v každom meste spraviť silný SIGNAL !!!!!
Po týždňoch, keď fungoval polovičato, zdochol niekedy v poslednej dobe vysielač v Čadci úplne.
je to skvelé rádio som na ňom závislý a neskutočne dobrý ľudia toto rádio moderujú...však Domča? :)
Už zase zrejme hapruje vysielač na 87,9. V blízkosti vysielača to hrá vcelku normálne, ale už po pár kilometroch (Svrčinovec) ani prd.
vidim, ze mnohi maju problemy a liecia si tu svoje komlexy. Ja tiez E2 nemusim, ale riesim to jednoducho. Preladil som inde.Vsak na to tam to ladenie mame.Samozerjme, chvilu som zo zvedavosti pocuval,neoslovilo ma to, tak som preladil....a koniec, netreba sa nejako zbytocne vzrusovat.....
nie, že by som sa zastával moderátorov E2, môže mi to byť jedno, ale nemám rád, keď ľudia kritizujú druhých, keď oni sami nič nedosiahli. Čo si v živote dosiahol ty? Ani slovenčinu si sa tuším dobre nenaučil
Szabo = nedocenená teplá buzna
Marko = rečovová vada v priamom prenose
Dadíková = sliepka ktorá sa bavý sama na sebe
Nevie niekto náhodou či Europa 2 nepresúvala vysielače alebo nemenila na nich niektoré technické parametre? Určitú dobu bola totiž minimálne na frekvenciách Prešov (103,7 MHz) a Košice (102,0 MHz) zhoršená kvalita zvuku. Teraz sa to vyskytne ešte sem-tam no už nie tak často. Okrem toho sa mi zdá, akoby Košická frekvencia hrala o čosi lepšie. Za prípadné info vopred ďakujem
dve spomínané mi teda rozhodne nevadia,zato dadíková určite!!!!k juraškovi som už svoj komentár dávno napísala....televízny debko,ktorý si myslí,že môže trihodiny hovoriť o hovne a pritom nepovedať nič.pre mňa europa2 od dvanástej do osemnástej nehrozí-lebo by ma roztrhalo od nervov!!
neviem preco ale podla mna kazia tie reklamne hlasy ala fun radio usmev za kazdu cenu petra polacikova a lubica janikova z europy 2 vysielanie , nie su tak zivelne ako dominika dadikova . je to moj nazor ,neviem preco to si musi pan riaditel kazit alebo je to
in? ved tak komotne hlasy od cias romana juraska som dlho nepocula iba ak na jemnych melodiach a to ma aspon logiku tam . ak chce europa 2 prerazit tak NECH NEPUSTA TIETO NASILU CHEESY HLASY . dakujem .neviem ci sa nieco zmeni ale sme na slovensku kde sa ludia daju ohlupovat kade cim .
pisem to preto lebo europu 2 mam rada a pocuvam ju dlho asi dva roky ale to co spravili z vyber si na maximum 18.00-20.00 petra polacikova to mi skor pripomina fun radio a to bolo pokial neprisla adela a boris kollar tiez kralovske radio.
co myslite zmeni sa nieco? a inak kedysi bol aj taky cheesy tomas juricek ale podla mna sa vypracoval .
Kamil Konkoľ už v Exprese robil, vlani ho prepustili, keď sa robili čistky... ;)
(pre doplnenie, neohrial sa tam dlho a bol redaktorom dopravného servisu).
tá chodiaca blonďavá sprostota dadíková sa zhadzuje sama!!!!vôbec na to nepotrebuje iných!!!!!!!!!!!
@majo:kamil je pre mňa úplne v pohode,až na to,že by sa viac pre mňa hodil do expressu....
podiel [%] celkovej počúvanosti
4. vlna 2023 + 1. vlna 2024 (kĺzavé dáta)
% populácie SR vo veku 14-79 rokov, počúval včera
% populácie SR vo veku 14-79 rokov, počúval minulý týždeň