Diskusia k téme Europa 2
Všetky ich rádiá majú nevýrazné webové stránky. Čudujem sa že rádio, ktoré zarába ťažké milióny nedokáže zamestnať nejakého schopného grafického dizajnéra alebo zveriť návrh firme, ktorá s tým má skúsenosti......
Vrcholom je že relácia 9-12 nie je zaradená medzi reláciami. Niekto by sa v E2 mal zobudiť a začať niečo robiť....
Ako neviem, či sa to zdá len mne, ale tá ich stránka, to je čistý odpad, nepoužiteľná, žiadny program vysielania, neaktualizované, už 2 týždeň majú nového moderátora 9-12 a na webe ani zmienka KATASTROFA, čo sa týka webu, kým nepatrili pod Bauer bolo to rozhodne lepšie, mohli by sa konečne spamätať
No je smutné že 18-21 je nič okrem hudby. Asi hľadajú influencera.....
Možno prišiel čas hľadať moderátora/moderátorku....
Nezaškodilo by, keby E2 poskytla viac informácií o tejto osobe - či už prostredníctvom tlačovej správy, alebo na webovej stránke, ktorá mi len tak mimochodom pripadá tak trocha chabá. A to som dosť prekvapený, lebo také rádio Kiss v UK (ale aj Hits Radio) má svoju internetovú stránku na oveľa vyššej úrovni, ale na SK to Bauer akosi zanedbáva. Nebolo by zlé, keby si zohnali nejakého kvalitného web dizajnéra....
Vzhľadom k tomu, že smerom na juh to majú radikálne obmedzené a smerom na sever zasa majú pokrytie viac ako veľmi dobré, ten 1kW navyše nemá význam. Boli by to len zbytočné vyššie náklady na prevádzku vysielača......
Okrem toho neďaleko hraníc majú Poliaci vysielač Solina na 103.6 MHz a Rzeszów na 103.8 MHz, takže ten vyšší výkon by ich už mohol rušiť....
Vyšší výkon im nepovolia susedné krajiny.
Myslím že to čo majú teraz im úplne postačí.....
Podla mna by stacilo zvysenie na cca 6,5kw a kruhova polarizacia…
Mohli by zvysit vykon na 7-8kw… ale to by asi nepreslo. Ale redakcia by to mohla opravit, ved to uz je 7 mesiacov od presunu
Aj podľa telekomunikačného úradu je na Makovici, vysielajú výkonom 5kW, vyžarovací diagram je obmedzený na juh. Ako som pozeral mapu na FMScan, tak s výnimkou Veľkých Kapušian a Kráľovského Chlmca majú veľmi dobré pokrytie východného Slovenska.....
Nie je nahodou presunuta od januara na makovicu? Lebo radia.sk tvrdia ze je stale na lysej ale diskutujuci tu hovorili o presune
Uz dlhe roky je prebasovany zvuk, 104,8, 98,5 a 106,0 idu lepsie (viac vyvazene)…
Sa ešte bude prerábať.
Čo sa týka Michaloviec. Odkedy ide Makovica signál je dobrý. Nie je najsilnejší, kvôli diagramu, ale došlo k výraznému zlepšeniu oproti Lysej. Však Michalovce majú na Makovicu priamy výhľad.
V minulosti na nej vysielal Best FM z rovnakej kóty a signál mi vypadával už v okolí Riadok, či priamo v Secovciach (cca 10 km od vysielača).
Chcelo by to zvýšiť výkon, ak sa dá.
Sa určite ešte dajú. No trvá to určite dosť dlho. Podobne ako v BA. 100 watových tam nájdu ešte dosť. Pre samotné mestá by stačilo aj 50W.
Vraj je takmer nemožné skoordinovať frekvencie na východe Slovenska, lebo to musia schvaľovať Maďari, Rumuni, Poliaci a Ukrajinci - tak to tvrdili predstavitelia Expresu.....
Aj Michalovce by mohol Bauer pokryt, tam nema E2 vobec signal alebo ked tak velmi minimalny.
Šiel som tadiaľ, ale až tak pekne to nehralo. Nepoznám to tam moc, tak neviem povedať, kde presne to ako hralo.
Ak sa tým podarilo pokryť úsek od horského priechodu Dargov po Sečovce a okolité dediny ako Bačkov, Višňov... tak je to fajn. Je jasné, že v klesaní z Dargova do Košíc to bude gumovať Šírava na 93,1 MHz (s ktorou mimochodom neviem čo urobili ale na košickej Furči je nepočúvateľná). Zvyšku východu pomohol presun 103,7 MHz na Makovicu. Len ozaj nerozumiem prečo teraz pre E2 nežiadali frekvenciu v ZC, možno v ďalšom kole...
podiel [%] celkovej počúvanosti
4. vlna 2023 + 1. vlna 2024 (kĺzavé dáta)
% populácie SR vo veku 14-79 rokov, počúval včera
% populácie SR vo veku 14-79 rokov, počúval minulý týždeň