Diskusia k téme Europa 2
Musím povedať, že som bol milo prekvapený zlepšeným signálom E2 na Zemplíne. Evidujem, že už v klesaní z Dargova to bolo nepočúvateľné no dnes hrala táto stanica s malými výnimkami (Sečovce) slušne až po Vyšné Nemecké. Neviem do akej miery za to môže zmena parametrov frekvencií 103,7 MHz a 107,1 MHz alebo je to len vďaka ročnému obdobiu a prejazdu v podvečerných hodinách?
ahojte Prešove na šibenej hore nejde RDS názov EUROPA 2 na 97,2 FM neviem či signál bol slabší alebo neišlo rds tak zistite to či je naozaj bez rds na 97,2 FM Prešove mne nechcelo nabehnúť na mobile.
Rádiá sú firmy, a firma musí generovať zisk, nepodnikám pre susedkine modré oči ale preto aby som zarobil. Niekto prevádzkuje rádio, niekto kaviareň, niekto vlastní bordel, niekto zasa vyrába autá - na jednej strane preto, aby priniesol potešenie ľuďom a na druhej strane preto, aby zarobil. Čím počúvanejšie rádio, tým drahšie môže predávať reklamu a tým viac zarobí. Napríklad Bratislavské rádio nepočúva skoro nikto, majú málo reklamy, skoro žiadne peniaze a sú na hranici krachu.
Zisk sa môže investovať rôznym spôsobom. Napríklad niekto si vydržiava 12 kusov manželiek, iní zasa idú na výlet jachtou do Vietnamu, niekto zasa investuje do ďalšej firmy a je úspešnejší a úspešnejší - nosí hodinky Rolex, používa mobil Veru a jazdí na Rolls Royce....
Uvažoval som aj nad tým, že napíšem aj tržby, ale nechcel som to príliš komplikovať. Urobil si to za mňa, takže super....
Ďakujem, k finančným výsledkom doplním, že Ty si uviedol zisk. Keď si pozrieme parameter tržby, tak tie pri spoločnosti D.Expres išli stále hore.
2022 - 8,68 miliónov eur
2021 - 7,01
2020 - 5,63
2019 - 5,54
To bude asi komplikované, ale pokúsim sa...
@Sandruška
1. Najprv spoločnosť BAUER Media sídliaca v Nemecku kúpila rádio Expres
2. Potom sa zmenili zákony tak, aby jedna spoločnosť mohla vlastniť aj viac rádií
3. Po prijatí tohoto zákona BAUER dokúpil rádiá Melody a Európu 2
4. Všetky tieto tri rádiá sa presťahovali do Trnávky na Vrútockú 48
5. Neskôr sa BAUER rozhodol, že spustí ďalšie rádio, a to ROCK
Čiže jedna nemecká firma BAUER vlastní štyri rádiá - Expres, Európa 2, Melody a ROCK
6. Spoločnosť BAUER je na Slovensku úspešná, Expres je jednotkou na trhu, E2 štvorkou a Melody je šieste v počúvanosti
7. Spoločnosť BAUER je aj finančne úspešná
- v roku 2018 zarobila 4,35 milióna eur
- v roku 2019 zarobila 4,38 milióna eur
- v roku 2020 zarobila 5,23 milióna eur
- v roku 2021 zarobila 5,66 milióna eur
- v roku 2022 zarobila 4,53 milióna eur
8. Tieto rádiá nebudú medzi sebou súťažiť, vlajkovou loďou je Expres, Európa 2 je pre mladých ľudí, Melody je pre vyššiu vekovú skupinu, no a rádio ROCK je určené - ako už z názvu vyplýva - pre fanúšikov rockovej hudby
9. Túto situáciu využilo aj FUN rádio, ktoré kúpilo rádio VLNA, takže Boris Kollár teraz vlastní dve rádiá, finančne sú na tom horšie....
Skús Sandruške vysvetliť, že Expres a E2 nie sú konkurenti, ale sestry. Mňa akosi neberie vážne. Určite nie je v najbližšom čase presun ranných moderátorov E2 do Expresu v úvahách vedenia skupiny. Čo bude v budúcnosti teraz dôležité nie je. A Expres sa v nijakom prípade nepotápa ku dnu, skupina pod ktorú patrí Expres aj E2 je zisková a Expres je vlajkovou loďou tejto skupiny. Aj v počúvanosti si Expres stále drží slušný náskok pred druhým Slovenskom, čo však z hľadiska predaja reklamy ani konkurencia veľmi nie je. Verím že Ty jej to vysvetliť dokážeš, mne nechce veriť. Ďakujem
Predpokladám že tým Titanic X myslela Expres, ktorý sa potápa.... Inými slovami že by išli z E2 do EX....
Čo je to Titanic X? Skús nám fanúšikom rádií vysvetliť. Ďakujeme. No a pre budúcnosť, skús príspevky riešiť tak, že nadpis bude menší ako samotný príspevok, Ty to robíš úplne nelogicky a vôbec to nevyzerá dobre
Neboj sa do Expresu nepôjdu. Bauer si nebude kanibalizovať vlastné rádia. Ako už JaSomJa správne podotkol aj E2 aj X patria tomu istému majiteľovi a myslím, že ak by si na E2 rozbili podľa mňa celkom úspešnú rannú show strelili by si ako sa hovorí gól do vlastnej brány
Kto ich objavil, koho myslíš? .........Dúfam že ostanú tam kde sú, momentálne sú pre mňa to najlepšie, čo E2 vo vysielaní má.
Tebe mám ešte koľko krát napísať že Expres a E2 je jedna firma??? Sú pod krídlami rovnakej spoločnosti. Stále to akosi nedokážeš pochopiť
Vraj o Olivera a Samuela má niekto záujem. Asi nebude ťažké prísť na to že kto :-D Ten, kto ich vlastne "objavil" by ich chcel tam, kde je teraz on. Myslím však, že Bauer Media ich zo svojej E2 len tak nepustí
To že na novom webe E2 vidíš práve hranú skladbu na počítači si si určite všimla. Keď si na webe cez mobil, stačí si ho otočiť na šírku a tiež uvidíš práve hranú skladbu. Ak máš povolené automatickú orientáciu obrazu, samozrejme. Sú však veci ktoré mi chýbajú. Napríklad hudobné správičky som si našiel tak, že som išiel na novinky a tam na hudbu. Toto teraz nie je. Nie je napríklad ani programová štruktúra. Žeby zistili že toto návštevníci webu nepotrebovali? Prečítala si si príspevok, tak čakám na palec dole, ako to vždy robíš pri mojich príspevkoch. Ideeeš :-D
sice starsie, ale stale zaujimave: https://www.youtube.com/watch?v=MMyMB4zm9so
podiel [%] celkovej počúvanosti
4. vlna 2023 + 1. vlna 2024 (kĺzavé dáta)
% populácie SR vo veku 14-79 rokov, počúval včera
% populácie SR vo veku 14-79 rokov, počúval minulý týždeň