Diskusia k téme Europa 2
Nijaké rádio a teda ani Europa 2 si nemôže dovoliť hrať nejaké skladby s vilgarizmami. Dokonca aj zahraničné skladby, ak je to nutné, sa v našich rádiách hrajú v clean verziách. Takže neviem o čom to vlastne "točíte", ale pravdepodobne o tom, čo vôbec nemáte odsledované, ale iba si namýšľate
Vitaj na Slovensku. Tu mladí ľudia počúvajú iba bezduchý rap, škriekajúcich spevákov ako Kali a Rytmus, lebo tam je najviac vulgarizmov. Ba dokonca, čím viac sa v pesničke nadáva a uráža, tým viac je to pre nich atraktívnejšie. Mladých nezaujíma nejaká Ukrajina, Gaza, pedofilný škandál v Budapešti alebo Trump v Amerike. Mladých zaujíma marihuana, sex, štedré vreckové od rodičov, aby mali doma upratané, navarené, oprané a vyžehlené.
A áno, toto rádio ich vedie k povrchnosti a ingnorantstvu, lebo je to plytké a jednoduché rádio presne ako jeho moderátori, ktorí sa s inteligenciou, zmyslom pre humor a skutočne vtipnými bonmotmi ešte nikdy nestretli.....
o ničom, moderátori vedú prázdne keci o ničom, chýbajú mi vo vysielaní správy, poslucháč sa tak nedozvie najnovšie info z domova ani zo sveta, nevie ako pokračuje vojna na Ukrajine, v Gaze...nič. Kapitolou samou o sebe je domáca hudba, kde puštajú hlavne Kaliho a iné bezduché rapové nahrávky. Toto rádio je určené mladým o to je to horšie, že toto rádio ich vedie k ignoranstvu a povchnosti.
Práveže hlasovky riešia ľudia čo nemajú čas ťukať do mobilu prípadne niečo riešia s rukami.. Je to aj reálnejšie vo vysielaní ako čítať správy od poslucháčov. Aj, keď real telefónny kontakt bol najlepší v živom vysielaní.
Čo myslíte, mladí ľudia, ktorí sú v cieľovke E2 radšej na mobile píšu, či nahrávajú hlasovky? Ja osobne na každom kroku vidím mladých ľudí ťukať do mobilu, takže mne to vychádza na to písanie. Neviem prečo majú ľudia v E2 pocit, že všetci ich poslucháči chcú posielať hlasovky, ale tí čo radšej píšu, majú v drvivej väčšine prípadov smolu. Takmer všade chcú iba hlasovky. Keď však počúvam české Fajn rádio, ktoré má rovnakú cieľovku, tam je počas dňa milión možností, kde poslucháči môžu písať a moderátor bez problémov správy prečíta. Je v poriadku že E2 takmer vôbec nedáva šancu zapájať sa ľuďom ktorí radšej píšu?
nie, ale okolo pol 5 prišiel Oliver Oswald do rádia potom, čo minulý víkend bol vo Vysokých Tatrách na súťaži robenia ľadových sôch. pozri si jeho posty na Instagrame.
To pri akej príležitosti sa teraz naživo moderuje? O pol piatej...
Celkom dobre ide 103,7 a netreba ani preladit, keďže sa da na tej fq. počúvať v Košiciach, Prešove a aj na diaľnici.Akurat sa mi zdá horší signal od Nižnej Sebastovej smerom na Bardejov.Tam už síce nabehne Bardejovska 107,1 FM,ked v Záhradnom sa ti zdá zhoršený signal tak vyskúšaj preladit na 107,1
Vo videu pri vypnutí počuť Chust. Nahrával som v Klokočove.
https://youtu.be/mafjd6XhVhE?si=q_BXAgji6tyaJo9p
Ahoj Miňo ako reagujes na zmenu Európu 2, na makovice z Lysej 103,7 ja reagujem výborne až dobré búde mi trochu chýbať to z Lysej zo začiatku a pórom to prejde. Mi to na mobile aute ide horšie ako predtým nie úplne bol vzadu veľa ľudí tak sa to zhoršilo len málinko prechodné, u nás záhradnom ide horšie už nebudú spokojný ľudia budú hudrat na to dobré že premiestnili bol horší signál na vychodoslovenskej nížine, miernej práci ako centrum ide dobre až výborne som skúšaval na rádio Sencor srd 7200 aj Sony Ericsson c510 kto má taký mobil môžte dať otázku tu na môj podnet.
Dnes som išiel do práce,tak som otestoval celú trasu.V Prešove časti N.Sebastova trošku rusilo.Od Lubotic po Šváby a celu diaľnicu z Prešova do Košíc hralo pekne čisto a v Košiciach na Severe pri Tescu mi to trochu rušilo, čo som sa čudoval.
Makovica musí mať obmedzenie smerom na JV, lebo rovnaká frekvencia 103,7 MHz je Ukrajina - Khust - Tovsta hora a ešte smerom na J je blízka frekvencia 103,5 MHz Maďarsko - Tokaj - Nagy-kopasz a 103,8 MHz Rumunsko - Arad - Șiria. A z Lysej na Makovicu ide o presun o 50 km smerom JV resp. z Magury, kde bola 103,7 MHz medzinárodne GE84 skoordinovaná až 60 km.
Inak ide o ďalšiu degradáciu výkonnej GE84 frekvencie 103,7 MHz. Mali ju vrátiť a požiadať o pridelenie napr. pre Rádio Rock a nechať 103,7 MHz na Lysej alebo Bardejov - Magura.
Je mimo dobrého pokrytia. Tam bude 93,0 MHz.
Makovica má v hlavných smeroch žiarenia 5 kW.
Európa 2 optimalizovala svoje pokrytie. Eliminovala prekrytie s 107,1 MHz a pokryla viacero miest: Michalovce, Sobrance, Vranov nad Topľou, Humenné.
Testovacie vysielanie prebieha z kóty Makovica s vyžarovaním na sever.
Len som zvedavý s akým výkonom bude vysielať a aj keď vyžarovací diagram je orientovaný na sever, ako to pokryje juh a východ od Makovice. Vzhľadom k tomu, že pokrýva aj Michalovce a Sobrance, pokryje to aj Trebišov?
ako Márian ide ako predtým Europa 2 ale u mňa ide horšie o polku malinko ruší tam ide dobre asi ide z makovice ide z inej kote jeden tam napísal toFM napísal ráno dnes o 5:07 tak napíš ako ide presne z akej kote.
Medzi Košicami a Prešovom ide E2 z Lysej v rovnakej kvalite ako predtým.
Na akú kotu bol presťahovany vysielač Európy 2 z lysej presove na 103,7 môžete mi napísať na ktorej kote ide to přeco sa odsťahovalo kvôli čomu, ze to ide z presova zo sibenej hory aj z BJ.
Vysielanie z Lysej sa skončilo. Vysielač bol presťahovaný na novú kótu.
dobrý večer až noc ide zase zlé europa 2 z lysej na 103,7 MHz už to ej 2 x naposledy bolo 15,16.11.2023 pred 2 mesiacmi presne to nerobilo tak to kvôli čomu tak robí, môžete napísať ako vy reagujete napíšem technikovi na súkromnú správu čo napíše sa znižil výkon na 0,04 kw.
podiel [%] celkovej počúvanosti
4. vlna 2023 + 1. vlna 2024 (kĺzavé dáta)
% populácie SR vo veku 14-79 rokov, počúval včera
% populácie SR vo veku 14-79 rokov, počúval minulý týždeň