Diskusia k téme Rádio Rock
Keď už spomínaš Čechy, tak tam je Rock Rádio dosť podobné ako naše Rádio Rock. Nemyslím programom, ale tým, že je tam veľa skladieb, ktorí by "naši odborníci" z tejto diskusie za rock nepovažovali
Pre jednoduchých ľudí stačia jednoduché pesničky. Nároční ľudia si rádio Rock nenaladia nikdy, majú predsa internet a v Čechách vysielajú hneď tri rádiá v zrozumiteľnom jazyku.....
Dnes toto pseudorockové rádio niekto naladil v práci a teda, od čias Antény Rock nedošlo k žiadnym zmenám. Stále tie isté kapely dookola, tie isté pesničky, pesničky ktoré do rockového rádia vôbec ani nepatria (skôr na rádio Melody). Povedať pravdu, kebyže si mám vybrať medzi týmto rádiom a tichom, tak si radšej vyberiem to druhé. Rádio rock patrí medzi samohrajky vlna, melody, fun rádio (tam sa bez hanby opakujú pesničky aj každé 3-4 hodiny). Všetko viac menej stariny, nepustia nič nové, a že toho povychádzalo tento rok - toto so skutočným rockovým rádiom nemá nič spoločné a ako kovaného rockera a metláka je pre mňa urážka, keď po džingli rock na plné gule nasleduje nejaká sranica typu Para alebo Iné kafe!
No Para je teda rock jak hovädo. Má to už veľmi blízko popu.
Toto rádio je bohužiaľ momentálne zbytočné. Už len kvôli takýmto skvostom v playliste a o pokrytí ani nehovorím. Áno cez DAB alebo internet sa dajú počúvať všade, ale asi DAB ešte veľa ľudí nemá a cez internet si pustím radšej iné rockové rádio.
Hrajú najväčšie rockové hity, majú strach priniesť niečo viac....
Za takýchto podmienok je toto rádio zbytočné, plus sa nesnaží expandovať aj do iných regiónov.
Uz su to takmer 2 tyzdne od 1 narodenin radia rock a stale ziadne zmeny… toto biedne pokrytie si mozu strcit akurat do prdele… a vlastne aj cele radio
Ináč vysielajú aj DAB+, takže sa dajú naladiť na relatívne dosť veľkom území.....
V nz som chytil s velkym sumom sice ale chytil som radio rock, cize ono pokojne aj trnavu zvladne… to iste v nz je aj s best fm trnava 93,0 mhz aspon pri tescu
Ano, to co hovoris dava rozum. Len je to skoda, ked nechcu nemusia ale to radio ked bude cely cas takto dopadne podobne ako best fm…
Je aj také niečo, ako harmonické frekvencie ktoré vyžaruje vysielač a tie môžu rušiť. Pri 100W vysielači to nie je počuteľné ale pri 10kW to môže spôsobiť dosť veľké rušenie....
Okrem toho frekvencia 100.3 MHz bola učená pre lokálne vysielanie, pomerne kvalitne pokrýva BA a okolie do 30km, čo je úplne postačujúce. To, že Rádio Rock nechce vysielať aj inde je na nich. Šancu uchádzať sa o voľné frekvencie mali a aj budú mať.....
Pozeral som a na 100,3 frekvencie v rakusku su v alpach a v madarsku v budapesti ale len 3kw cize to nedociahne na koniec dosahu tej ba
Hej, v tom je zas pravda. Ale ba frekvencie do ceska myslim nedociahnu… btw zle pises moj nickname… ale ok nevadi
Akékoľvek zvýšenie výkonu alebo presun na inú kótu musí byť koordinované s Českou republikou, Maďarskom a Rakúskom. Ak by prišlo samovoľné zvýšenie výkonu na 10kW, znamenalo by to, že frekvencia na Kamzíku by mohla rušiť alebo znemožniť počúvanie rádií v okolitých krajinách.....
To je nemozne pokryt celu sk jednou frekvenciou a ja tu diskutujem slusne a nepotrebujem na to ironiu alebo sarkazmus.
A keby tak malo výkon 1000kW a vysielalo by z Kamzíka, iste by pokryli takmer celé Slovensko*
*sarcasm off
Kedy uz konecne premiestnia frekvenciu v ba z horskeho parku na kamzik? Mohli by mat vyssi vykon (kludne aj 100kw ale stacilo by 10kw) a zvysilo by sa pokrytie na zapadnom slovensku. A vlastne, na co cakaju? Bb a nr frekvenciu im uz vyfuklo melody. Jaj zabudol som to je jeden majitel.
Prečo ide na radio rock len 3 hod. Vysielania Tomaggio a lubka ma byt do 10:00 hod. A nie 3 hod. Sa nadviazali od expresu, Európy 2 aj na melody tak tiež je, no prázdninový režim je tak skrátil vysielanie bauer média Slovakia. Dajte vedieť prečo tak je Kto sa rozhodol to tak urobiť.
Viackrát som si vypočul Rádio Rock a musím povedať, že ma príjemne prekvapili, lebo hrávajú gitarovú hudbu. A tú ja považujem za rock. Ak si pozriete hudobné siete, tak rock nie je iba to, čo hrávajú AC&DC, čiže takú tvrdšiu hudbu. Ale aj to je otázne, lebo napr. Metalica hrá Nothing else matters a kľudne to niekto môže považovať za pop. Obdobne niektoré piesne od Black Sabath/Osborneho, Nazaret a pod. Ak si kliknete na sieťach na alternatívny rock, tak budete prekvapení.
!!! A Rádio Rock sa mi páči lebo hrá aj alternatívnu, resp. obecne "progresívnu" hudbu, napríklad kde patrí jednoznačne Horkýže slíže.
podiel [%] celkovej počúvanosti
2. + 3. vlna 2024 (kĺzavé dáta)
% populácie SR vo veku 14-79 rokov, počúval včera
% populácie SR vo veku 14-79 rokov, počúval minulý týždeň