Diskusia k téme DAB/DAB+ na Slovensku
Dnes som ho naladil z vysielača Kriźava v Čereňanoch.
Myslel som to tak, že na všetkých DAB+ vysielacoch, ktoré na Slovensku aktuálne vysielajú. To pokrytie na strednom a východnom Slovensku je bieda.
že na celom území Slovenska... asi ťažko na celom území...
"Dnes začalo vysielať v DAB+ na celom území Slovenska rádio Rock."
Bohužiaľ žijem v časti Slovenska, nie blízko hraníc, vo väčšom meste, no slovenské DAB+ nechytam, tak to neviem potvrdiť:
https://www.satelitnatv.sk/2022/09/v-dab-testuje-n…
Dnes začalo vysielať v DAB+ na celom území Slovenska rádio Rock. Znie to neuveriteľne, ale dočkali sme sa zrejme natrvalo komerčného rádia v slovenskom DAB+. Na dlhé roky to zrejme bude jediné, ako tak pocuvateľné rádio v slovenskom DAB+.
Do konca roka to určite spustia, nemajú sa kam ponáhľať.
Towercom má monopol, žiadna konkurencia ho nikdy nepredbehne a žiadne komerčné rádio na Slovensku nechce vysielať v DAB/DAB+
Skús napísať do Towercomu, hoci oni tiež nezvyknú odpovedať. Ale možno...
Neviete niekto, kedy bude spustený Dubník DAB/DAB+? Nevedela by to skúsiť nejako zistiť redakcia? Bolo vydané povolenie na prevádzku, vraj platné do konca roka, teda asi by to mali aj spustiť, skúste to prosím zistiť.
(neregistrovaný, 84.245.120.xxx) pred hodinou
Kráľova hoľa - DAB+ ?
To je pozůstatek TV vysílání na 5.kanále. 30 let vypnuto. Kdo by se s tím sundával, pokud to místo není k něčemu potřeba ;-)
Načo sú nainštalované dvojposchodové vertikálne anténne systémy na Kráľovej holi? Na DAB+ ? Na foto sú v strede stožiara pod kovovými ľadolamami a nad skrytými FM anténami (v tubuse):
Na mojej stránke som dávnejšie písal, že sa menia kotviace laná. FM sa prepína kompletne na Makovicu a topka je, že pár minút pred a po ide aj Makovica aj Dubník naraz.
Na Rádio Slovensko som počul oznam, že na vysielači Košice-Dubník je na niekoľko dní znížená výkonnosť vysielača a tak je pravdepodobné, že sa zhorší príjem Rádia Slovensko.
Tak ma napadlo, či neinštalujú DAB vysielač,
Mňa by potešila Kráľová hoľa, Ružomberok - Úložisko a v Novom meste nad Váhom Veľká Javorina.
A čo je vo videu? Chcete obaja niečo napísať a nerozkliknete video.
Inak Palaska je momentálne dole.
Towercom si zas dáva na čas.
Necháme sa prekvapiť, či sa do konca leta dočkáme aj spustenia tohto vysielača. A budúci rok možno prípadne aj Kráľovej hole alebo ďalších
Info je priamo od technika RTVS.
Asi mas tam chybu, Nad Oborou je 12C ;) Ale pekny ulovok.
Ide aj 12A a 12D.
https://streamable.com/tj4irv
podiel [%] celkovej počúvanosti
4. vlna 2023 + 1. vlna 2024 (kĺzavé dáta)
% populácie SR vo veku 14-79 rokov, počúval včera
% populácie SR vo veku 14-79 rokov, počúval minulý týždeň