Diskusia k téme DAB/DAB+ na Slovensku
Tento celý cirkus so spustením DAB+ v Považskej Bystrici vyzerá tak, ako celé DAB+ a celý Monopol na Slovensku... Nechápem, čo robí Regulačný úrad a štátne inštitúcie ! ! ! Nevidia to, že niečo nie je v poriadku ? ! ? Alebo to niekomu vyhovuje ? ! ?
Ja som včera skúšal po celom meste okrem Rozkvetu kde by mal byť vysielač umiestnený, ale nikde nič na 8A. Kedy by to reálne mali spúšťať?;
RTVS sa potom dáko unáhlila ... https://www.rtvs.org/aktualne-oznamy-tlacove-sprav…
Vysielač ešte nie je spustený.. spustí sa v blízkej dobe..
neviem preco sa objavil moj prispevok v tomto oddieli, ked ja som ho uverejnil v inom a tam nie je ... pardon
tato vobec prva FM frekvencia v Cadci,zostala opat akosi opomenuta
Jeden jediny krat bola uverejnena, a vtedy o nu ziadal vtedajsi SRo pre Radio Regina..nedostali ju s odpovedou, ze je urcena len pre komercneho vysielatela...a vraj sa mozno o nu uchadzat az po dvoch rokch ak z komercie nikto neprejavi zaujem ... uz je to viac ako dva roky a nic sa nedeje,pricom signal Radia Slovensko a Regina je tu velmi slaby
To fakt všichni tupě opisují tu chybnou nadmořskou výšku 120m? :-D I ten Váh tam má okolo 280!
Aj podľa Facebooku v skupine Digitálne rádio DAB+ SK...
Kanál 8A
ERP 1.8 kW
No podľa toho čo som čítal, tak ORF prejavila záujem vstúpiť do DAB+ a okrem toho si to žiadajú aj bežní ľudia. Preto sa plánuje nový DAB+ multiplex - výberové konanie už prebieha. Tento nový multiplex umožní vysielanie aj regionálnych programov, čo bude vhodné pre regionálne vysielanie Ö2...
Ináč všade tam, kde funguje DAB+ je bežné, že rádiá - aj verejnoprávne - vysielajú súčasne analógovo a digitálne....
RTVS SRo nepotrebuje DAB+, tak ako ORF, majú FM, zbytočné vyhodené peniaze...
Tieto vysielače majú slúžiť na dopokrytie siete Stred. Po ich spustení by malo mať Stredné Slovensko pomerne kvalitné pokrytie a zároveň už by bola súvisle pokrytá cesta z Bratislavy do Košíc....
Treba však povedať, že ešte stále je to dočasné vysielanie. Výberové konanie na DAB+ by mohlo byť vypísané niekedy v druhom polroku budúceho roka - snáď.....
A kto bude platiť elektrinu ? ! ?
https://www.facebook.com/groups/digitalneradio
Ružomberok - Úložisko (8A), 5 kW
Považská Bystrica - TVP Považská Bystrica (8A), 1,8 kW
Poprad - Hranovnica (9A), 5 kW
Spišské Podhradie - TVP Spišské Podhradie (9A), 0,5 kW
Banská Bystrica - Suchá hora (11C), 5 kW
Banská Bystrica - Laskomer (11C), 3 kW
Tento rok sa plánuje spustiť Považská Bystrica....
podiel [%] celkovej počúvanosti
4. vlna 2023 + 1. vlna 2024 (kĺzavé dáta)
% populácie SR vo veku 14-79 rokov, počúval včera
% populácie SR vo veku 14-79 rokov, počúval minulý týždeň