Diskusia k téme České rádiá
Tak česke počuvam dosť často... asi najviac Impuls a hlavne večer keďže tam vysielaju ,, česku diskoteku,, a mam rad tie skladby take na oodych iba česke a slovenske ;) A potom občas aj Evropu 2 a čro radiožurnal a z českych to je asi tak všetko.
ano,priamo z Prahy vysiela Expres radio (s nasim Expresom ma spolocny len nazov) a Radio 1.Bohuzial tieto radia vysielaju len v Prahe.Ale potom je tu este jedna alternativa a tym je radio Wawe,ale toto radio vysiela iba cez Dab.
Je v čechách nejaké rádio podobné nášmu _FM alebo Superádiu? Ak už nemajú nič také, tak potom niečo s tanečnou hudbou? (ale fakt že tanečnou, minimum popu). Vie mi niekto poradiť alebo stvrdnem pri Evrope 2? (ajked aspon má(mala) lepšiu hudobnú uroven narozdiel od našej) Chystam sa na týžden na dovolenku...
btw RockMax ide pekne naladit z tlustej hory aj vo vyssich castiach dubravky :) aj ked vzhladom na kopce v ceste je to v celku zaujimavy presah (cca 115km @ 10kW)
Niekedy Beat, ale teraz mi vacsinu dna hraje RockMax (cez net), skusal som tie slovenske "rockove" ale to nebolo nic pre mna
To bola odpoveď na otázku, či počúvaš občast aj české rádiá? Tak tá odpoveď je fakt veľmi zaujímavá
Devín,Rocková republika,SRo,Aligátor,SRo4
Je moje obľubené, Dnes "Dobré ráno, Česko!" na Dvojce (96,8 Valašské Meziříčí) dávali skoro stále Michala Tučného a spomienka bola na Lipského a ukážky z filmov. Takú "Dvojku" keby mal SRo v RTVS, tak by bola spokojnosť. Počúval som aj ČRo1 Rádiožurnál (91,3 Jeseník (Praděd) a 92,5 Valašské Meziříčí), včera tam bola zaujímavá diskusia. Možno je to len pocit, ale zas mám pocit že aj ČRo1 Rádiožurnál je o triedu vyššie ako SRo1 Slovensko.
Na ČRo2 Dvojka chodia v sobotu o 13h rozhlasové hry, v rovnakom čase ako u nás na SRo3 Devín.
Sem-tam ked je cas,si zapnem cesku Evropu 2,kvoli rannemu vysielaniu,ktoru moderuje Leos Mares a Patrik Hezucky.
ano, CRo Plus je dost unikat.. pacia sa mi najma dokumenty.. archiv plus, historie vecne ziva, portrety.. nazory a argumeny, svet ve 20 minutach.. zbytocne mi tam pridu tie vedecke magaziny (no ved co uz, dosledok zruseneho leonarda) a blaboly (hovory, student plus, ...)
... ešte som chcel dodať, že ČRo Plus počúvam prostredníctvom satelitu na 23.5E... Mám 60cm parabolu na okne, len kvôli rádiám :)
ČRo Plus počúvam často. Na Slovensku mi chýba takýto formát...
http://mam.ihned.cz/c1-61379760-radio-egrensis-sta…
http://www.radioegrensis.cz/ Sídlia v západočeskom meste Cheb.
Inak celkom fajn Rádio, cez všedné dni 18:00-19:00 majú pesničky na prianie a aj v sobotu 19:00-21:00.
Zahrali už aj mne viackrát, stačí im poslať mail. :-)
http://www.rrtv.cz/cz/static/prehledy/seznamy-prov… Je tam aj obdobie platnosti licencie.
ČRo1=Radiožurnál....asi najlepšie rádio, potom aj Dvojku-Praha či ČRo 3 Vltava a Reginu Ostrava. Z komerčných Frekvence1 a Helax937 :)
Ako ešte pred cca. 10 rokmi som mohol povedať, že slovenské rádia boli podstatne lepšie ako české, dnes to už neplatí.
podiel [%] celkovej počúvanosti
2. + 3. vlna 2024 (kĺzavé dáta)
% populácie SR vo veku 14-79 rokov, počúval včera
% populácie SR vo veku 14-79 rokov, počúval minulý týždeň