Diskusia k téme České rádiá
kto v bratislave a kde konkretne dokaze prijimat 88.1 orion z pradedu?
Ja počúvam sem tam F1 - 104,5 Mhz a Impuls - 87,60 Mhz. Vysielač Brno - Kojal.
presne len tie žanre ktoré moje v mojom regione chýbaju a hlavne su moderovane žiadne samohrajky ako v Sk
Radio HEY 96.8.MHz Brno
Radio Sky Rock Hana 100.2 MHz Prostejov
Rock Max 89.6MHz Zlin
cez internet Radio Gold
a v piatok noci KissHady diskopribeh s Michalem Davidem a Martinen Hajkem
Helax a Cas Rock, pocuvam prevazne cestou cez Cesko a Polsko (kvalitny signal skoro az do Katowic), obcas aj cez net...
Radiozurnal, Praha-Dvojka, Vltava.CRo Ostrava a CRo Olomouc a potom rad este Helax a Frekvence 1. Impuls moc nemusim,...a ide aj kopec inych CZ a PLO stanic :)
Ja počúvam:
Impuls, ČRo 1,2 keď sa dá tak aj 3 a BRNO.
Skor velmi rad Rakusakov takisto madarov a chorvatov ked sa da.
90,3 Kiss Publikum som počúval, pokial nespustili 90,2 Rádio Piešťany. Inak Rubi, sem tam Hana, Jih a F1. Hlohovec
Ja pocuvam takmer cely den cez net RockMAX, obcas BEAT. Slovenske radia nepocuvam takmer vobec, jedine v aute viva.
...cez internet Impuls, ČR Rádiožurnál aj na dlhých vlnách v kuchyni. České rádiá majú oveľa lepšie spravodajstvo, nepapagájujú, ľudia sú kvalitnejší a hovoria spisovne česky, čo je niekedy dôvod, že ich radšej počúvam, ako tie naše.....
já počúvam z každého trošku,no hlavne slovenské rádia,potom české,rakúske atď.
ceske (a rakuske) radia pocuvam ovela castejsie a pravidelnejsie nez tie slovenske
Ja si občas naladím ČRo 1 Rádiožurnál alebo ČRo 2 Praha/ČRo 6. Na ČRo 2 mám obzvlášť rád program maliara pána Jiřího Anderleho Láska za lásku, v ktorom si spomína na svoje detstvo na dedine. Na ČRo 6 sa mi zasa páči historický program Portréty. ČRo 1 Rádiožurnál si zvyknem naladiť väčšinou v nedeľu predpoludním, keď na SRo 1 nie je nejaké pre mňa zaujímavé vysielanie, napríklad nejaké rozprávky, z ktorých som už vyrástol vzhľadom na môj vek :D.
To ste hadam srandovali s tym, ze ceske radia maju lepsi zvuk, ako slovenske??? To sa potom moc FM zvuku asi nerozumiete, ked pisete taketo veci :-)
napr. Frekvence 1, ale keďže mám rád hudbu takmer všetkého druhu, tak nevadí mi napr. ani Kiss Publikum..to je tanečne zamerané zlínske rádio. A keďže sa zaujímam o Rádiá, tak zvyknem aj iné počúvať zo zvedavosti niekedy. Napr. viem, že brnenské Rádio Krokodýl hrá 1 skladbu max. raz denne.
DJ Catman,ten zvuk robis kvalitny ty,ako technik za mixpultom v studiu.Som rad,ze si tento stary problem spomenul.Bodaj by bolo viac takych "vnimavych" ( neber ten vyraz ako posmech,ale ako fakt,ze mas dobre usi ) Je to choroba 90% SK radii.Akosi im to tam nejde, zladit hudbu a hovorene slovo.Uz ma to aj trochu hneva,ked mam pocuvat musicku,do toho vstupi moderator,pripadne reklama a ja ine nerobim,len stisujem,alebo zosilnujem hlasitost. Uz koncim,lebo ma z toho trafi...
a este sa mi na ceskych radiach paci ten zvuk. maju to jednoducho lepsie vyladene. resp. slovenske radia rozumeju pod pojmom "dobry zvuk" ine vyladenie procesorov ako ceske radia a myslim ze ceske radia maju tu definiciu "dobreho zvuku" ovela lepsiu. ovela prirodzenejsi je ten zvuk v porovnani s vacsinou slovenskych radii.
Ahojte!!!!! Som velmi rad,ze mozem zachytit aj zahr.vysielanie,popri nasich radiach,to je take male osviezenie.Mozno by sa niekedy zdalo,ze su o nieco vyzretejsie ako tie nase,no je to len uhol pohladu.Staci,aby ovladal moderator spisovnu rec,artikulaciu,dikciu a nejaka ta vseobecna rozhladenost.Ja osobne som hrdy na vsetky slovenske-sukromne radia.Len jedna mala pripomienka.Je realne,aby sa mohol zvysit aspon o tretinu vykon vysielacov? Slovensko je clenita krajina.
To je moja krvná skupina,občas tam "prebehnem,inak počúvam b1.A do októbra 1995 som počúval starú dobrú ALFU.
Nikedy radio Sumava, je fajn, bezia tam same oldiesovky, daju sa naladit cez net na www.radiosumava.cz :o)), pekny den
podiel [%] celkovej počúvanosti
2. + 3. vlna 2024 (kĺzavé dáta)
% populácie SR vo veku 14-79 rokov, počúval včera
% populácie SR vo veku 14-79 rokov, počúval minulý týždeň