Diskusia k téme Rádio Aetter
Možno aj nie keď to Matovič celé zatvorí :)
Ca. taká je výška toho domu (15 podlaží). Plus nejaký stožiar, takže to určite bude min. 40 m.
Nadmorská výška je irelevantná (pokiaľ to nie je v Himalájach).
Akú polarizáciu tam majú?
Nejde ani o vysku ani o mapy ale o tych 50w ze nie je mozne aby vygumovali 107.2 mhz 100kw kossuth.nejakych zvlastnych 50w
Podľa Google Earth to sedí, tá výška nie je všade rovnaká..140 m.n.m. je asi hlavné námestie.
140 m.n.m. asi tazko, Vsak pre TT uvadzaju 146 m.n.m. To by ten vysielac musel stat v nejakej jame.
A ty taky znaly tomu aj veris ze na taky vykon take pokrytie?ani v tt by nehralo poriadne 0.05kw a este premiestnenie koordinacie.ziskali licenciu na skladovu
Silný a čistý signál nielen v meste ale aj v okolitých blízkych obciach zabezpečí nové umiestnenie vysielača, ktoré rádio v posledných mesiacoch prekoordinovalo zo Skladovej 4 na Golianovu 33, do nadmorskej výšky 140 m.n.m. Anténa je umiestnená vo výške 30 metrov a jej výkon dosahuje 0,05 kW.
Prave na ten vykon 50w zvlastne pnlrytie a podla mapky co maju tak myslim ze to riadne prepaluju aj na 300w
Ja som ich tento týždeň v aute naladil v Nitre. Veľmi dobré pokrytie na ten výkon.
Vyzerá to tak, že pokrytie zodpovedá mapke, ktorú zverejnili. Signál sa stráca na diaľnici pri Červeníku. Opačný smer tam to prestáva hrať pri Igrame.
Tak sa teším, že študenti to už čoskoro odpália. Myslíte, že to pokrytie bude slabé? Aké s tý mate skúsenosti? Koľko sa dá pokryť za takýchto podmienok? Má to vôbec zmysel?
Logo pekné, no stále nevieme kedy začínajú.
Tak večer som Aetter naladil medzi Budmericami a Ružindolom,ale dosť sa tam ešte miešalo aj Kossuth radio do toho.Ale zatiaľ sa regulérne nevysiela.Je tam akési tikanie hodiniek zatiaľ.
Skusali ste dosah? Ako je to s rusenim? Madarske Radio KOSUTH je na tej istej frekvencii.
RT: Testovacia prevadzka
Uz vysielaju..... Vcera vecer okolo 10 hod som ich naladil :-}.
Že by ten september naozaj platil? Tak teda uvidime.
podiel [%] celkovej počúvanosti
2. + 3. vlna 2024 (kĺzavé dáta)
% populácie SR vo veku 14-79 rokov, počúval včera
% populácie SR vo veku 14-79 rokov, počúval minulý týždeň