Diskusia k téme Viva Metropol
Ja teda velmi pochybujem,ze Viva dostane od tejto rady,dajaku tu frekvenciu navyse,vzhladom na minulost,ako proti nej ostro vystupovali.
Potom by ale asi zmenili názov, pretože slovo metropola označuje hlavné mesto danej krajiny. Teraz v podstate pokrývajú len Blavu a blízke okolie (preto aj zrejme majú v názve Metropol). Taká Nitra je už cirka 100 km od Bratislavy.
možné to je , veď predsa písali na Facebooku že by znova chceli vysielať " Najlepšiu hudbu všetkých čias " po celej SR , dúfam , že im tú frekvenciu v NR rada pridelí .
Stream radia Viva na vTuner pre stmart Tv a ine hifi audio zariadenia opat funkcny
Žiadajú o Nitru, žeby začiatok ich možného postupného rozširovania ?
Neviem ze by vysielanie niektoreho radia vysielajuceho z Bratislavy rusilo radio,ktore vysiela z Madarska,alebo z Rakuska.
Spat k Vive.Pokial ma smerovu antenu smerom na D2 tak to dava zmysel ze taha tak daleko aj z nizkym vykonom.Nadmorska vyska v dubravke je dostacujuca kde je len rovina po dialnici.Urcite omedzenie musi byt hlavne na mesto kde by dochadzalo ku kolizii s Novym Mestom a 90 do lava z dubravky kde je rakusko je pri smerovej antene utlm. A 94.9 je vdaka svojej polohe zarukou pokrytia takmer celeho mesta.Takze navrhnute koty su podla mna dobre navrhnute.
My vysielanie v iných štátoch rušiť nemôžeme, ale je zaujímavé, že vysielanie z iných štátov vysielanie rušiť u nás môže
Je to prave kvoli hraniciam,nakolko Bratislava lezi pri hraniciach a jednoducho vacsie vykonne frekvencie uz jednoducho nie su,tak radia,ktore chcu v Bratislave vysielat,musia riesit vysielanie iba takymto sposobom,nakolko by mohli rusit vysielanie inych statov,ako su Rakusko,Madarsko.
Samozrejme ze rozumiem aj ja vam.Ale 300 tisicova BA namiesto 1kw vysielacu nech aj z omedzenim na Rakusko si musi koordinovat 30, 50 alebo 100watove bublacky.Preco Slovensko aj Ba maju trpiet ?.Kde vo svete maju takyto bordel. Bol som vo viacerych velkych mestach ale toto je fakt neskutocne na tak male mesto.
ja tomu rozumiem, ale pride mi to dost nefer ku "konkurencii" ktora sa snazi toto neporusovat. Take SITY ma pre BA 5 vysielacov - tiez porusuju vsetko, BEST FM 4 vysielace pre BA (myslim) a viva si pripecie frekvenciu a zrazu ju je pocut tam kde nema co hladat.
Teraz som si vsimol ze vienna gate je 94.9 a nie 101.1 tak sa nemozu rusit.to je jasnee.Ale aj tak som zastanca toho ze netreba do toho rypat.Nebudeme si predsa ublizovat slovaci navzajom.
Stacilo mi ako Expres v Holici alebo Lumen v Skalici maju omedzenie na Rakusko a kedze je Skalica na okraji Slovenska tak to palia do hor srnkam a obyvane casti v omedzeni.hrooza
Mne sa to nezda lebo keby bolo ako pisete tak aby ublizili sami sebe a rusili by sa navzajom.Netreba do toho zbytocne rypat.Dobre to je.Aj tak tieto opicky sa robia kvoli susedom rakusanom.Tieto omedzenia je uplne smiesne s takymto nizkym vykonom.
Videl som vienna gate ich d-pol a podla frekvencneho listu nieje mozne, aby to splnalo vsetky podmienky (vyzarovaci diagram) a predpokladam, ze aj nastaveny vykon do anten nebude "koser" a dubravka splna vsetky predpoklady na dalsie porusenie zakona. O horskom parku neviem nic,ale asi si spravim cestu s merakom. Ale ved napokon zijeme na Slovensku, vsetko je mozne
Testoval som dosah 101,1 z Dubravky na dialnici D2.
94.9 MHZ mu išla po Stupavu.
Nový vysielač 101.1 MHz z Dubravky šlapal dobre po Zavod a po Kuty išiel na hranici prijmu kde už dochadzalo k rušeniu od101,1 MHz KissHady z Hodonina
Všimol som si že Dubravka je idealna na ťah dialnice D2 aj z nízkym výkonom.Podobne som si to všimol aj u Rockovej republiky 106.1 MHz z Dubravky kde dobra ťahá signál týmto smerom.
Dnes začal vysielať vysielač 101,1 Dúbravka
Do Vienna Gate - na rovnakej budove je vysielač Petržalka 94.9 MHz.
Vraj sa maju stahovat do inych priestorov. Neviete kde?
LOL, tak najskor machrujes aky mas nadupany tuner (dab+) a teraz toto :)
Prosím obnovte stream http://stream.sepia.sk:8000/viva128.mp3 cez vTuner
To je jediný spôsob ako vás môžem kvalitne počúvať cez Receiver Yamaha v-RX500D Netradio.
http://yradio.vtuner.com
Velka vdaka Arielymu, Alanovi a Robovi - stream je spat :)
Dnes rano ? pokial viem uz vcera od obedu nefungoval co som si vsimol ja,. No aspon ste mohli zavesit nejaku informaciu niekam , napriklad na FB.
podiel [%] celkovej počúvanosti
4. vlna 2023 + 1. vlna 2024 (kĺzavé dáta)
% populácie SR vo veku 14-79 rokov, počúval včera
% populácie SR vo veku 14-79 rokov, počúval minulý týždeň