Diskusia k téme Rádio Vlna
Podlá mňa sú nove jingle otrasne, veď to sa nedá počúvať. Po asi 20min. som to musel preladiť na inú stanicu. Vymazal som si Vlnu z predvoľby na autorádiu a domácom rádiu. Neviem čo B. Kollar fetuje keď kedysi dobre rádio takto doje...al.
Ten nový basový station voice skôr znie ako zo záhrobia :D
A spievané jingle sú také životaschopnejšie ako boli predtým.
A z celkového programu jedine správarka Maya Z. zo zaniknutej Antény rock mi nepasuje do tohto rádia, dosť rýchlo odrapoce správy a má nie veľmi mikrofonický hlas pre oldies štýl.
Ja myslim ze je to dobré ozivenie.Ako prve ma napadlo ked som pocul ten hruby hlas jinglistu ako keby som pocul franzuzke Funradio pri starte slovenskeho Funradia v 90 rokoch ktore vyplnalo cas ked BA nevysielala nazivo
Ahojte ste spokojný s tými jinglami alebo nie je to trochu taka gulova bomba pre niektorých tu na diskusii aj pre Peťa DX je gulova mne to vyhovuje tak 59%.
Tie nove jingle sa mi pacia ovela viac ako tie povodne.Nove su take zivsie,povodne boli nudne nezaujimave.
Nieco strasne tieto jingle to uz ani nemozu mysliet vazne hlas absolutne sa nehodiaci k tomuto typu radia a zvukova grafika nieco otrasne!
Zvukový obal sa zmenil a aj station voice. Spôsob mixovania jinglov a sweeperov na spôsob Funradia.
Vlna ako prvé rádio z ex skupiny radioservices vymenila jingle od SOB za nové. Predpokladám, že nevznikli in house, ale v Slovinsku, kde sa vyrobil aj obal pre Funko. Uvidíme, či nám počas najbližších dní radia.sk prinesú bližšie info o tejto zmene.
V podstate ale za mňa príjemná, pozitívna zmena, keďže ten pôvodný zvukový obal nebol na kľúč, ale vychádzal z hudobného loga talianskeho Penny FM ešte tuším z roku 2011.
Zvyšné dve rádiá z ex skupiny zatiaľ nemajú dôvod na zmenu a snáď ju ani tak skoro neurobia, pretože ich obaly sú na mieru a veľmi kvalitné, fresh a trendy.
Ano. Zvukovy prejav mi prišiel rovnaký ako vo Fun s rozdielom Hity, ktoré milujete/Hity, overené časom.
Zachytil niekto z prítomných diskutujúcich zmenu staničného hlasu? Aktuálne mám zapnutú Vlnu a hlas v jingli " Počúvate hity overené časom, rádio VLNA " nie je Hurajtov.
Teraz všetky predané rádiá budú znieť tak pozliepane, lebo na novom programe sa robí. Ich novú podobu spoznáme podľa mňa tak o 3-4 mesiace, možno skôr, ale určite nie teraz. Takže všetko, čo sa tu rozoberá je úplne zbytočné riešiť.
Presne ako si napisal,mali zakomplexovaný playlist a nielenze pustali to iste,ale co som uz vobec nevedel pochopiť ked som pocul zhodne pesničky na Jemnych a Ant. Rock.
Za zakomplexovaný playlist môže Flebo. To platilo aj pre Jemné a Anténu Rock. Keby on nebol, bolo by to asi lepšie. Druhá vec je, že to ľudia aj počúvajú. Takých nedokážem pochopiť, ktorí roky počúvajú každý deň vkuse to isté. Ja som to už s nimi dávno vzdal. Už asi 5 rokov ich nepočúvam. Najlepšie je aj tak vlastné. Na druhej strane rád by som počúval rádio, ktoré je oldies, má moderované vysielanie, kvalitné spravodajstvo, zaujímavé relácie a pestrý výber hudby. Lenže také rádio na Slovensku už neexistuje.
No ja neviem… spravili z toho Vlnu 2. Zaradili tam aj otravne skladby typu lipova lizka a Karol Duchona ktory je sice fajn ale do Jemnych sa to nehodi. Dlho trvalo kym Juhas dostal konecne rozum a playlist neobsahoval len par skladieb, ktore sa neustale opakovali. Dovod bol ten ze sa konecne neriadil halovym prieskumom nakolko kvoli korone ziadny nebol ale vlastnym rozumom. Playlist tak poslednu dobu obsahoval viac roznych skladieb a bolo to uz ako tak fajn a oni to rozbiju smahom ruky. Tie tanecne vypalovacky sa tiez na Jemne nehodia aj ked je pravda ze to playlist ozivi ale s formatom radia to uz nema nic spolocne. Je pravda ze nemaju co stratit a je to taky experiment nakolko radiu uz dlhodobo klesaju cisla takze sa snazia o to aby bola pocuvanost lepsia tak uvidime ci sa im to podari. Dodrbali Europu 2 a teraz ciastocne aj jemne
..tým som chcel len naznačiť, že mnohé pesničky sa mi normálne zhnusili, ked som toto a podobné rádiá počúval.Ja nepatrím do skupiny ludí, ktorým absolútne nevadí, že mesiace počúvajú od jedného speváka a skupiny 2-3 pesničky tie isté , pričom majú xyz iných vecí, čo by mohli rádiá púšťať.Našťastie je už iná doba, tak počúvam, čo ja chcem.V tomto konkrétnom prípade-čo od rolincovej iné niekedy hrali???
Prečo by menili playlist ,keď im funguje a stanica kontinuálne rastie.
kym nieco vypustis z klavesnice, tak troska tou hlavou aj popremyslaj...vies vobec ake je Radio Vlna?-myslim jeho vysielacia struktura a pod.
Predsa su zamerani na hity starsieho data, a prave Tebou spominana piesen tym hitom vtedy bola...
Ako piesen sa nemusi pacit , ale zasa treba si uvedomit vzdy o aku stanicu sa jedna.
Inou vecou je, ze by mohla mat Vlna troska odvaznejsi playlist aj z kategorie starsich piesni.
Minule som sa po cca 3 týždňoch odvážil naladiť toto rádio a že rolincová čo o mne vieš.Najprv sa mi tlak vyskočil na 200, potom pena okolo huby až nakoniec sa mi zatmelo pred očami a ani neviem, kedy som sa prebral.
Preto by to mali otvoriť, lebo vieme, čo sa dialo za Brucha, Opičky, Trntkoša atď....
Zrejme preto sa nezmenil playlist vlny oproti E2 a Jemnym,kedze tam ostal Flebo.Bola hlupost ze robil playlisty pre radia s odlisnym zameranim.Preto sa castokrat pustali rovnake piesne v spomenutých rádiách.
"Dnes by to spätne mali otvoriť a preveriť, či nedošlo k zaujatsti pri hlasovaní jedného z členov, ktorý bol zamestnancom TWC."
Ale ved vo veci uz v minulosti rozhodol Najvyssi sud ktory skonstatoval zavazne pochybenia a zrusil rozhodnutie o prideleni frekvencii po Vive. Nove rozhodovanie uz prebehlo bez povodnych preslapov.
Mohli by to preveriť, ale neviem či po vyše 7 rokoch by to ešte malo nejakaký zmysel a že čo by z toho celého vzniklo, keď už Viva patrí Intersonic s.r.o. a je to už aj tak úplne iné rádio.
Už asi aj Dušan Budzák to vzdal, čo sa mu ani nečudujem po tom celom čím musel prejsť okolo Vivy. Ja si myslím, že došlo k zaujatosti členov pri hlasovaní a to samotné hlasovanie bolo dosť nejednoznačné, lebo z 9 členov 5 hlasovalo za Corporate Legal, s.r.o. resp. Vlnu a 4 hlasovali proti. Takže vlastne keby ten 1 člen hlasoval proti a nie za, tak by možno Viva bola dodnes. A frekvencie mali prideliť spoločnosti Viva Production House s.r.o., v ktorej bol aj Dušan Budzák, lebo oni zabezpečovali chod rádia a oni nemali žiadne problémy, to mala spoločnosť Rádio Viva a.s., ktorí vlastnili len licenciu.
podiel [%] celkovej počúvanosti
2. + 3. vlna 2024 (kĺzavé dáta)
% populácie SR vo veku 14-79 rokov, počúval včera
% populácie SR vo veku 14-79 rokov, počúval minulý týždeň