Diskusia k téme Rádio Vlna

Na všetky Tvoje otázky odpoviem tu. Veľké rádiá najbližších pár rokov v DAB+ nebudú, lebo nie sme schopní skoordinovať siete, vypísať výberové konanie na ich prevádzku. Navyše vznik DAB+ multiplexov by umožnil vznik rôznych menších tematických rádií čo by mohlo viesť k oslabeniu tých väčších rádií a tým pádom aj k zmenšeniu príjmov z reklamy......

Ešte doplním, že zvlášť majú aj moderátorov (aj keď v Holandsku som videl jedného, ktorý robil v dvoch rádiách v rámci jednej skupiny) a napríklad aj producentov.....

Je napríklad nezmyslom, aby dve rádiá mali dvoch riaditeľov. Rovnako to platí aj pre reklamu, obchod alebo marketing a možno aj programming - tam všade stačí jeden človek. Ide aj o úsporu peňazí v prvom rade a v druhom rade aj majiteľ Boris potrebuje peniažky na rôzne svoje bizarné, finančne náročné hobby ako napríklad zbieranie manželiek......
Ale sú pozície, kde by to malo byť oddelené. Napríklad spomínaný hudobný dramaturg, pretože neverím že by jeden človek má dokonalý prehľad vo všetkých žánroch od CHR cez Adult Contemporary až po Oldies. Výsledkom je, že Fun hrá dobrú hudbu a Vlna nezmyselný a častokrát nepočúvateľný mišmaš. Možno by mali mať zvlášť aj Content / Brand manažérov, ktorí by sa starali o obsah vysielania jednotlivých rádií a na dennej báze, po každom vysielaní komunikovali s moderátormi a hovorili spolu aj o chybách alebo nápadoch čo sa dá zlepšiť a zároveň by budovali značku jednotlivých relácií....

Ze nechapem, preco pre fun a vlnu robia ti isti ludia (myslim napriklad tu alicu)

Nerobi mi problem to, ze tieto dve radia maju jedneho majitela - tak to je aj v madarsku - retro radio a radio 1 maju jedneho majitela a zameranim je to prakticky rovnake ako fun a vlna (len s tym, ze je to o dost profesionalnejsie). No preco vela veci robi jeden manazment? Pre dve radia? Naco?

Problém nie je v zvýšení počtu skladieb, ale v tom, že ich treba vyberať s citom. Dotyčná Alica bohužiaľ nemá prehľad v oldies hudbe, a Vlna tým pádom ponúka taký nemastný neslaný mix hudby......

Pocet skladieb sa sice zvysil, no struktura playlistu sa nezmenila - nadalej opakovacky cca 100 pesniciek, iba sem tam pridu tie ine skladby…

Flebo už s nemá s hudbou na Vlne nič spoločné. Vysiela tam nejaké špeciály, ale šéfkou hudby celej skupiny je istá Alica. Len tak mimochodom musím uznať odkedy je Vlna súčasťou inej skupiny, tak počet skladieb sa zvýšil

ano suhlasim s vami a je to bieda dookola rotacka lietajucich shitov ala diidzej flebo

Len Bochkor Gábor tam ráno niekedy dosť veľa hovorí a na to Slováci nie sú zvyknutí.....
Ale inak s Tebou súhlasím....

Kto je pri madarskych hraniciach a je v dosahu, tak mu odporucam miesto vlny alebo melody si dat na predvolbu retro radio. To je poriadne oldies radio a nie tie odrhovacky opakujuce sa donemoty…

Výmenu koho za čo? Vedel by som si predstaviť Martina za vrece jačmeňa....
Na Didiane pracoval ešte nebohý Tibor Hlísta, moderátori ktorých mal pod palcom patria medzi špičky až do teraz. Pamätám si prvé kroky Adely Banánovej vo Funku, prirovnal by som ju k škaredému káčatku a vznikla z nej pekná labuť. Nevedela nič, naučila sa veľa. Dlhé roky to ťahala vo Fun rádiu, jej vtipu a šarmu sa vtedy nikto nevyrovnal - nevedela síce aká je to béžová farba, ale OK - len ako sa z nej stala celebrita, tak mi nejako osprostela.....

Taká dobrá hudba a takí príšerní moderátori Vlny. Fakt škoda. Dadíková je jedna preafektovaná, uškriekaná a nepočúvateľná osoba, Chynoranský nezaostáva. Snaha o humor je maximálne trápna. Moderátorka Petra si šliape jazyk a prehĺta slabiky no a zvyšok moderátorov znie ako z kostola. Hrôza. Chcelo by to výmenu moderátorov a trochu oživiť playlist. Jediná počúvateľná je Didiana, tej by mali dať väčší priestor.

Ženy vo Vlne sú priemerné, muži o kúsok lepší. Chýba tam človek, ktorá by pracoval na hlasovom prejave moderátorov, ale taký človek chýba asi aj v Baueri.....
Čo sa týka rehotu, neviem prečo to v slovenských rádiách tak fičí. Vo mne to vzbudzuje určitú averziu voči počúvaniu takých rádií. Ak sa robí mapping study, tak to zahŕňa aj spôsob komunikácie moderátora a jednoducho neverím, že toto majú napísané v zošitoch, čo dostanú od spoločnosti, ktorá robí štúdiu .....

V utorok ráno som počúval Vlnu. Hoci viem, že Dominika Dadíková s Martinom Chynoranským tam spoločne vysielajú už celkom dlho, ešte som zatiaľ nemal tú česť.
Zistil som, že som o nič neprišiel. Úroveň vstupov slabá, nechýbal otrepaný vtip a Dadíkovej opakovaný hurónsky rehot. Aj Chynoranský sa mi kedysi ešte na Jemných melódiách počúval podstatne lepšie, v decentnejšej, menej humornej polohe mi sedel väčšmi.
Dnes poobede vysielal zhodou okolností ďalší človek, ktorý bol dlho spätý s Jemnými melódiami, Milan Švikruha. Ten pre mňa patrí rozhodne medzi to lepšie, čo toto rádio ponúka.

Asi ten stream už nemá opodstatnenie aby ďalej fungoval. Veď načo?

Nejakú špeciálnu "rozdávačku" som zatiaľ nepostrehol (v práci počúvam dosť príposluchovo).
Ale od rána je špeciálne vysielanie - párty playlist ako na Oldies Party, hostia - bývalí zamestnanci Vlny - spomeniem napr. Alexa Štefucu, Barboru Krajčírovú (rod. Rakovská), Petru Kamzíkovú (prostredníctvom tel., btw. už má tiež nejaké iné priezvisko), atď. + súčasťou ranného vysielania boli aj niektorí skalní poslucháči (ktorí asi dostali pozvánku na vysielanie).
A ešte spomeniem špeciálne jingle, ktoré dnešné 10. narodeniny počas dňa pripomínajú.
podiel [%] celkovej počúvanosti
3. + 4. vlna 2024 (kĺzavé dáta)
% populácie SR vo veku 14-79 rokov, počúval včera
% populácie SR vo veku 14-79 rokov, počúval minulý týždeň