Diskusia k téme Rádio Vlna
Len doplním že toho Bocelliho hrávalo aj Rock FM, aj iné rádiá vo veľkom hrávali, teda porovnávať to s Mozartom je od veci. Skús si len vyhľadať historické rebríčky a určite by si Bocelliho našiel
Pri rádiách ako Vlna alebo Melody určite podiel slovenskej, ale aj českej hudby nie je iba dôsledok kvót na slovenskú hudbu. Totiž cieľová skupina týchto rádií vo veľkom slovenskú hudbu počúvala. Takže sa nečuduj že k tej hudbe nejaký vzťah má. A preto ju tieto rádiá hrajú. A ešte vo väčšom podiele, ako určujú kvóty.
Náhodou som prešiel okolo rádia kde bola naladená Vlna no a započul som Bocelliho. To už rovno môžu zahrať Mozarta alebo Sibeliusa čo je vlastne tiež oldies. Tak som hneď pozrel playlist a objavil som tam aj Duchoňa. Ale 2x v priebehu dvoch hodín? To je už extrém.....
Neviem ale keď počúvam zahraničné oldies rádiá, tak znie to lepšie, dokonca ani miestni starší umelci ne sú hraní tak často, občas aj skoro nikdy. Tu je vidieť dôsledok kvót, ktoré doslova ničia kvalitu rádií.....
Neviem, ale Duchoňa hrávajú tuším na Vlne úplne bežne, to si ho fakt počul prvý krát? A ten Bocelli, ja si pamätám keď sa vo veľkom hrával, teda svojho času to bolo niečo také, ako je dnes Ed Sheeran. Budeš sa o 10 rokov čudovať že Vlna vo veľkom hráva Eda Sheerana? Vlnu často nepočúvam, občas v robote keď to nejaký kolega naladí a nedávno som zistil že popoludní už nevysiela Martina Z. Žeby ju vyhodili?
Andrea Bocelli & Sarah Brightman na Vlne? V priebehu dvovh hodín Karel Duchoň? To čo tam vyberá hudbu?
Myslím že aktuálne by to bolo v prípade, keď iné rádiá, ktoré dostali v tom čase nejakú frekvenciu už vysielali a akurát tá Tvoja Vlna by bola stále ticho. Ale môžem Ťa potešiť aspoň tým, že nijaké dôležité rádio Ti nechýba, lebo ja Vlnu dokážem naladiť, ale neviem si predstaviť že by som ju dokázal dobrovoľne počúvať povedzme celý týždeň. Aj keď, ak chcem byť objektívny, musím uznať, že tá Vlna je pod novým majiteľom lepšia, ako bola pod J&T. Ale to sú vlastne všetky rádiá, ktoré pod J&T patrili. Čo svedčí o tom, že J&T rádiá robiť nevedeli
Ozaj, kedy plánuje spustiť Vlna frekvenciu, ktorú má pridelenú v Banskej Bystrici?
Uvedom si, že dnešní päťdesiatnici sú niekde inde, ako boli ich rovesníci pred 40. rokmi. Sú duchom mladí, no je pravda, že uvrešťané hlasy a silený humor moderátorov im (nám) nechýba...
Frekvence 1 ich má už dlhšie po 22:00.
Skúsený a obľúbení - no o tom by sa dalo polemizovať.....
Poslucháč rádia Vlna by sa s moderátormi mal stotožniť. Nič v zlom, ale 50 ročný pán alebo pani nikdy nebude na rovnakej "vlne" s mládežou z Vlny....
Podľa Teba je normálne, že vekový priemer moderátorov Vlny je oveľa menší ako vekový priemer moderátorov Fun rádia? Ja si myslím že toto je svetový unikát, čo sa moderátorov vrámci jednej skupiny týka, že rádio pre mladých má moderátorov takmer dôchodcov a rádio pre starších poslucháčov má mladučkých moderátorov
Čiže majú teraz prepustiť skúsených a obľúbených moderátorov a isť loviť niekam do rádia Regina, Patria alebo do klubu dôchodcov, nových?
Podľa tejto logiky by potom na Europe 2 mali moderovať 15 roční pubertiaci :)
Prečo v rádiu Vlna nepracujú ľudia vo veku 45+? To je kategória na odpis? Si starý, ideš do prdele? Inde vo svete je bežné, že v oldies rádiách pracujú aj ľudia so šedinami.....
No ten refresh webu nepriniesol nič nové. Viac kladú dôraz na moderátorov ako na informácie a hudbu.
Mas pravdu. O 15:00 to nie je dobre, najlepsie su velke spravy na exprese (3x denne) a radio zurnal sro (myslim 4x denne) a minule som bol na kupalisku a tam to davali (bezne vlnu nepocuvam, sorry) a to su trapne spravy ktore hladali 10 minut pred vysielanim na googli. A o dopravnom servise spolu s funkom ani nehovorim…
No neviem. Ale okrem toho by si mohli upravit to ze sa neda odpovedat v diskusii na konkretnu spravu, je tu celkom chaos…
Ešteže admini Radia.sk sú takí tolerantní k bezplatným reklamným príspevkom RADIO GROUP a.s.
máš uplnú pravdu prieskumy sú na Slovensku zmanipulované, ani ja im neverím. Kde by napríklad Progresívne Slovensko nabralo 15 a dokonca viac %. Všetci chlapi v krčme idú voliť buď Smer, alebo SNS, nikto PS a samozrejme v krčme vyhráva Rádio Vlna.
U nas Vlna hraje vsade.Marienka ju ma pustenu na poste,terazky cez leto aj pred zmrzlinou hraje.Vlna je najpocuvanejsie radio,my neverime prieskumom asi budu zmanipulovane pretoze Vlna hraje vsade aj Rudko to pusta v autobuse.
Ten ich DJ bol vždy iba dedinsky diskdzokej takže tie s.acky co hra môžumat na vidieku úspech:D
čo máš proti vidieku a vidieckým zábavam? Ty si určite v traktore ani nikdy nesedel. Ani vatru zvrchovanosti si nikdy nepreskakoval.
Teraz som sa na chvíľku započúval do zvukov Vlny. Myslím si že toto rádio má iné problémy ako Didiana...
Hudobný dramaturg vyberá bizarnú hudbu, áno je oldies, ale žeby to boli hity. tak o tom sa dá polemizovať.
Koktaví moderátori.
V tomto okamihu "useknutie" pesničky po asi 40ich sekundách.
Neustále opakovanie "Hráme najväčšie hity" po chvíli začína liezť na nervy.
Ale dostala ma "Oldies Party po traktorovej zábave" To ako muselo rádio Vlna padnúť, keď sa zúčastňuje takýchto dedinských majálesov. Už chýba len moderátora sex v maštali s miestnou dievčinou a bude vymaľované.
Kam to rádio padlo.....
podiel [%] celkovej počúvanosti
2. + 3. vlna 2024 (kĺzavé dáta)
% populácie SR vo veku 14-79 rokov, počúval včera
% populácie SR vo veku 14-79 rokov, počúval minulý týždeň