Diskusia k téme Rádio Vlna

Do zbierky sa pridala ženská, ktorá sa očividne pasuje za najväčšiu odborníčku ľudí a rádií na svete :-)))). Píše taktiež pod anonymitou. Vieme o nej len, ze sa volá Henrieta :-)))
a že každý je pre ňu frustrovaný, kto má iný názor na hudbu.Žiaľ, fundované argumenty ona sama neudáva.
Táto samozvaná znalkyňa je na smiech všetkým, ako si tu chodí ventilovať výplody jej mozgu :-))))

Opäť sa tu zbiera kvantum kvázi odborníkov od PC, preto len v krátkosti. Na žiadnej diskotéke, na žiadnej zábave a logicky ani oldies party nehráš celý večer len rýchle, rytmické piesne, je to jednoducho tak. O tomto sa nemusíme baviť, ani písať, prečo tomu tak je. Čítal som tu názor na oldies hity z 50tych rokov, dokonca rock'n roll, rozmýšľa ten, ktorý to píše, pre akú cieľovku sú oldiesky? Koľko percent "zrelých" poslucháčov pozná piesne z tohto obdobia? :-D Pokračovať nebudem, tiež si vážim svoj víkendový čas. A áno, stále si sama myslím, že sa to dá robiť lepšie, ale kým tu píšete pod anonymitou podobné argumenty, skôr ste na smiech sami sebe ;-) Bola som na pár oldieskach aj zo zvedavosti, aj preto, lebo je to rádio u mňa medzi top 3 v predvoľbe v aute a počúvam ich pomerne často a až náhodou túto diskusiu číta niekto z kompetentných, najskôr sa nad vašimi vágnymi argumentmi pousmeje, lebo sú len dve možnosti. Buď ozaj nie ste cieľovkou tohto rádia, čo nie je na škodu, chvalabohu máme možnosť výberu alebo si len potrebujete anonymne pravidelne ventilovať svoju frustráciu zo života bez relevantných argumentov, čo ale opäť nie je problém rádia :-))) Diskutujúci typu Ľubo tu napíše pomerne fundovaný názor, lebo tomu očividne rozumie, vy len, žiaľ, oplakávate pravidelne niečo, čo je podstatne lepšie a pre vaše duševné zdravie aj ľahšie ignorovať.

...hrá 103,3 čisto a o troška horšie ide 104,7 MHz.

ahojte ačo hovorite na retrorádio.hu madarské nové od 15.6. oproti vlne hlasujte ti aj vy tu..

a súhlasím s ním, že takto oldies rádio nevyzerá.
A tie oldies párty sú taký guláš všeličoho. Dokonca hrávajú v nich aj pomalé skladby, doslova uspávanky.
Pritom je množstvo veselých živých tanečných hitov z éry 60´s až 90´s, čo by mohli hrávať.
A na Vlne sú každý týždeň dokola hrané tie isté.

Práve to že Vlna hráva v dennom vysielaní iba tie najznámejšie hity a na ostatné je zabudnuté.
Oldies je dobrý formát, lenže na Vlne to nestojí za nič. Takto jedno Oldies rádio nevyzerá. Preto som aj prestal toto rádio počúvať, lebo už stačilo. Naozaj iba keď už neviem čo mám počúvať tak si zapnem možno raz za týždeň, ale aj to iba na Oldies Party a 80.roky s Flebom, ktoré sú asi dve počúvateľné relácie. Okrem toho Oldies Party by mohlo byť aj lepšie. Chýbajú mi tam hlavne Rock n' Rollové 50.roky, ďalej 60. roky, Disco hudba zo 70.rokov, Italo Disco z 80.rokov a Eurodance z 90.rokov. Niekedy tam počujem aj také hity, ktoré by som na Oldies Party nezaradil. Ja ani nechápem tých ľudí, ktorým toto neprekáža. Takéto rádio je zbytočné. Iba zaberá frekvencie. Čakám že už konečne príde namiesto Vlny nejaké lepšie rádio, len neviem či sa vôbec dočkáme.

Nie som nejaký veľký poslucháč Vlny a vlastne nie som ani fanúšik oldies formátov, ale môžem Ťa ubezpečiť, že Vlna od Elánu hráva oveľa viac skladieb, ako Tebou spomínaná Smrtka

Nie, nemajú, je to technický problém.
Problém je v tom, že rádio Vlna a iné slovenské rádia majú ešte zastaralé technológie s podporou len jednej 512 MB SD karty, na ktorú sa zmestí len cca 80 pesničiek.
P.S. Pre rýpalov: je to vtip.

napr.skupina ELAN nahrala jeden hit a to SMRTKU NA PRAZSKOM ORLOJI,ktoru mozete na VLNE pocuvat do zblbnutia!

Chcem sa opýtať či naši speváci majú nahraté len po jednej pesničke? Pani Zagorová alebo pán Nedvieď a ďalší. Je to katastrofa počúvať každý deň tie isté pesničky dookola.

Dominika Dadikova!!!!! je jedna velka katastrofa!!!!! ked pridem do prace a zapnem radio hned ho mozem aj prepnut lebo to sa neda pocuvat rad pocuvam radio vlna ale nie od 5 do 9 a nehovoriac ked tam bola sama aj ked maju nejaku temu hned to posuduje podla seba co ona ....ked ona....ako ona ...strasne....

Mal(a) si na mysli skôr precenená moderátorka, súdiac podľa tvojho príspevku. Podľa môjho názoru je lepšia ako bola Rákovská, tá sa síce stále smiala, ale bolo to vždy lepšie, ako keď rozprávala. A to nehovorím zo závisti, lebo šarm sa im musí obom nechať. Ráno preladím zvyčajne na Expres, lebo sú pre mňa bezkonkurenční (dynamika, súťaže, zábava, len tá hudba, no...) Z globálneho hľadiska si však myslím, že má Vlna v súčasnosti jedných z naj moderátorov (prirodzenosť, slovenčina + obsah...). Iste, vždy je čo zlepšovať, v rámci Vlny sa pripájam najmä k názorom, žeby cca 200 nových skladiev v playliste zo skupiny oldies rádio oživilo, ale moderátori a program u mňa v súčasnosti v top 3 určite.

Dobry den, mam vas velmi rada, ale musela som si Vas preladit, neda sa pocuvat tu vasu tehotnu moderatorku, co ma toho Lea ci Tea s tym slepacim smiechom, koho zaujima, ze je tehotna, jej poradne, jej sukromne veci, ved o sebe rad hovori, len maximalny zufalec. Klobuk dolu pred ostatnymi moderatormi, ale toto je jedna katastrofa, naozaj nedocenena osoba ...

Už niekoľko dní po sebe vždy keď mám tú možnosť namiesto klasického rádia zapínam doma aj v práci stream tohto internetového rádia https://www.radia.sk/player/beta-hity-80s-90s/559_…
Každý deň hrajú iné hity, všetko sú to len zahraničné skladby 80´s a 90´s aké mala v playliste zaniknutá Viva.
Nie je to žiaden verklík, možete si to napokon overiť, ak máte možnosť počúvať cez počítač :-)
O takomto oldies rádiu možeme už iba snívať na frekvenciách súčasného Fm éteru.

Presne tak. Tomu, kto nie je spokojný s Vlnou a chce Oldies, tak odporúčam jednoznačne
BEST FM. Je to oveľa lepšie rádio ako Vlna,
s lepším playlistom. Ja to počúvam tiež. A som spokojný.

Alternatíva k Vlne je jednoznačne Best fm. Výberom hudby sú omnoho ďalej ako Vlna a hrajú tam aj to čo som inde nepočul , napríklad Omegu.

TOLKO TO TU OMIELATE STALE DOKOLA TO ISTE.NICNA TOM NEZMENITE,NEPACI-NEPOCUVAJTE.JAPOCUVAM TRNAVSKE RADIO A SOM SPOKOJNY

A čo počúvate na Slovensku aku stanicu ako alternatívu? Je niečo vobec na výber?

Myslim ze ste pochopili o kom som pisal a bola tym myslena hlavne pointa, aby to taky ako Stano pochopili, co zjavne nepochopili :-) Co uz.

S tym vlakom je to uz fakt dobra blbost ako priklad.
podiel [%] celkovej počúvanosti
3. + 4. vlna 2024 (kĺzavé dáta)
% populácie SR vo veku 14-79 rokov, počúval včera
% populácie SR vo veku 14-79 rokov, počúval minulý týždeň